Unicorns & Fairytales
parc app - unicorns & fairytales
moederschap Op stap Personal Spelen Webshoptips

Playdates? Makkelijk afspreken dankzij de PARC app!

Ken jij PARC app al? PARC staat voor Parent Community en is een veilig en gesloten sociaal netwerk voor ouders. Via deze app kunnen ouders de agenda van hun kroost (hobby’s, kampen, activiteiten, feestjes,…) delen met ouders van bevriende kinderen. Daarnaast kan er ook gechat, ingecheckt en gecarpoold worden. En dit alles in een veilige en gesloten omgeving.

PARC app

Parc app is een gratis app dat je met iets héél belangrijk helpt. Ik kan het soms niet meer bijhouden. Verschillende vrienden die vragen of Vince mee naar een kamp gaat en wanneer. Toen ik de vraag kreeg of ik eens een kijkje wilde nemen op de gratis app PARC aarzelde ik geen twee keer. Dat is juist één van de dingen die ik zo leuk vind aan het bloggen: nieuwe dingen ontdekken en aan jullie doorvertellen. Wie weet kunnen we eens samen een playdate houden!

parc app - unicorns & fairytales

 

Twee jonge mama’s en jeugdvriendinnen Sabine Minutillo en Ellen Schoenaerts die PARC begin september lanceerden vertellen: “PARC wil een antwoord bieden op de vaak drukke sociale agenda’s die kinderen – en dus noodgedwongen ook hun ouders – er tegenwoordig vaak op nahouden. De app laat ouders toe om de activiteiten van hun kinderen te plannen, maar vooral ook om die te delen met andere ouders. Om samen dingen te ondernemen en om elkaars opvangproblemen op te lossen.  Met PARC kunnen ouders vlot hobby’s, activiteiten en kampen delen, laten weten dat hun kind ook komt, afspreken om te carpoolen, inchecken op leuke plekken en chatten.”

parc app - unicorns & fairytales

Nieuw! Leuke adresjes

Nieuw vanaf nu is ook dat PARC leuke adresjes gaat bundelen. Dat zijn er nu al een honderdtal in België en Nederland, maar met de hulp van de parent community zouden deze adresjes snel moeten groeien. Zoek je bvb eens een andere speeltuin dan diegene waar je elke keer naartoe gaat of zoek je een kindvriendelijk restaurant ? PARC wil ervoor zorgen dat je die leuke plekjes makkelijk kan vinden. Handig!

De ‘adresjes’ zijn onderverdeeld in drie categorieën: Winkelen, Doen, en Eten en Drinken. Ouders kunnen adresjes zoeken, maar ze kunnen er dus ook zelf toevoegen.

“Binnenkort willen we ook de organisaties en bedrijven achter leuke, kindvriendelijke plekken – theaterzalen, sportclubs, speeltuinen, musea,… – ook de kans geven om hun kalenders te delen via PARC. Zo vinden ouders de favoriete plekken en activiteiten van hun kinderen automatisch terug in hun PARC-agenda.”

parc app - unicorns & fairytales

In de toekomst: Prikbord om vragen te stellen aan je netwerk

De app evolueert en groeit voortdurend. Zo is er het prikbord. Hier zullen ouders vragen kunnen stellen aan hun netwerk. Denk aan: “Iemand een leuk idee voor een kamp in de vakantie?” of “Ik heb nog een oude jas van Vince. Iemand interesse?” Dit zal ongeveer rond de zomer erbij komen.

Komaan, downloaden die handel!

Ik heb PARC app gedownload. (google of apple) Ook heb ik meteen onze vrienden uitgenodigd via de app. Zo kunnen we beginnen afspreken. Hij is gratis dus wat zou je tegenhouden? De app werkt natuurlijk alleen maar ten volle als je vrienden er ook gebruik van maken. Zo kan je een netwerk opbouwen en met elkaar op een leuke makkelijke manier afspreken. Wie doet er nog mee?

lees ook: Leuke activiteiten in de kerstvakantie

Ga jij hem downloaden? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply