Unicorns & Fairytales
jongensmama - unicorns & fairytales
moederschap My life Personal zwangerschap

Ik word een jongensmama…

Het moest toch een paar keer doordringen toen ik het geslacht hoorde van de gynaecoloog. Ik word een jongensmama. Ik zal geen meisje hebben. Tenzij we nog voor een derde kind gaan én het toevallig een meisje is. Maar dan zal je weer zien…

 

Een jongensmama

Een jongensmama zijn. Hoe voel ik me daarbij? Eigenlijk best goed, maar ergens diep binnenin had ik ook wel graag een meisje gehad. Wist je dat ik absoluut GEEN jongen wou toen ik voor ik zwanger werd aan kinderen dacht? Geen idee waarom maar ik moest het gewoon niet. Tot de vroedvrouw die we hadden zei dat ik een jongen ging krijgen. Ik had helemaal géén negatieve gevoelens. Het was gewoon… goed! Leuk. Ik stelde me ook helemaal in op een jongen, vond leuke spullen voor jongens en was eigenlijk blij dat ik een jongen kreeg. Vince is het mooiste wat me overkomen is en ik ben zo blij met hem. Ook een jongen is echt fijn. Sinds ik me verdiept heb ik het bloggen merk ik ook dat er zoveel leuke kledij en spullen zijn voor jongens. Dat er dus geen leuke kledij is voor jongens vind ik een fabel. Er is zoveel te vinden. Doorzoek mijn blog maar eens bij musthaves en webshoptips, you’ll see.

Minimalisma - Unicorns & Fairytales

Geen meisjesdingen?

Toch moest ik even wennen aan het feit dat we geen meisje krijgen nu. Gewoon, om het te ervaren, om leuke meisjesdingen te gaan doen en later leuke moeder en dochter momentjes te hebben.Ik zag het al helemaal voor mij:  samen naar het schoonheidssalon en shoppen terwijl papa en Vince jongensdingen gaan doen. Mjah… tenzij één van de zonen misschien deze dingen leuk gaat vinden later. Maar dan nog… Ik zal ook nooit op zoek kunnen naar leuke jurkjes, geen haartjes vlechten, geen make up moeten aandoen en geen pumps moeten lenen. Als ik het hier zo typ dan vind ik het wel jammer. Maar langs de andere kant heb ik dan wel twee zonen. Die hopelijk hun moeder heel graag gaan zien en gaan helpen met allerlei klusjes die ze zelf niet kan (hahaha) zoals behangen, schilderen, haakjes ophangen, gaten boren in de muur. (Wat zeg ik nou toch allemaal?!)

img_1021

Voordelen?

Het heeft ook wel zijn voordelen nu: speelgoed, kledij en allerlei spullen die van Vince waren kunnen nu perfect dienen voor de andere zoon. Die zijn bijna allemaal nog nieuw want we hebben zoveel dat het bijna jammer zou zijn als het tweede kind geen jongen zou zijn. Ze kunnen samen spelen en leuke jongensdingen doen. Op televisie jongensprogramma’s zien, tenzij één van de twee toch fan is van My Little Pony. En THE TALK… da’s dan voor papa, you know what I mean 😉

fullsizerender-149

 

Het maakt eigenlijk niet uit

Maar most of all… Het maakt niet uit. De liefde die je voelt voor je kind is onbeschrijflijk en onvoorwaardelijk, welk geslacht ook. Moest ik nu twee meisjes hebben of gemengd of zoals nu… Het maakt niet uit, als ze maar gezond zijn.

img_6741

Bucketlist voor mama en zoon

Ik heb alvast een leuk boek op de kop kunnen tikken: Mum & me, bucketlist voor mama en zoon van Petra De Pauw (uitgeverij Van Halewyck). Het vervolg op de mama en dochter versie.

bucket list mum&me - unicorns & fairytalesbucket list mum&me - unicorns & fairytales bucket list mum&me - unicorns & fairytales

 

Ben jij ook een jongensmama? Hoe voel jij je daarbij? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Jess
  20 november 2016 at 20:46

  Ik heb er nog maar eentje, maar voel mij nu al een meisjes mama. Geen idee wat aan te vangen met een jongen :-).
  Ik wil graag van beide eentje. Maar twee meisjes lijken me ook leuk (tot aan de puberteit) en zoals je zelf zegt, kan je alle spullen opnieuw gebruiken, want echt verslijten doen die niet op die paar maanden.
  Ik zie jou ook echt als een meisjes mama. Ik weet niet meer wat ik gokte, maar ik denk een jongen.

 • Reply
  Ineke
  21 november 2016 at 15:49

  Jij hebt tenminste een naam, ik ben gewoon mama :). Heb beide dusja.
  Het boek staat op mijn kerstlijstje ben er super benieuwd naar al veel goeds over gelezen.

 • Reply
  steven
  20 maart 2020 at 14:00

  mag hij een meisjemaillots aan doen

Leave a Reply