Unicorns & Fairytales
ovenschotel met gehakt - unicorns & fairytales
avondmaal Food My life

Gemakkelijke ovenschotels op drukke (school)dagen

Onze wekelijkse wederkerende vraag: wat gaan we eten? Soms heb ik veel ideetjes, soms niets en vaak zijn de avonden zo druk dat we geen zin hebben om hetgeen te eten dat we voorzien hadden. Een ovenschotel met gehakt is bij ons terug van weggeweest en een succes. Het is makkelijk, lekker en snel klaar wanneer je de groenen gesneden hebt.

Ovenschotel met gehakt

Een ovenschotel met gehakt, vis of vegetarisch is bij ons een antwoord op de vraag: wat eten we vandaag?  Liefst altijd iets met groentjes… Wel, dan maakten we maar een groenteschotel. Om ze zo gezond mogelijk te maken vermeden we dikke zware sauzen maar gebruikten we tomaten. Eigenlijk zijn er honderden combinaties mogelijk. Een ovenschotel is gewoon lekker en makkelijk en daarmee uit. Je kan het zelfs de dag op voorhand maken of invriezen. Super EASY!

ovenschotel met gehakt - unicorns & fairytales

De ingrediënten van onze groenteschotel met gehakt

 • courgette
 • paprika (alle kleurtjes)
 • tomaat
 • wortel
 • champignons
 • gehakt
 • ui
 • look (soms)
 • krielaardappels (soms)
 • verschillende kruiden
 • paprikapoeder , peper en zout
 • mozzarella of gratin kaas
 • olijfolie

Zo maak je deze ovenschotel met gehakt… 

(stap 1 en 2 kan je tegelijk… je kan de groentjes snijden wanneer het vlees aan het bakken is)

STAP 1: Alle groentjes snijden in kleine stukjes en in een vuurvaste schotel doen. Maak een mengeling van olijfolie en een mix van kruiden in een kopje. Giet over de groentjes en meng alles (eventueel groentebouillon toevoegen). Zet de groentjes twintig minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. (Indien je er aardappels wil bijdoen kook je ze eerst en meng je ze onder de groenten of gebruik je voorgekookte aardappelen uit een pakje)

STAP 2: Bak wat ui aan in een pan en doe daar het gehakt bij. Bak in kleine stukjes. Meng onder het gehakt geperste look en kruid met wat zout, peper en paprikapoeder. Meng er op het laatste ook een klein potje geconcentreerde tomatenpuree onder en laat staan.

STAP 3: Na de twintig minuten in de oven strooi je het gehakt over de groenten. Boven op het gehakt kan je een laagje mozzarella of gratin kaas doen en zet je de ovenschotel nog even onder de grill. Let op dat het korstje en de bovenste laag vlees niet aanbranden maar dat het een lichtbruine kleur krijgt. Dan is het klaar.

STAP 4: Serveren met rijst of pasta indien je er geen aardappels bij hebt gedaan en smullen maar!!

Nog een leuk recept voor kinderen: drakenspaghetti

Voor meer inspiratie kan je altijd onze INSTAGRAM PAGINA KIDSFOOD & LUNCHBOX volgen.

Nog meer kidsfood tips

ovenschotel met bloemkool en zalm - unicorns & fairytales

Fruit & groenten integreren in het dagelijks gebeuren

Lekkere ovenschotel met gerookte zalm en groenten

Lekkers om mee in de lunchbox te steken

 

Boekentip

Ben je op zoek naar lekkere, kindvriendelijke recepten waarbij je niet al te veel ingrediënten nodig hebt kan je deze boekentip raadplegen. Het boek is geschreven door een collega blogger. Een superlieve dame die weet wat ze doet en die ik maar al te graag steun.

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply