Unicorns & Fairytales
een natuurlijke toverstaf maken - unicorns & fairytales
Buiten spelen creatief DIY Fantasie knutselen rond een thema knutselen seizoenen My life Spelen

10+ een leuke toverstaf maken om wensen te vervullen

Kinderen houden van magische dingen, van verhalen rituelen en vooral… experimenteren en frutselen! We gingen laatst in het bos magische brouwsels maken waarbij we onze wensen voor 2022 uitspraken. Toen mijn jongste zoon met een stokje deed alsof hij een tovenaar was, bracht me dit op ideetjes. Ik ging een magische toverstaf maken met kinderen. Zeker toen ik op Instagram een “magic wand” tegenkwam. 

Een magische toverstaf maken met kinderen

Kinderen gaan maar al te graag een magische toverstaf maken. In mijn boek binnenkort vind je er nog hele leuke printables bij! Je kan mijn boek SPEEL! nu al pré orderen trouwens. Met deze ideetjes kan je samen aan de slag gaan. Je hebt er heel makkelijk, maar ook wel enkele moeilijkere waar de hulp van een volwassen persoon voor nodig is. Leuk toch? Maak samen de leukste toverstafjes! 

1. Een natuurlijke toverstaf

Ga samen een leuke wandeling in de natuur maken. Vind je een leuke lange en mooie tak? Neem hem dan zeker mee want die kan wel eens jouw magische toverstaf worden. Wil je tijdens de wandeling een toverstaf maken? Neem dan touw of rekkertjes mee. Vind jij natuurlijke accessoires die je aan de toverstaf wil vastmaken? Doen! Dit kan echt een hele mooie toverstok worden en bovendien nemen ze de schatten van de natuur mee naar huis…

een natuurlijke toverstaf maken - unicorns & fairytales

2. Een eetbare toverstaf

Neem een saté stokje en prik daar je favoriete fruit op. Werk af met een stervormig stuk fruit dat stevig is. Tover hem nu maar in je mond en geniet! 

3. Een vilten toverstaf

Met vilt kan je een figuur maken. Maak dit dubbel door twee stofjes op elkaar te leggen. Naai de zijkanten toe en laat een kleine opening over waar je met opvulsel de vilten figuur dikker maakt. Vervolgens steek je door de opening het stokje. Naai dicht en zet het stokje vast. Werk af met mooie linten. 

4. Een fizzing toverstaf

Wil je het spectaculair maken? Je kan dan een fizzing toverstaf voor kinderen maken! Maak een mengsel van citroenzuur en baking soda en spuit er een beetje (natuurlijke) acrylverf bij. Of gebruik voedingskleurstof en maak het mengsel een klein beetje vochtig. Als je citroenzuur gebruikt moet je oppassen met water, anders begint het meteen te bruisen. Een andere optie is een mengsel maken van baking soda, voedingskleurstof of mica poeder en water, in een mal stoppen en laten opstijven in de koelkast. Daarna kan je het met azijn of citroensap laten fizzen. Steek er een stokje in. Ik zette het extra vast met een lijmpistool. Wanneer je met de magische toverstok in (gekleurd, glitterend) water komt dan begint het te bruisen. Gebruik je enkel baking soda, dan moet je azijn gebruiken.

een natuurlijke toverstaf maken - unicorns & fairytales

5. Een kleurveranderaar

Deze toverstaf kan alles in een andere kleur veranderen als je er door kijkt! Maak deze op dezelfde manier als hierboven maar gebruik gekleurd cellofaan. Ideaal om de kleuren met kinderen te oefenen. Mengen ze twee verschillende kleuren met hun toverstaffen, dan krijgen ze een andere kleur… Kunnen ze dit ontdekken? 

6. Een easy peasy toverstaf

Je hebt al snel een toffe toverstaf als je een stokje hebt en er een papieren ster aan vastmaakt. Of gebruik chenilledraad om er eentje te maken. Je kan ook met ijzerdraad heel snel een staf maken. Een tak schilderen geeft ook al meteen een ander zicht! Kortom, zelf een toverstaf maken is helemaal niet moeilijk en kan op verschillende manieren. 

7. Een suncatcher toverstaf

Met een restje karton maak je een cirkel, ster of andere figuur waar je de binnenkant van weglaat. Maak het dubbel. Kleef op één kant alvast zelfklevende boekfolie. Versier met glitters, steentjes, zijdepapier enzovoort. Kleef er een ander stuk over om het toe te plakken. Kleef het doorzichtig stuk vervolgens tussen de twee stukken karton en bevestig er meteen ook een stokje tussen. Laat drogen. Als je de toverstok richting de lucht houdt, dan krijg je een mooi effect. 

een natuurlijke toverstaf maken - unicorns & fairytales

8. Bubbelige toverstaf

Als je chenilledraad gebruikt kan je er een toverstaf van maken. Heb je een blaasbellensopje? Dan kan je er gerust bubbels mee blazen terwijl je je grootste wensen in gedachten houdt. 

9. Harry potter toverstaf

Ga op pad in de natuur en zoek een dikke mooie tak. Snijd er een onscherpe punt aan met een mesje (volwassene!!) Maak mooie details op de stok met een lijmpistool. De opgedroogde lijm zorgt voor mooie versieringen. Laat goed drogen en schilder de tak in een mooie kleur. Of spuit het met een spuitbus. Eventueel kan je hem nadien goed vernissen. Nu heb je echt een Harry potter toverstaf. 

een natuurlijke toverstaf maken - unicorns & fairytales

10. Een versierde toverstaf

Zoek een mooie tak die dienst kan doen als toverstaf en versier hem met alles wat je maar wil! Hang er pluimpjes op, kleef er steentjes aan, draai er wol rond en rijg er parels aan. TIP: leg allerlei materialen in het midden van de tafel en laat ze gewoon experimenteren en creatief bezig zijn. 

11. Toverstaf maken met klei

Maak met FIMO leuke handvaten en details op jouw gevonden tak. Laat even drogen in de oven. Je moet daarvoor de oven op 110 graden verwarmen en ongeveer 30 minuten laten bakken. Nadien kan je hem in een mooie kleur schilderen en vernissen en eventueel nog versieren.

 

een natuurlijke toverstaf maken - unicorns & fairytales

En? Ga jij ook aan de slag met je kinderen? Welke toverstaf ga je maken? 

Deel op sociale media met #unicornsandfairytalescrafts en #speel!

 

LIEFS

Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply