Unicorns & Fairytales
Industriemuseum Gent - unicorns & fairytales
museum My life Op stap uitstappen binnen

Museum tip: het Industriemuseum in Gent

Dit museum is superleuk om met kinderen te doen. Ook kan je als klas hier heen gaan en workshops volgen. Lijkt me zeker de moeite om te doen als ik de werkplekjes zo zag. Wij gingen tijdens de krokusvakantie naar het Industriemuseum in Gent tijdens krokuskriebels. Lees je mee wat wij er allemaal deden?

Het Industriemuseum in Gent met kinderen?

Jazeker, het Industriemuseum in Gent is zeker een bezoekje waard. Ook met kinderen! Vooral met kinderen 🙂 Tijdens Krokuskriebels zetten meer dan 90 musea hun deuren open voor gezinnen, tieners en mensen met een beperking. Nog meer dan anders. Hoewel kinderen in dit museum sowieso wel aan hun trekken zouden komen. Er zijn namelijk enorm veel mogelijkheden tot het volgen van workshops, zowel voor scholen als voor gezinnen en volwassenen. Vilten, zeefdrukken, drukken, spinnen… Hier kan het allemaal.

Wat kan je allemaal zien in het Industriemuseum?

Wij begonnen op de bovenste verdieping. Daar gingen we Tinkeren. Ze hebben hun eigen Tinkerstudio waar kinderen met kosteloos materiaal aan de slag mogen gaan. Natuurlijk verbleven onze twee creatievelingen daar zeker een dik uurtje. Nadien begonnen we aan onze tour. Je kan ook inplannen dat je eerst een rondgang doet en nadien gaat knutselen. Je komt meer te weten over de textielindustrie. Hoe het begon met spinnenwielen en verder vorderde…Hoe katoen en wol en andere grondstoffen verwerkt worden tot draden, hoe matten geweven worden enz… Ook de drukkunst staat in het industriemuseum hoog op de kaart. Je reist doorheen de geschiedenis van het drukken. Ook daar kan je een workshop van volgen! Onze kinderen mochten een mini magazine afdrukken en konden zo doorheen de verdieping van het drukken stempelen en opdrachten vervullen.

Is het een geschikt museum voor kinderen?

In het Industriemuseum Gent kan je knutselen, voelen en draaien aan allerlei zaken, workshops volgens, kleurplaten inkleuren en nog veel meer… Het aanpalende eetplekje is ook mega kindvriendelijk. Overal staan boeken en spelletjes en een kleurplekje. Dit is dus zeker een geschikt museum om met kinderen te bezoeken. Zowel persoonlijk als met je klas. Een dikke aanrader.

Museum tips…

Naar het museum gaan met kinderen lijkt moeilijk maar dat hoeft het niet te zijn. Zeker als je het al doet wanneer ze nog klein zijn. Kinderen zijn nieuwsgierig. Tegenwoordig zijn er erg veel musea die hun deuren openzetten voor kinderen of zelfs speciale opdrachten hebben voor hen. Onderstaande artikels kunnen je zeker helpen:

Naar het museum met kinderen? Dit kan je allemaal doen!

Beleef het verleden met deze educatieve uitstappen naar musea voor kinderen

Krokuskriebels: met je gezin naar het museum in de krokusvakantie

Ben jij al eens in het Industriemuseum Gent geweest? 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply