Unicorns & Fairytales
Flowergram maken met kinderen - unicorns & fairytales
cadeautips creatief DIY Knutselen moederdag My life upcycling (kosteloos materiaal)

/ DIY / Maak een eigen “Flowergram” en ga op bloemenjacht

Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit die je samen met je kinderen kan doen en waarmee je ze buiten krijgt? Ga dan eens op bloemenjacht bij jou in de buurt. Wilde bloemen doen het even goed en staan zelfs heel mooi. Je kan dan je eigen Flowergram maken. Wij deden het en waren meer dan een uur buiten. De kinderen kregen er niet genoeg van.

DIY Flowergram

Wij gingen aan de slag en maakten zelf een flowergram. Nou ja, eentje hoe wij het leuk vonden en die opnieuw gebruikt kon worden nadien, want als je wilde bloemen gaat plukken, dan heb je er even plezier van, maar de dag nadien zijn ze verwelkt. Praat wel met je kinderen over het plukken van bloemen. Welke wel (onkruid) en welke niet. Maar op zich is het zoeken naar de bloemen voor de kinderen een leuke bezigheid en erg leerrijk. Ze speuren in de natuur, komen allerlei verschillende bloemen, bomen, planten en dieren tegen en je kan hierdoor leerrijke gesprekken aanknopen. Ze breiden hun woordenschat uit, stellen vragen, raken verwonderd en leren over de natuur.

Verschillende kleuren zoeken

Een Flowergram samenstellen is op zich al een leuke activiteit met kinderen: laat ze verschillende kleuren en vormen zoeken die ze kunnen schikken. Dat vinden ze geweldig. Kleine kinderen leren hier meteen ook kleuren en de benamingen. Doe het maar eens, je zal wel zien! Wij gingen in de buurt wandelen, langs de vaart en deden er meer dan een uur over om terug thuis te geraken omdat ze er zo mee bezig waren. Geweldig toch?

lees ook: Leuke bos – en buitenactiviteiten die je kan doen tijdens de week van het bos (en op andere dagen)

Op schattentocht in de natuur

In plaats van een Flowergram kan je natuurlijk ook allerlei andere dingen verzamelen, al moet je wel zien dat het tussen de wasknijpers past. In de herfst kan je op zoek gaan naar herfstschatten, in de zomer zullen dat dus meer bloemen zijn. Je kan ook een eierdoosje meenemen als schatkist. Dit deden wij samen met nog andere dingen die je buiten kunt doen in de herfst. 

Flowergram maken met kinderen - unicorns & fairytales

De kracht van de natuur

Het is zo belangrijk om kinderen buiten te laten spelen, wandelen en fietsen. Ook voor jezelf. De mooiste gesprekken komen naar boven, je hoofd lijkt even leeg te lopen, je gedachten dwalen af en je krijgt zuurstof. Ik geniet er meer en meer van. Ik liet ook bewust mijn gsm thuis, liet mijn man twee foto’s nemen zodat ik een artikel kon maken en genoot gewoon. Van de kinderen, van onze gesprekjes, van het zoeken naar bloemen in allerlei kleuren voor onze Flowergram. Genieten!

Hoe maak je een Flowergram

Eigenlijk is er geen goed of fout. Het is JOUW Flowergram. Wij knipten een stevig stuk karton uit (ik hou van knutselen met karton) en ik kleefde er met een lijmpistool enkele houten wasknijpers aan. Ik ging nadien aan de slag met een fineliner. Tegenwoordig ben ik terug een beetje mijn tekenkunsten aan het uittesten. Op de ene schreef ik Flowergram en op de andere Wild Flowers. Maar eigenlijk is het NOG leuker als je kinderen dit zelf doen. Ik wilde het uittesten of ze het leuk vonden en meteen naar buiten gaan. Volgende keer mogen ze er zelf eentje maken.

Flowergram maken met kinderen - unicorns & fairytales

Geen wasknijpers? Gebruik dan koord of elastieken

Om een Flowergram te maken heb je iets stevigs nodig en iets om de bloemen vast te houden. Heb je geen wasknijpers en een lijmpistool? Misschien wel rekkers? Wol? Draad? Clipsen? Iets? Wees creatief en think out of the box?

Je kan leuke educatieve speelideetjes en knutselwerkjes volgen op mijn Instagram feed OUT OF THE BOX PLAY

 

Pin it 

Vind je dit een leuk idee? Pin het dan 🙂

Flowergram maken met kinderen - unicorns & fairytales

Wat vinden jullie van onze Flowergram?

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply