Unicorns & Fairytales
taart met groeimelk - unicorns & fairytales
dessert Food My life

Een chocolade pudding taart met groeimelk en rood fruit, ook voor je baby!

Ik probeerde eens een chocoladetaart met groeimelk voor de kleinsten onder ons. Een feest zonder taart is geen écht feest, toch? Het werd een soort pudding taart want het is een natte taart die niet kruimelt. Dat heb je als je een taart maakt met melk.

Taart met groeimelk

Is er een reden waarom je taart met groeimelk zou maken? Ik weet zéker dat je dat nu denkt. Ik stuurde het even naar de Nutricia Babyvoedinglijn, want mijn kritische zelf vroeg zich dat ook af…

Groeimelk is een bron van waardevolle voedingsstoffen. Na 1 jaar heeft een kindje nog steeds specifieke voedingsbehoeften: hij heeft meer ijzer en vitamine D nodig dan een volwassene. Ook ontwikkelt zijn immuunsysteem zich verder. Nutrilon Peuter groeimelk sluit daar goed op aan en bevat vitamine A, C en D die bijdragen tot de normale werking van het immuunsysteem.

Eigenlijk adviseren ze om de Groeimelk liefst in een bekertje aan te bieden aan je kleintje. Maar bij uitzondering een taart mag best een keer, zeker als je jarig bent of wanneer je aan de feesttafel. 😉

taart met groeimelk - unicorns & fairytales

Let’s try and taste dacht ik… Het was best lekker. Misschien niet zo lekker als grote mensen chocoladetaart maar hey, die groeimelk heeft ook een speciale smaak en ik krijg geen gewone melk in mijn kinders. Ook was hij wat dun en best heel nat… toen wist ik het… ik had de eitjes niet gescheiden en geen eiwit opgeklopt zoals je blij veel taarten moet doen.  Ach… next time!!

Hoe maak je dat?

Hoe maak je nou die taart met groeimelk. Simpel: je neemt een grote kom en doet de volgende dingen erin:

4 eitjes
100ml groeimelk
80 gram suiker
50 gram (spelt)bloem
snufje zout
60 gram cacaopoeder
bakvorm
boter of spray om te bakvorm in te vetten

 

lees ook: lekkere muffins met ei en groentjes

taart met groeimelk - unicorns & fairytales

Verwarm de oven voor op 180°C. Scheid de dooiers en het eiwit en klopt de dooiers alvast met suiker.  Voeg de groeimelk, de cacao en de bloem toe en meng alles onder elkaar. Klop de eiwitten stijf met het zout. Dit zorgt dus voor de luchtigheid volgens mij en waren we vergeten. Dom. Daarna meng je het voorzichtig onder de rest. Je krijgt dan deeg. Giet het in een ingevette bakvorm of gebruik een siliconen bakvorm en bak een 25tal minuutjes in de oven. Werk wat af met besjes en rood fruit. Plaatje!

taart met groeimelk - unicorns & fairytales taart met groeimelk - unicorns & fairytales

Volg je ons Instagram account KIDSFOOD & LUNCHBOX al voor leuke ideetjes, recepten en tips?

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply