Unicorns & Fairytales
dinosaurus fossielen uit speeldeeg - unicorns & fairytales
DIY Knutselen My life Sensopatisch speelgoed Spelen

DIY / Dino fossielen maken en opgraven

Dinosaurussen…het blijven fascinerende beesten die ooit bestaan hebben. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit veel kinderen intrigeert. Op een regenachtige middag besloot ik samen met Vince dino fossielen en botten te maken. Er zijn veel mogelijkheden die je daarmee kunt doen. Benieuwd? 

Dino fossielen maken uit speeldeeg

Zelf dino fossielen maken is niet moeilijk, erg leuk en biedt vele mogelijkheden tot spel. Je hebt er enkele ingrediënten en kleine speelgoed dinosaurussen of fantasie voor nodig. Eerst en vooral maakten we zelf brooddeeg. Een heel gemakkelijk recept is het volgende:

  • 2 koppen bloem
  • 1 kop zout
  • 1 kop water

Meng alles goed door elkaar zodat je een deeg krijgt waarmee je leuk kunt boetseren. Geweldig toch? Je kan er zoveel mee doen. Wij maakten er ook eens leuke kersthangers van. Je kan ook gemakkelijk zelf speeldeeg maken op verschillende manieren.

dino fossielen maken - unicorns & fairytales

Maar goed, we gingen dino fossielen en dino botten maken. De botten konden we met onze handen boetseren en de fossielen maakten we door platte schijfjes te vormen en dan een afdruk van een speelgoed dino op te maken. Van de poten of van het hoofd, lijf… Nadien bakten we de fossielen en botten in de oven op 100 graden. Je moet het er minstens een uur laten instaan en indien het mooi weer is kan je ze makkelijk in de zon laten uitdrogen. Wil je ze héél lang kunnen bewaren dan raad ik je aan om ze te vernissen en/of te schilderen. Zo gaan ze minder snel stuk.

dino fossielen maken - unicorns & fairytales

Leuke activiteiten met de gemaakte fossielen

– schilderen

Je kan de fossielen verven in kleurtjes en daarna vernissen als je wil.

– een sleutelhanger of ketting

Je kan de gemaakte fossielen aan een koord hangen of een sleutelhanger. Ben je er zeker van dat je dit wil maken dan kan je best op voorhand een gaatje maken voor je het laat drogen. Zo gaat het dino fossiel niet stuk wanneer je een gaatje wil hebben.

– opgraven

Verstop de fossielen in een zandbak of een sensory bak vol met rijst of andere spullen. Laat je kinderen de dino fossielen opgraven zoals eens echte archeoloog.

dino fossielen maken opgraven- unicorns & fairytales

– memory

Maak telkens twee dezelfde fossielen die je laat drogen. Nadien kan je er memory mee spelen. Een leuke activiteit op een dino feestje.

– van wie is het fossiel?

Maak er nadien een spel van: van wie zijn de afdrukken? Leg het juiste dino fossiel bij de juiste (speelgoed) dino.

dino speeldeeg fossielen

Pin it please

Vind je dit een leuk idee? Pin het dan op Pinterest please.

dino fossielen maken - unicorns & fairytales

Wat vind jij van deze leuke spelletjes? Zouden jullie kinderen ook een graag dino fossielen maken? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply