Unicorns & Fairytales
eiermuffins - unicorns & fairytales
Food Koken met kinderen lunch My life

Lekkere muffins met ei en groentjes : kids -en lunchboxproof!

Een gezonde en gevarieerde lunchbox hoeft echt niet moeilijk te zijn. Je kan op voorhand al veel lekkers klaarmaken. Zo zijn er deze eiermuffins die niet alleen lekker zijn maar ook nog eens gezond want er zitten veel groentjes in! Nog een extra pluspunt: zelfs je peuter kan meehelpen!

Eiermuffins met groentjes

Een groot voordeel aan deze eiermuffins is dat je er kan instoppen wat je ook maar wil. Zo maakt je kind kennis met verschillende soorten groentjes, (eventueel vlees en kaas.) Ze kunnen zelf kiezen wat ze erin stoppen. Erg leuk ook om dit met enkele vriendjes te doen bijvoorbeeld. Zo kan je er een workshop van maken. De ei muffins zijn lekker zowel koud als warm en ideaal om mee te nemen in de lunchbox of brooddoos of te gebruiken als aperitiefhapje, brunchhapje, tijdens een high tea enz… Bovendien duurt dit echt niet lang om te maken.

lees ook: Vegan chocolate rolls maken met je kids in enkele minuten

eiermuffins - unicorns & fairytales

En hoe maak je eiermuffins of groentemuffins?

Wel, erg eenvoudig: je kijkt in je koelkast wat je nog hebt liggen van groenten en kaas of je gaat naar de winkel en kiest je favoriete ingrediënten. Snijd dan alle ingrediënten in kleine blokjes. Neem dan een muffinvorm (in zo van die papiertjes gaat het ook maar ik zou opteren voor een bakblik, dat is net iets steviger) Vet de muffinvorm in met (kokos)olie of bakspray en verdeel de ingrediënten die je erin wil doen over de vormpjes.

eiermuffins - unicorns & fairytales

eiermuffins - unicorns & fairytales

Maak een eiermengsel door enkele eieren te klutsen. Ik gebruikte 7 eieren, een scheut melk (room of soya gaat ook), peper en zout voor ongeveer 8 muffins. Het mengsel verdeel je nu over de vormpjes. Zorg dat ze voor ongeveer 3/4 gevuld zijn.De oven op 220 graden en 15 minuutjes in de oven en dan kan je smullen van je hartige muffins. De eiermuffins gaan, wanneer ze klaar zijn, heel hoog komen maar zodra je ze uit de oven haalt zakken ze in en zijn ze plat tenzij je ze nog even in de oven laat staan om af te koelen. Ideaal voor de brooddoos.

eiermuffins - unicorns & fairytales

lees ook: een gezellige lunch met kidsproof receptjes

 

Vegan groentemuffins?

Er bestaan natuurlijk ook plantaardige alternatieven. Met Tofu of quinoa… Ik beloof dat ik er voor jullie zal proberen en mijn lekkerste recept online zal zetten!

lees ook: Leuke bento-boxen maken voor beginners! Zo kan jij het ook!

Et voila, je kan smullen

Zo, je hebt nu enkele lekkere ei taartjes die je in de lunchbox van kindlief kan steken. Toch weer eens iets anders dan die saaie boterhammen, niet? Nog een voordeel is dat je kind mee kan helpen. Ik hou van kidsproof receptjes. Vaak willen ze hetgeen ze zelf hebben gemaakt graag opeten. Wij zijn alvast fan!

lees ook: Tips voor een gezonde lunchbox, ook al heb je weinig tijd

eiermuffins - unicorns & fairytales

eiermuffins - unicorns & fairytales

 

Volg leuke receptjes en lunchbox ideetjes op Instagram

Voor meer leuke ideetjes qua kidsfood en lunchbox ideetjes kan je de Instagrampagina Kidsfood_and_lunchbox volgen. Nu nog even rustig maar vanaf september hopen we vollen bak receptjes en ideetjes voor de brooddozen van je kinderen te kunnen plaatsen. Heb je zelf ook leuke ideetjes? Plaats ze op instagram en tag ze met #kidsfoodlunchbox en misschien kom je dan wel op onze pagina voorbij!

lees ook: Gevarieerde bentobox met volkoren pitabroodje, kaas, vlees en veel groentjes

Pin it

Wil je deze groentemuffins of eiermuffins ook maken? Pin het!

eiermuffins maken - unicorns & fairytales

 

Wat denk je van dit recept ? Ga je het ook eens proberen? Een lekker eiertaartje.

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply