Unicorns & Fairytales
eiermuffins - unicorns & fairytales
Food Koken met kinderen lunch My life

Lekkere muffins met ei en groentjes : kids -en lunchboxproof!

Een gezonde en gevarieerde lunchbox hoeft echt niet moeilijk te zijn. Je kan op voorhand al veel lekkers klaarmaken. Zo zijn er deze eiermuffins die niet alleen lekker zijn maar ook nog eens gezond want er zitten veel groentjes in! Nog een extra pluspunt: zelfs je peuter kan meehelpen!

Eiermuffins met groentjes

Een groot voordeel aan deze eiermuffins is dat je er kan instoppen wat je ook maar wil. Zo maakt je kind kennis met verschillende soorten groentjes, vlees en kaas. Ze kunnen zelf kiezen wat ze erin stoppen. Erg leuk ook om dit met enkele vriendjes te doen bijvoorbeeld. Zo kan je er een workshop van maken. De ei muffins zijn lekker zowel koud als warm en ideaal om mee te nemen in de lunchbox of brooddoos of te gebruiken als aperitiefhapje, brunchhapje, tijdens een high tea enz… Bovendien duurt dit echt niet lang om te maken.

387364FE BA4A 4F7C A58A BA1E75393C5B - Lekkere muffins met ei en groentjes : kids -en lunchboxproof!

En hoe maak je dat dan?

Wel, erg eenvoudig: je kijkt in je koelkast wat je nog hebt liggen van groenten en kaas of je gaat naar de winkel en kiest je favoriete ingrediënten. Snijd dan alle ingrediënten in kleine blokjes. Neem dan een muffinvorm (in zo van die papiertjes gaat het ook maar ik zou opteren voor een bakblik, dat is net iets steviger) Vet de muffinvorm in met (kokos)olie of bakspray en verdeel de ingrediënten die je erin wil doen over de vormpjes.

122B7508 9A60 4AA1 97E8 502825572F53 - Lekkere muffins met ei en groentjes : kids -en lunchboxproof!

DDE50E75 07A3 4E07 ADF8 03211075ED0A - Lekkere muffins met ei en groentjes : kids -en lunchboxproof!

Maak een eiermengsel door enkele eieren te klutsen. Ik gebruikte 7 eieren, een scheut melk (room of soya gaat ook), peper en zout voor ongeveer 8 muffins. Het mengsel verdeel je nu over de vormpjes. Zorg dat ze voor ongeveer 3/4 gevuld zijn.De oven op 220 graden en 15 minuutjes in de oven en dan kan je smullen van je hartige muffins. De eiermuffins gaan, wanneer ze klaar zijn, heel hoog komen maar zodra je ze uit de oven haalt zakken ze in en zijn ze plat tenzij je ze nog even in de oven laat staan om af te koelen. Ideaal voor de brooddoos.

C960F59F BE3A 4087 AD51 8D47EFAAE0FE - Lekkere muffins met ei en groentjes : kids -en lunchboxproof!

lees ook: een gezellige lunch met kidsproof receptjes

 

Et voila, je kan smullen

Zo, je hebt nu enkele lekkere ei taartjes die je in de lunchbox van kindlief kan steken. Toch weer eens iets anders dan die saaie boterhammen, niet? Nog een voordeel is dat je kind mee kan helpen. Ik hou van kidsproof receptjes. Vaak willen ze hetgeen ze zelf hebben gemaakt graag opeten. Wij zijn alvast fan!

74E746E2 0020 4846 A718 1BD65A944FBD - Lekkere muffins met ei en groentjes : kids -en lunchboxproof!

7E99CF17 4E79 4DFA 8E85 AE17BE8B95A7 - Lekkere muffins met ei en groentjes : kids -en lunchboxproof!

 

Volg leuke receptjes en lunchbox ideetjes op Instagram

Voor meer leuke ideetjes qua kidsfood en lunchbox ideetjes kan je de Instagrampagina Kidsfood_and_lunchbox volgen. Nu nog even rustig maar vanaf september hopen we vollen bak receptjes en ideetjes voor de brooddozen van je kinderen te kunnen plaatsen. Heb je zelf ook leuke ideetjes? Plaats ze op instagram en tag ze met #kidsfoodlunchbox en misschien kom je dan wel op onze pagina voorbij!

 

Wat denk je van dit recept ? Ga je het ook eens proberen? Een lekker eiertaartje.

XOXO Nathalie

 

 

pinit fg en rect red 28 - Lekkere muffins met ei en groentjes : kids -en lunchboxproof!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Read previous post:
    Op vakantie zonder kinderen, hoe was dat nu?

    We vertrokken voor een weekje op vakantie zonder kinderen. Op Facebook volgde ik eindeloze discussies tussen mensen. Sommigen twijfelen niet,...

    Close