Unicorns & Fairytales
vegan chocolate rolls - unicorns & fairytales
dessert Food Koken met kinderen

Vegan chocolate rolls maken met je kids in enkele minuten

Kinderen doen het enorm graag: samen met jou bakken. Ben je niet zo’n keukenprinses? Geen probleem, want deze vegan chocolate rolls zijn in enkele minuten klaar en vereisen geen enkele kookkunsten. Ze zijn lekker en ideaal om mee te nemen als je ergens op bezoek bent, als traktatie of cadeautje. Misschien wil je je kind wel laten trakteren? Probeer deze zelfgemaakte vegan chocoladekoekjes maar eens.

Vegan chocoladekoekjes maken 

Zin in lekkere vegan chocoladekoekjes? Wij maakten er rolletjes van. Supergemakkelijk en je hebt echt niet veel nodig: een vel bladerdeeg en vegan chocopasta. Als je dat graag lust kan je er ook nog hazelnootjes bijvoegen. Dat hebben wij hier niet gedaan. Eigenlijk lijkt dit een beetje op de chocoladebroodjes (met banaan) die we eens maakten voor de High Tea die ik organiseerde, met het enige verschil dat hier geen eigeel en Nutella gebruikt is. Ik gebruikte vegan chocopasta. Pure stukjes chocolade is nog lekkerder om deze vegan chocolate rolls te maken.

vegan chocolate rolls - unicorns & fairytales

vegan chocoladekoekjes - unicorns & fairytales

Hoe maak je deze vegan chocolate rolls? 

Heel makkelijk. Niets moeilijk aan. Het kleinste kind kan dit. Ik rolde het bladerdeeg uit, gaf mijn kinderen een kindermes en ze mochten de choco rijkelijk uitsmeren over het deeg. Nadien goed oprollen en in ongeveer 12 stukken snijden. Je bakt dan deze vegan chocolate rolls ongeveer 12 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden. Nadien laten afkoelen en smullen van deze vegan chocoladekoekjes. 

vegan chocolate rolls - unicorns & fairytales vegan chocoladekoekjes - unicorns & fairytales

Bakken met kinderen is leuk 

Mijn kinderen vinden het altijd geweldig als ik vraag of ze mee willen bakken. Toen ik vroeg of ze mee wilden helpen om deze vegan chocladekoekjes te maken, twijfelden ze geen seconde. Zelf waren ze niet zo gek op het bladerdeeg. Ze eten liever gewone koekjes. Maar mensen die koffiekoeken de max vinden gaan dit ook zeker waarderen. Serveer met een bolletje (vegan) ijs en smulllll. Maar vooral :veel plezier. 

Pimp je rolls

Altijd leuk voor kinderen: je kan toffe prikkertjes en bento accessoires vinden bij FLINGO om je creaties leuk te maken. 

vegan chocoladekoekjes - unicorns & fairytales

 

Pin it 

Pin het op je pienterst om deze lekkere koekjes te bewaren. 

vegan chocolate rolls - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Mie Kids
    4 augustus 2020 at 18:06

    Klinkt geweldig! Gaan we ook eens maken, bedankt voor de tip.

Leave a Reply