Unicorns & Fairytales
traktaties met peperkoek - unicorns & fairytales
Boeken dessert DIY DIY Birthday Party Food kookboeken My life tussendoortjes en snacks

5 Lekkere traktaties met peperkoek

Peperkoek, lekker! Ook voor kinderen. Wij zijn hier thuis zeker dol op peperkoek. Je kan erg leuke traktaties met peperkoek maken (samen met je kinderen). Wij gingen een tijdje geleden aan de slag. Dit zijn onze leuke ideetjes geworden.

Traktaties met peperkoek

Onze inspiratie voor traktaties met peperkoek haalden we uit het boek van Vondelmolen waar erg leuke eenvoudige recepten instaan met peperkoek. Ook de geschiedenis van de lekkere koek staat erin. Erg leuk om de evolutie te zien. Nog leuker om inspiratie op te doen. We kregen dan ook enkele verschillende soorten. Er bestaat zelfs een variant met champagne 😉 Maar ik ben nog steeds het gekst op de originele.

traktaties met peperkoek - unicorns & fairytales

5x peperkoek anders

1>> Lekkers op een stokje

Heel eenvoudig maar oh zo leuk om te maken: peperkoek op een stokje. Je snijdt een stuk peperkoek af naar wens (niet té dun) , steekt het op een stokje (zonder scherpe punten) en dipt het stuk half in chocolade of andere dipsaus. Je kan het nu besprenkelen met hagelslag, bolletjes en andere lekkere dingen. Dit kan je kind gemakkelijk meedoen. Ik gebruikte stokjes om popcakes te maken. Die hebben geen scherpe stukken. Heerlijk én eenvoudig.

traktaties met peperkoek - unicorns & fairytales

2>> Peperkoeken huisje

Niet zo gemakkelijk als ik dacht maar we probeerden (met de nadruk op probeerden) ook een peperkoeken huisje te maken. Dé uitdaging is om de delen aan elkaar te laten kleven. Ik deed dit met een mengeling van bloemsuiker, een eigeel en water. Dat is ook de basis om icing te maken voor koekjes. Je creëert een soort natuurlijke lijm.

traktaties met peperkoek - unicorns & fairytales

3>> Leuke vormen

Met dunne plakjes peperkoek kan je leuke vormpjes maken. Gebruik leuke uitstekers en steek een leuk vormpje in de brooddoos van je kind. Erg leuke verrassing!

traktaties met peperkoek - unicorns & fairytales

4>> Peperkoeken verrassing in een boterham

Je kan ook met diezelfde uitstekers een boterham van peperkoek maken. Steek uit de boterham dezelfde vorm als uit de peperkoek en verwissel de stukken. Je hebt nu een boterham mét peperkoeken hartje!

traktaties met peperkoek - unicorns & fairytales

5>> Peperkoek latté

Er staat ook een erg lekker recept uit het boek van Vondelmolen dat ik graag met jullie wil delen. Wie graag latté’s drinkt én peperkoek lust gaat hier dol op zijn denk ik.

  1. Maak een peperkoeksiroop door 80 ml water, 6 el suiker, 1/4 tl kaneel – en gemberpoeder en een paar druppels vanille extract te mengen met een half stuk verkruimelde peperkoek. Het pannetje zet je op een laag / middelhoog vuur en je roert tot de suiker is opgelost. Als het kookt zet je je vuur lager en laat je het een kwartier tot 20 minuten pruttelen. Nadien heb je siroop.
  2. Maak espresso en giet een half kopje in een grote mok. De andere helft is de siroop. Mengen!
  3. Nadien nog 200ml hete melk bij schenken en roeren maar.
  4. Je kan afwerken hoe je wil. Met of zonder slagroom en toebehoren. NJAMMIE

 

traktaties met peperkoek - unicorns & fairytales

Kijk op Vondelmolen voor nog meer lekkere recepten met peperkoek.

 

Niet vergeten? Pinnen 🙂

Wil je deze leuke ideetjes niet meer vergeten? Pin ze dan op je Pinterest Bord.

traktaties met peperkoek - unicorns & fairytales

 

Wat vind je van deze traktaties met peperkoek? Zit er iets bij dat je wel eens zou willen maken? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply