Unicorns & Fairytales
koekjes bakken - unicorns & fairytales
dessert Diary DIY Food Koken met kinderen My life tussendoortjes en snacks

Diary 103 Koekjes met Icing en leuke vampieren

De weken vliegen voorbij en ik kan niet geloven dat het al bijna weer feestdagen zijn. Ja ik weet het, ik ben op de zaken vooruit aan het lopen maar eigenlijk is het toch niet meer lang? Maar goed. We hebben deze week genoten van enkele mooie dagen en dat deed deugd na die regenachtige dagen. Niet fijn om binnen te zitten. Ik gooi er weer eens een diary tegenaan met enkele leuke momentjes. We gingen onder andere lekkere koekjes bakken met icing.

Een gezellige vampierennamiddag

We kregen ter promotie van de nieuwe serie Vampirina op DisneyJunior Channel (een superleuke serie trouwens over ‘anders zijn’) een pakketje met twee capes, popcorn en een diadeem met vampierenoren. Ik zou Nathalie niet zijn als ik niet in alles een mogelijkheid zag om van iets een activiteit of feest te maken. Ik wou al lang koekjes bakken met icing maken en dit was dé ideale moment. Eigenlijk wou ik vleermuizenkoekjes maken en vormpjes van Halloween maar om één of andere duistere reden vond ik nergens Halloween uitstekers voor koekjes. Ofwel heeft iedereen hetzelfde idee gehad en zijn ze overal uitverkocht, ofwel moeten ze nog komen… Maar goed. Ik had thuis nog veel andere uitstekers dus die konden we ook gebruiken. Ik nodigde mijn petekind uit om mee koekjes te bakken.

vampirina - unicorns & fairytales

Benieuwd naar Vampirina? 


Vampirina | Disney Junior Belgie

 

Koekjes bakken

Nomnomnom… ik maakte op voorhand het deeg al klaar (want hij moet best een uurtje in de koelkast) zodat de kinderen de vormpjes konden maken. Het afbakken duurde maar 8 minuten dus het ging heel vlotjes. We maakten twee bakplaten koekjes en ik gebruikte daarvoor het volgende recept:

>>>Voor de koekjes

375 gram bloem
225 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
225 gram fijne kristal suiker
1 groot ei, op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
1 theelepel bakpoeder

Maken: Bakpoeder bij de bloem doen en mengen in een pot. De boter en suiker ook mixen in een andere pot. Het ei en vanille erbij doen. Als laatste voeg je best de bloem toe in kleine beetjes. Het deeg goed kneden en in een doorschijnende folie minstens een uurtje in de koelkast leggen. Nadien kan je het deeg terug kneden en rollen tot een groot plak. Ik maakte de doekjes ongeveer een halve centimeter dik. De kinderen konden er makkelijk vormpjes uitsteken. We legden de vormpjes op een grote bakplaat (op bakpapier) en lieten de koekjes bakken op 180 graden (ongeveer 8 minuten ). Je weet dat de koekjes goed zijn wanneer de randjes goudbruin beginnen te zien. Dan kan je ze eruit halen en op een raster laten afkoelen.

koekjes bakken - unicorns & fairytales  koekjes bakken - unicorns & fairytales

koekjes bakken - unicorns & fairytales

koekjes bakken - unicorns & fairytales

>>>Voor de Icing

Een eiwit, bloemsuiker en wat water. Mixen tot je de gewenste dikte krijgt. Is het niet dik genoeg? Dan doe je er wat meer bloemsuiker bij. Te dik? Dan kan je wat water toevoegen, maar niet teveel want het wordt snel te lopend. Het beste is een 20 seconden icing. Dat wil zeggen dat de icing 20 seconden nodig heeft om zich te verspreiden over het koekje. Hopelijk leg ik het wat duidelijk uit.

>>>Gekleurde icings

Ik schepte nadien het mengsel in verschillende potjes en deed er voedingskleurstof bij. Zo maakte ik 3 kleurtjes. Ik deed de icing in decoreerpennen en zo konden de kinderen hun koekjes versieren. De koekjes kan je best een dag laten harden.

koekjes bakken - unicorns & fairytales

koekjes bakken - unicorns & fairytales

koekjes bakken - unicorns & fairytales koekjes bakken - unicorns & fairytales

koekjes bakken - unicorns & fairytales

koekjes bakken - unicorns & fairytales

De koekjes waren geslaagd, lekker en mooi. De kinderen waren blij. Tijd voor mama om na het koekjes bakken de boel (lees: ontplofte keuken) weer aan kant te zetten en de jongens konden gaan spelen. Na het eten (de papa’s maakten het eten) mocht iedereen een koekje smullen. De volgende dag kon Vince in de klas trakteren. Hij maakte ook een speciaal koekje voor juf Marjan. Kan jij zien welk koekje voor haar was?

koekjes bakken - unicorns & fairytales

Naar de bloementuin

Eigenlijk doen we veel te weinig met ons gevieren en daarom stelde ik voor om naar het bos te gaan met Vince en Lex. Het was prachtig weer, ik had net een blog geschreven met 10 leuke herfstactiviteiten (dus ik kan moeilijk zelf mijn tips negeren hé) en we hadden een voormiddag vrij voor we naar een verjaardag moesten. We trokken naar een park bij ons in de buurt en bleven eigenlijk hangen bij de bloementuin. Die is in de zomer MEGA prachtig maar nu ook nog heel mooi. Vince wou met mijn telefoon zelf foto’s maken. Nadien wou hij ook iets gaan drinken op het terras daar. Een mevrouw zei ons hoe prachtig ze onze kinderen vond. Dat deed me goed en nadenken over hoe prachtig ik ze eigenlijk ook vind. Ook al zijn ze een handjevol, ze zijn onze schatten en we moeten van elkaar genieten. Dat deden we dan ook met volle teugen en eerlijk gezegd wil ik dit véél meer doen.

bloementuin - unicorns & fairytales

bloementuin - unicorns & fairytales

bloementuin - unicorns & fairytales

bloementuin - unicorns & fairytales bloementuin - unicorns & fairytales bloementuin - unicorns & fairytales

 

Hoe was jullie week? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply