Unicorns & Fairytales
waterwerf maken van lege stiften - unicorns & fairytales
creatief DIY Duurzaamheid Duurzame DIY Knutselen upcycling (kosteloos materiaal)

Haal de (bijna) lege stiften uit de doos en maak zelf verfspray, inkt of waterverf

Iedereen met kinderen (en alle juffen en meesters) herkennen het wel: de doos met stiften, waar ongetwijfeld meerdere exemplaren inzitten die uitgedroogd zijn. Gooi ze niet weg, maar ga waterverf maken van lege stiften of gekleurde inkt. Benieuwd hoe je dit kunt doen? Kijk even mee.

Lege stiften upcyclen 

Wanneer wij denken dat lege stiften effectief leeg zijn, zit er waarschijnlijk nog wel wat inkt in het staafje, dus laten we upcyclen en waterverf maken van lege stiften of er gekleurde inkt van maken. Het is niet alleen beter voor het milieu, het is ook gewoon kei leuk om te doen met je kinderen. Als we onze kinderen leren om te recycleren en te upcyclen, dan zijn we al zeer goed bezig. Ze gaan er bovendien ook heel veel plezier aan hebben. 

Waterverf maken van lege stiften 

Het is supergemakkelijk. Sorteer je stiften per kleur. Het is niet erg om bijvoorbeeld 5 staafjes van bepaalde kleuren groen in een potje te doen. Vul enkele lege potjes met water, breek je stiften open indien mogelijk, haal het inktstaafje eruit en plaats de staafjes in de potjes. Je kan de stiften er ook gewoon omgekeerd inzetten. Waterverf maken van lege stiften duurt vaak wel even om een geconcentreerde hoeveelheid te maken, tenzij de stiften echt nog wel wat vol zaten. Laat ze enkele dagen zitten, tot het water voldoende gekleurd is. Na een tijdje heb je je eigen waterverf gemaakt. Bewaar het met deksel. Je kan nu leuke schilderijen maken! 

lees ook: Zelf stoepkrijtverf maken, leuke vormpjes kneden met clay chalk en meer!

waterwerf maken van lege stiften - unicorns & fairytales

Waterverfspray maken van lege stiften

Eerst ga je waterverf maken van lege stiften zoals hierboven geschreven. Daarna ga je op zoek naar een lege spraybus. Vul de bus met waterverf en ga aan de slag! Een plantenspuit kan ook dienst doen. Hele leuk is een wit blad of behang ophangen aan de muur (liefst buiten hahaha) en sprayen maar!!!! 

lees ook: Een tof schilderij maken met FOAM VERF !

Gekleurde inkt maken 

Wanneer je graag andere zaken verft die je wil upcyclen, zoals glas, hout, oude CD hoesjes, enz… dan kan je ook gekleurde inkt maken. Dat is veel geconcentreerder en was je er niet zomaar uit. Gebruik alcohol dat je in de apothekerskast hebt staan. Vul net zoals bij de waterverf potjes met alcohol en plaats daar de staafjes in. Na enkele uren/dagen heb je inkt, naargelang de hoeveelheid inkt dat er nog in de staafjes zat. 

lees ook: Een tof schilderij maken met FOAM VERF

Pin it 

Waterverf maken van lege stiften is eenvoudig, leuk en hoort in het rijtje van upcycling thuis naar mijn mening! Have fun…. 

waterwerf maken van lege stiften - unicorns & fairytales

Dus, ga jij je stiften ook eens nakijken? Haal de bijna lege markers eruit en ga waterverf maken van lege stiften. Veel plezier. 

XOXOX Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply