Unicorns & Fairytales
schilderen met ijsblokjes - unicorns & fairytales
DIY Knutselen knutselen seizoenen My life

Verfrissende educatieve activiteit: verven met ijsblokjes

Deze activiteit staat al twee jaar (!!!) in mijn concepten en steeds wil ik het doen en komt er iets tussen. Maar uiteindelijk hebben we het dan toch gedaan. Dit maken is zo gefixt en je hebt er niet veel voor nodig. Het is leuk en ideaal met warm weer: schilderen met ijsblokjes. Yeah! Have fun! 

Schilderen met ijsblokjes

schilderen met ijsblokjes - unicorns & fairytales

Verven met ijsblokjes is supereasy en kei relaxed. Verfrissend ook. Maak het samen met je kind, dat gaan ze fijn vinden. Ik maak alle dingen samen met mijn kinderen, hoe klein ze ook zijn. Kijken is ook leren. Observeren is wijs worden 😉 Het enige dat je in huis hoeft te halen zijn ijsvormpjes (siliconen), houten stokjes (hou ze bij van ijsjes of koop ze in de Action) en acrylverf of plakkaatverf (of voedingskleurstof). Oh ja, en papier 😉 Ik zou zeggen: misschien heb je nog een oude behangrol? Liefst wat stevig papier. Of kleef dun wit papier bovenop een stuk karton. Anders gaan het misschien snel stuk. 

lees ook: 5x een cadeau voor vaderdag knutselen

Hoe maak je dat? 

schilderen met ijsblokjes - unicorns & fairytales

Wel, meng wat water met verf zodat je een leuk kleurtje krijgt. Giet het in de ijsvormpjes, steek er een stokje in en klaar. Zo simpel is dat eigenlijk. Dat is de basis. Je kan hier natuurlijk veel meer leuks mee doen. Laat de kinderen hun eigen vormen kiezen. Verven met ijsblokjes is de max.

lees ook: Met deze (knutsel)boeken word je in NO-TIME een creative parent !

Welke leuke activiteiten kan je er dan allemaal mee doen? 

verven met ijsblokjes - unicorns & fairytales

Misschien is het een beetje beroepsmisvorming maar ik haal altijd allerlei andere zaken uit zo’n activiteiten. Ik maak gebruik van de situatie om andere dingen te oefenen. Zo kan je bijvoorbeeld samen met je kinderen kleuren oefenen. Welke kleur maak je ? Welke kleur bekom je als je groen en geel mengt? En rood en blauw? Maak toffe kleurtjes zodat je nadien kan schilderen met ijsblokjes.

lees ook: Eetbare waterverf maken

Verven met ijsblokjes

schilderen met ijsblokjes - unicorns & fairytales

En nu is het tijd om te schilderen met ijsblokjes. Het gaat echt mega goed! Leg even wel bescherming onder het papier en waar je werkt want naarmate ze smelten… you know. Het blijft verf hé 😉 Maar dat is net leuk. Kinderen vinden het fascinerend. Je bent weeral kunstig bezig op een andere manier en kinderen hebben bijgeleerd. Don’t underestimate the power of art. Wat ga jij maken?

lees ook: Dit kan je zeker een keertje doen in de zomervakantie

Toffe poster of postkaart maken

Wanneer je gaat verven met ijsblokjes kan je ook bijvoorbeeld nadien het kunstwerk inkaderen en er een leuke poster van maken. Kunst van je kind ophangen kan ook stijlvol zijn. Of laat ze een postkaart maken en stuur het op naar oma en opa. Kei leuk en spannend. Wanneer gaat de postkaart aankomen?

lees ook: 10 Activiteiten met waterbeads of orbeez

Pin it!

Fijne activiteit om met je kinderen te doen? Pin het dan op Pinterest en laat het iedereen weten. Ik dank u!

schilderen met ijsblokjes - unicorns & fairytales

 

En jij? Wanneer ga jij schilderen met ijsblokjes? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply