Unicorns & Fairytales
activiteiten in de zomervakantie - unicorns & fairytales
Hotspots kindvriendelijke restaurants My life Op stap uitstappen uitstappen in schoolvakanties

Dit kan je zeker een keertje doen in de zomervakantie

Zomervakantie. Veel mensen zitten met de handen in de haren. Wat moeten ze toch allemaal gaan doen die twee maanden lang. Maar wist je dat er eigenlijk best veel (gratis) activiteiten in de zomervakantie te doen zijn? Genoeg om elke dag te vullen. Maar dat hoeft natuurlijk niet, want wist je dat ‘verveling’ af en toe zeker niet slecht is? Voor wie nog niet zo goed weet wat te doen heb ik weer enkele leuke tips.

Activiteiten in de zomervakantie

Er zijn ontzettend veel activiteiten in de zomervakantie met kinderen. En ja hoor, je vindt er erg veel die gratis zijn. Neem een lekkere picknick mee en je bent niet verplicht om ergens met je gezin geld uit te geven aan te duur eten. Ik geef je graag enkele tips zodat jullie altijd wel iets kunnen doen tijdens de zomervakantie.

1. Picknicken in een bos/park/heide/strand

Bossen en parken zijn ideale gratis speelplekken voor kinderen, wist je dat? Veel natuurlijke materialen waar je kinderen zich mee kunnen uitleven. In de webshop van Gezinnig.nl vind je bijvoorbeeld allerlei leuke hulpmiddelen om kampen te bouwen. Een picknick is gezellig en je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wil. Wij hebben een koelbox aangeschaft voor langere ritten maar zo’n rieten mand kan je ook makkelijk vinden. Neem een groot laken mee, lekkere snacks en je hebt (hopelijk) een fijne middag. Je kan eventueel aan een meer gaan zitten, op een strandje, in een park, aan een speeltuin en eigenlijk overal waar plek is. Het boek ‘Food en Route’ van Snor heeft mij al vele ideetjes bijgebracht. Binnenkort vind je mij ergens in een park, want binnen enkele weken wil ik graag een picknick organiseren.

activiteiten in de zomervakantie - unicorns & fairytales

activiteiten in de zomervakantie - unicorns & fairytales 8EB05213 2ACD 4416 8C2F BB81A0F2A12A - Dit kan je zeker een keertje doen in de zomervakantie

2. 15 dingen te doen in de Kempen

Als opvolger van 25 dingen om te doen in de Kempen en meer is er nu de nieuwe zomereditie. Een Bucketlist voor activiteiten voor kinderen in de zomervakantie in de Kempen. Want De Kempen, daar is heel veel te doen, meer dan je zou denken. Wat denk je van overnachten tussen de koeien, in de bossen, leuke interactieve wandelingen, zwemparadijzen en meer? Go check it out en download te gratis bucketlist hier.

3. Over zwemparadijzen gesproken…

België heeft echt wel fijne subtropische (buiten)zwembaden. De zwembaden van S&R group zijn de moeite waard. Wij zijn net naar De Waterperels in Lier geweest. Vince en Robin zijn wel 200 keer van de glijbanen gegaan die buiten staan. Ideaal voor kinderen. Het buitenzwembad was fijn met een ondiep gedeelte en fonteinen. Op de ligweide was het heerlijk vertoeven in de zon. Binnen is er een wildwaterbaan, nog wat kleinere baden, een golfslagbad, een groot baantjesbad en een superleuke glijbaan met banden. Ideaal voor een heerlijke dag zwemmen. Zeker als het goed weer is!

activiteiten in de zomervakantie - unicorns & fairytales

activiteiten in de zomervakantie - unicorns & fairytales

activiteiten in de zomervakantie - unicorns & fairytales

activiteiten in de zomervakantie - unicorns & fairytales

4. Neem eens een kijkje op de website bij een gemeente

Wist je dat er in elke gemeente toffe kinderactiviteiten worden gepland? Meestal is de website VISIT + gemeente. Daar vind je vaak de kalender en toffe activiteiten (gratis of betalend) voor kinderen in de zomervakantie. Er is meer te doen in je eigen gemeente dan je denkt. Indien niet, trek dan naar een andere gemeente? Niets zo leuk als eigen land/stad verkennen. Wie dus op zoek is naar leuke activiteiten in de zomervakantie gaat maar eens een kijkje nemen…

5. Ga eens naar STORMKOP in Antwerpen

Aan de dokken in Antwerpen is een loods helemaal omgebouwd voor echte ontdekkers. Nu nog vanaf 6 jaar maar ze zijn bezig met onderhandelingen zodat ook kleinere kinderen hier zich helemaal kunnen uitleven. Niet enkel scholen kunnen hier naartoe komen, maar ook jij kan gewoon, met je gezin in je vrije tijd naar hier komen. Er lopen ook vaak projecten en kampen. Je hebt bijvoorbeeld:

open speeldagen (nieuw!)

DWAALLICHT

Heb je geen eigen tuin, plein of park binnen speelbereik? Kom dan samen met je kroost, buurjongens of meisjes uit de straat naar één van de open speeldagen.

familieweekends (nieuw!)

VERWILDERKAMP

(Pleeg)vaders en dochters, (plus)moeders en zonen, meters of peters en petekinderen, verenig je tijdens een familieweekend.

woensdagmiddagateliers

(Z)WERFWOENSDAG

Op woensdagmiddag werken kinderen tussen 6 en 12 jaar gedurende twee uur aan hun eigen avontuurlijke nieuwsgierigheid. Ook te reserveren als (verjaardags)feestje.

familieateliers en brunches

HET STOOMT!

Na een brunch op zondag boordevol zeeroverskost gaan kinderen tussen 6 en 12 jaar samen met hun (groot)ouders op expeditie.

vakantiekampen

ZOMERLICHTKAMP, DWAALSPOORKAMP, NOORDERLICHTKAMP, WINTERSLAAPKAMP, TEGENLICHTKAMP  

Tijdens de schoolvakanties beleven kinderen tussen 6 en 12 jaar vijf dagen lang de tijd van hun leven.

WORKSHIP

Een dag vol zintuigprikkelende ervaringen, exclusief voor jeugdwerkingen.

 

6. Koksijde bouwt met LEGO

Enerzijds is dat het nieuwe zomerevent ‘Koksijde bouwt met LEGO® blokjes’ van 12/7 – 25/8: https://www.visitkoksijde.be/nl/lego

En daarnaast is er een bijzondere zomeractie ‘Win jezelf in LEGO® blokjes’ ‘by Denoyelle’ , want door deel te nemen kan je jezelf (of eventueel je kindje) als portret winnen in een mozaïek van LEGO blokjes gemaakt door Dirk Denoyelle (niet enkel zanger en cabaretier, maar ook een van de weinigen ter wereld die deze LEGO kunst officieel beheerst en mag toepassen).

De zomeractie is niet alleen leuk voor gezinnen om mee aan de slag te gaan (en om zo’n portret van zichzelf of van de kinderen te winnen), maar ook voor mensen die graag zo’n uniek, origineel en kunstig mozaïek van zichzelf wel in hun huis zien hangen. Ed Sheeran, Koning Albert en vele anderen gingen hen al voor (zie hier hoe Ed Sheeran van Dirk Denoyelle een mozaïek van zichzelf in LEGO blokjes ontvangt).

 

7. De Kust natuurlijk…

Elk jaar zeg ik het weer, maar het is natuurlijk niet verwonderlijk: de Kust! Alles kan je vinden in de blogpost over 30 leuke activiteiten aan de Belgische Kust. Ben je niet zo’n fan van onze Belgische Kust dan heb je niet veel verder Zeeland, een prachtig stuk natuur waar ook veel te doen is. Alles kan je vinden in de blogpost over 20 activiteiten om te doen in Zeeland met kinderen.

Wij zijn ook al vaak naar Oostende geweest, enorm leuk om met kinderen te doen en daar heb je veel activiteiten met kinderen zowel buiten als binnen.

naar zee - unicorns & fairytales

8. Nausicaa

Dit zeecentrum is het grootste aquarium van Europa en een ontdekkingscentrum met focus op het milieu en de duurzame relatie tussen mens en oceaan.

Nausicaá ligt in Boulogne-sur-Mer, ten zuiden van Calais, snel en gemakkelijk bereikbaar vanuit Vlaanderen en dus ideaal voor een daguitstap.

Nausicaá bied je een unieke belevenis voor het hele gezin. Ontdek de verrassende wereld met het nieuw parcours “Op volle Zee” een het parcours “Over kusten en mensen”. Bewonder de 1 600 diersoorten in de aquaria en aanschouw met eigen ogen de pracht en de rijkdom van de oceanen. Het doet je vast en zeker even stilstaan bij het belang van de oceanen voor de mensheid.

 

9. Club Cabane Family Beach Linkeroever

Club Cabane is al 15 jaar één van de mooiste strandlocaties van Antwerpen. Jarenlang gekend als beach club met restaurant en ideaal voor een cocktail op het strand. Nu kunnen we met het gezin van deze leuke locatie genieten.Wij gingen met Lex, Vince , oma en opa en speelden uren in het zand. Wanneer je je potje eten laat opwarmen krijg je van hen een kommetje en kinderlepel. Alles is zeer kindvriendelijk. Er waren zelfs twee meisjes die knutselen met de kinderen. Ze kunnen er gratis aan deelnemen.

Bij Club Cabane hebben ze meerdere speelzones:

 • de Junior Playground(4 – 12 jaar) is een heus avontuur: de Giant Kingdom speeltuin
 • de Mini Playground(0 – 4 jaar) is een peuter speelzone voor de kleintjes op het strand
 • een Indoor Playground met krijtmuur die de kindjes mogen versieren, een tekenhoek en tof houten vintage speelgoed.

activiteiten in de zomervakantie - unicorns & fairytales activiteiten in de zomervakantie - unicorns & fairytales activiteiten in de zomervakantie - unicorns & fairytales

 

10. Piccolino filmconcert

‘Piccolino filmconcert’
Ervaar de kinderfilm ‘Piccolino’ in Sphinx Cinema met al je zintuigen! Canti Vaganti, een internationaal muziektheaterduo uit Madrid, combineert live muziek, intiem theater, humor en in dit geval ook film.Kom samen met je kinderen genieten van een visueel avontuur over de groene rups, Piccolino, en laat ondertussen de melodie van een fluit, de geur van lavendel en zachte regendruppels in jullie gezicht kriebelen.

De voorstelling duurt 50 minuten en is geschikt voor kinderen van 1 tot 8 jaar. Kinderen tot 1 jaar krijgen gratis toegang. Volwassenen betalen 9,5 euro en kinderen 7,5 euro.

 

activiteiten in de zomervakantie - unicorns & fairytales

tip: pin deze afbeelding op je Pinterest Pagina

 


XOXO Nathalie

pinit fg en rect red 28 - Dit kan je zeker een keertje doen in de zomervakantie

You Might Also Like...

25 Comments

 • Reply
  elisabeth maria martina
  22 juli 2018 at 07:16

  alle 3 de activiteiten zijn FEEST, maar van nummer 3 geniet mijn kleinzoon het meest

 • Reply
  Nadine Soreyn
  22 juli 2018 at 08:44

  Zouden alle drie eigenlijk super zijn om te doen met de kleinkindjes !
  – bezoekje aan een zwemparadijs zouden Fleur en Jamie wel zien zitten, ze zullen met plezier alle glijbanen uit testen
  – PLAY verkennen in eigen streek, het hoeft niet altijd ver te zijn om leuk te zijn
  – zoektochten vinden ze zalig, als hier nu nog een Playmobil goodiebag bijhoort dan is het zeker top voor hen !
  Bij deze waagt oma dus graag haar kans om één van deze leuke activiteiten te winnen. Zou alweer een leuk dagje met de kleinkindjes zijn !

  Ook leuk om te doen zijn de zoektochtjes van “speuren in het bos”

 • Reply
  Nadine Soreyn
  22 juli 2018 at 08:45

  Zouden alle drie eigenlijk super zijn om te doen met de kleinkindjes !
  – bezoekje aan een zwemparadijs zouden Fleur en Jamie wel zien zitten, ze zullen met plezier alle glijbanen uit testen
  – PLAY verkennen in eigen streek, het hoeft niet altijd ver te zijn om leuk te zijn
  – zoektochten vinden ze zalig, als hier nu nog een Playmobil goodiebag bijhoort dan is het zeker top voor hen !
  Bij deze waagt oma dus graag haar kans om één van deze leuke activiteiten te winnen. Zou alweer een leuk dagje met de kleinkindjes zijn !

 • Reply
  Nadine Soreyn
  22 juli 2018 at 08:46

  Ook leuk om te doen, de zoektochtjes van “speuren in het bos”

 • Reply
  Goeie H
  22 juli 2018 at 08:47

  Gaan zwemmen staat hier al lang op de planning en in Lier zijn we nog niet geweest. We doen graag mee voor het zwemgezinsticket daar zouden de kinderen het meest van genieten denk ik.

 • Reply
  Nele
  22 juli 2018 at 08:49

  Toffe giveaway! Graag nr 3. Dan kunnen we een leuke gezinsuitstap naar Oostende doen. Met de goodiebag zal Remi extra gemotiveerd zijn 😁

 • Reply
  Karen
  22 juli 2018 at 09:14

  Twee maanden vakantie vullen: een luxe, maar toch ook een uitdaging! Een dagje zwemmen kwam nog niet aan bod, dus wij dingen graag mee voor het gezinsticket voor het zwembad in Lier!

 • Reply
  Tania
  22 juli 2018 at 09:34

  Wauw, bedankt voor de leuke tips!
  We gaan er zeker een aantal testen en doen graag mee voor de drie uitstapjes, want ik kan niet kiezen 🙈
  Liefs!

 • Reply
  Sarah
  22 juli 2018 at 10:07

  Wat leuk allemaal! Wij doe graag mee voor het gezinsticket om te gaan zwemmen. We zitten met een echte waterrat hier 😁 bedankt voor tips weeral!

 • Reply
  yelena
  22 juli 2018 at 14:03

  Voor het S en R zwemparadijs doe ik voor mijn dochtertje heel graag mee,
  Als ze maar kan ravotten in het water dan is zij heel tevree.
  Van de glijbaan en maar spetteren,
  Ik hoor haar in mijn gedachten al van geluk kwetteren.
  Het enige wat ik wil is haar een mooie dag geven,
  En haar in het water veel plezier laten beleven.
  Dank u wel voor deze mooie wedstrijd!!

 • Reply
  Marian B
  22 juli 2018 at 14:42

  Ze zijn alle drie leuk! Ik doe graag mee voor nr. 3 omdat ik vermoed dat deze bij mijn zoontje het meest in de smaak zal vallen, ben benieuwd!

 • Reply
  Emmy
  22 juli 2018 at 15:50

  Waah wat leuk! Ik wil voor allemaal meedoen omdat ik niet kan kiezen 🙈 wat een leuke tips deel je hier, we doen het allemaal graag!

 • Reply
  lynn mahieu
  22 juli 2018 at 16:05

  Leuk overzichtje! Mijn dochtertje is voor de meeste dingen nog wat te klein maar voor volgend jaar staan er zeker toffe ideeën tussen! Het zwembad in Lier kennen wij ook en is hier ook een topper! Met ons dochtertje zijn we er nog niet geweest maar aangezien center parcs afgelopen week een groot succes was zullen we die ook nog eens samen moeten gaan testen! Met gratis kaartjes zou dat natuurlijk nog leuker zijn, haha 😁

 • Reply
  Joni
  22 juli 2018 at 16:15

  Ooh dat ticket voor de Waterperels! Niet zo ver voor ons. 🙂
  Al lijkt die zoektocht in Oostende ook wel leuk. De zee <3

 • Reply
  Jos
  22 juli 2018 at 16:34

  Wauw wat een super prijzen. Ik laat de keuze aan jullie als ik win :).

 • Reply
  Annemie
  22 juli 2018 at 17:30

  Als thuisblijfmama ben ik de hele zomer thuis met mijn kroost. Een extra uitstapje zou ons dan ook deugd doen 😀. Er zouden alles fijn vinden maar gaan zwemmen of play bezoeken nog het meeste 😀

 • Reply
  Cindy van gucht
  22 juli 2018 at 20:06

  Wat zouden we supergraag de tickets winnen voor een dagje waterplezier. Al heel de zomer aan het sparen voor een zwembadje maar heb nog niet genoeg centjes 😬
  🍀🍀🍀🏊🏼‍♂️🏊🏼‍♂️🏊🏼‍♂️💋💋💋

 • Reply
  Nele Vdb
  22 juli 2018 at 20:11

  Allemaal toffe activiteiten. We moeten het merendeel van de vakantie gaan werken, dus de paar dagen dat we vrij zijn met de kinderen doen we dan ook graag iets leuk. We gaan voor het zwemmen of het playmobil pakketje.

 • Reply
  Riggie van lochem
  23 juli 2018 at 00:20

  Ze zijn alle 3 heel leuk. Maar als ik echt moet kiezen staat PLAY bovenaan. Daarna het zwemparadijs. Want ik heb echt 3 waterratjes thuis.
  Bedankt voor de kans

 • Reply
  Brughmans Steffi
  23 juli 2018 at 08:49

  Leuk artikel met goede tips. Ik vind het af en toe wel moeilijk om een leuke activiteit te bedenken om met mijn koters te doen. Ik doe mee voor de zwemticketten. Mijn zoon is een echte waterrat. En hij heeft het wel een beetje moeilijk dus een dagje ertussen uit zou deugd doen. Louis kreeg een zusje die de eerste maanden niets anders deed dan wenen (reflux, krampen, te korte lip en tongriem), ik startte als onthaalmama en we zijn nog steeds aan het verbouwen…
  Leuke winactie in ieder geval!
  Lieve groetjes Steffi

 • Reply
  Kelly Van de Venne
  23 juli 2018 at 12:18

  Oh allemaal leuke dingen…ook de kids laten kiezen….de oudste kiest als echte waterrat voor optie 1 (SR De Waterperels) en de jongste die altijd in is voor avontuur kiest voor 3 (Playmobil avontuur)….boysmom, always in dit adventure

 • Reply
  Joke
  26 juli 2018 at 06:50

  Wauw zou zo fijn zijn om te doen met mijn twee jongens.
  Het zijn drie top activiteiten die mijn jongens zeker willen proberen.

 • Reply
  Jessica
  1 augustus 2018 at 20:07

  Yeey!!! Wat leuk allemaal! Ik doe ook graag mee voor mijn kindjes Estelle 6j en Améline 3j. Eender welke activiteit, ze vinden het ongetwijfeld allemaal even leuk, nieuwsgierig als ze zijn naar nieuwe dingen. 😉

 • Reply
  Nathalie
  28 juni 2019 at 06:00

  Gaan zwemmen in de waterperels in Lier is een groot succes! Wij doen hier graag voor mee !

 • Reply
  Rob
  28 juni 2019 at 06:52

  Graag het gezinsticket om te gaan zwemmen. Echte waterratten hier en in Liet zijn we nog niet geweest. Zou dus erg welgekomen zijn. X

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Vertelstenen zelf maken en hoe je ze kunt inzetten voor verschillende thema’s

Vertelstenen zijn niet alleen leuk om te gebruiken thuis en in de klas, ze zijn ook mooi en leuk om...

Sluiten