Unicorns & Fairytales
festival voor kinderen - unicorns & fairytales
moederschap My life Op stap uitstappen in openlucht

10 tips voor een geslaagd bezoek aan een festival voor kinderen

Het bijwonen van een festival is een geweldige ervaring voor het hele gezin, vooral wanneer het festival speciaal gericht is op kinderen. Als je van plan bent om met je kinderen naar een festival te gaan, is het belangrijk om bepaalde tips en trucs te kennen om ervoor te zorgen dat het een geslaagde en plezierige ervaring wordt. In dit artikel delen we 10 belangrijke tips voor een succesvol festival voor kinderen.

Een festival voor kinderen? Enkele handige tips…

1. Kies het juiste festival voor kinderen

Bij het plannen van een festivalbezoek met kinderen is het essentieel om een festival te kiezen dat specifiek gericht is op kinderen. Zoek naar festivals die kindvriendelijke activiteiten, entertainment en veilige omgevingen bieden om ervoor te zorgen dat je kinderen zich kunnen vermaken en veilig kunnen spelen. Onderaan dit artikel zijn er enkele leuke kinderfestivals te vinden…

2. Bescherm je kinderen tegen de zon

Bij een festival is het belangrijk om de huid van je kinderen te beschermen tegen de zon. Zorg ervoor dat je zonnebrandcrème met een hoge SPF-factor meeneemt en dat je kinderen hoeden en zonnebrillen dragen. Kies ook voor lichte, ademende kleding om ze koel te houden.

lees ook: Veel manieren om je kinderen te beschermen tegen de zon

3. Gehoorbescherming

Geluidsniveaus op festivals kunnen hoog zijn, dus is het belangrijk om de oren van je kinderen te beschermen. Investeer in gehoorbescherming zoals oordopjes of koptelefoons die speciaal ontworpen zijn voor kinderen, zodat ze kunnen genieten van de muziek zonder hun gehoor in gevaar te brengen.

festivals voor kinderen - unicorns & fairytales

4. Comfortabele kleding en schoenen

Het dragen van comfortabele kleding en schoenen is essentieel voor een festival met kinderen. Kies voor kleding die gemakkelijk beweegt en geschikt is voor het weer. Comfortabele schoenen zijn belangrijk, omdat er vaak veel gelopen en gedanst wordt op festivals.

5. Neem voldoende snacks en water mee

Zorg ervoor dat je voldoende gezonde snacks en water meeneemt naar het festival. Dit is vooral handig wanneer er beperkte voedselopties zijn of als je de kosten wilt beperken. Het hebben van snacks en water bij de hand houdt je kinderen energiek en gehydrateerd tijdens het festival.

6. Ken de regels van het festival voor kinderen

Voordat je naar het festival gaat, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en voorschriften met betrekking tot kinderen. Sommige festivals hebben specifieke regels over kinderwagens, kinderstoelen of het meenemen van eten en drinken. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van deze regels om ongemakken te voorkomen.

7. Identificatie voor kinderen

Voor extra veiligheid is het aan te raden om je kinderen te voorzien van identificatiegegevens. Schrijf je naam en telefoonnummer op een polsbandje of armbandje dat ze kunnen dragen. Dit vergemakkelijkt het terugvinden van je kinderen mochten ze verdwalen.

8. Stel een ontmoetingspunt vast

Bij aankomst op het festivalterrein, kies een duidelijk ontmoetingspunt waar je kinderen naartoe kunnen gaan als ze de groep kwijtraken. Wijs ook een verantwoordelijke persoon aan die de kinderen begeleidt, zodat ze weten bij wie ze terecht kunnen.

9. Verken de kindvriendelijke activiteiten op het festival

Veel festivals bieden speciale activiteiten en zones voor kinderen. Verken deze gebieden en moedig je kinderen aan om deel te nemen aan de aangeboden leuke activiteiten. Dit zorgt ervoor dat ze een geweldige tijd hebben en zich vermaken.

10. Respecteer het ritme van je kinderen

Kinderen hebben vaak een vast dagelijks ritme als het gaat om eten en slapen. Probeer het festivalbezoek zoveel mogelijk af te stemmen op hun normale schema. Zorg voor rustmomenten en zorg ervoor dat ze voldoende rust krijgen, zodat ze niet oververmoeid raken.

Festival voor kinderen: enkele suggesties…

Wonderweekend (18-19 augustus)

Elk jaar kan je Wonderweekend ontdekken in de plantentuin in Meise. Plof samen neer op een bedje van mos want je ontdekt straf theater, spot acrobaten tussen bomen en beleeft onvergetelijke shows in een indrukwekkend groen decor. 

Kid Rock Festival (14 juli)

Kidrock is op vrijdag 14 juli 2023 (9:30u tot 18u) en zaterdag 15 juli 2023 (10:30u tot 19u) op het evenemententerrein van het Park Fort Liezele te Puurs-Sint-Amands. KID Rock is voor iedereen vanaf 3 jaar!
Voor kleuters voorzien ze een apart afgebakend kleuterdorp met eigen randanimatie, zodat zij ongestoord en veilig mee kunnen rocken.  Organisaties die inclusief werken zijn ook zeker welkom: voor kinderen met een beperking en hun begeleiding voorzien we een verhoogde plaats zodat ze goed zicht hebben op het podium.

Dranouter (4-6 augustus)

Op het festivalterrein vind je links & rechts tal van leuke (kinder)activiteiten. Knutselsessies, percussieworkshops, kermisattracties, speelinstallaties… Op de line-up pagina vind je een overzicht van alle kinderanimatie

Gentse Feesten (14 juli) 

Overdag is Gent zeker de moeite voor kinderen. Er zijn fanfares, spectactulaire acrobaten en speelse straatartiesten en heuse kinderdorpen, tientallen theatervoorstellingen, véél muziek en speelinstallaties.

Ostend kids Festival (7 juli)

In Oostende kan je hier een leuk weekend tegemoet gaan. Met tal van bekende artiesten, veel randanimatie en hapjes en drankjes. Bovendien zijn er hier ook leuke kermisattracties. 

Sfinx Mixed (17-30 juli)

Het laatste weekend van juli staat in teken van  Sfinks Mixed in Boechout. Op dat gratis festival heb je ook een Kidz Village hebben kinderen hun eigen festival waar ze genieten van concerten, knutselen in het atelier en workshops volgen met verhalen en dans. Er zijn ook shows met speciale fietsers die coole kunstjes maken in de lucht. 

Brosella Festival (8 en 9 juli)

2 dagen (inter)nationale urban etno en jazz in het Groentheater aan de voet van het Atomium in Laken. Met lokale eetstands en een zomerbar gecureerd door La Fourmilière, workshops, een Children’s Corner en dj sets!

Veel plezier op de festivals voor kinderen!

XOXO Nathale

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply