Unicorns & Fairytales
waterspelletjes - unicorns & fairytales
Buiten spelen My life Spelen

10 Verfrissende waterspelletjes met je kinderen

Buitenspelen is een must! Het zou meer moeten gebeuren. Het is gezond en voor vele aspecten van de ontwikkeling een pluspunt. Meestal hebben kinderen ook niet veel nodig. Hun fantasie wordt zo ook wel geprikkeld. Maar ik heb enkele activiteiten op een rijtje die ook erg leuk kunnen zijn als de fantasie het even laat afweten. Deze 10 waterspelletjes zijn ideaal bij warm weer.

Waterspelletjes

Waterspelletjes zijn ideaal bij warm weer en moedigt de kinderen aan tot buitenspelen. Lex is een echt buitenkind. Als hij een deur ziet vliegt hij er als een speer naartoe. In een bos kan hij zich ten volle laten gaan. Alles vindt hij interessant: de vogels, blaadjes, bomen, grond, zand… Water is ook altijd een topper. Uiteraard kunnen kinderen zich niet altijd alleen vermaken en heb je misschien wel eens nood aan leuke ideetjes voor buitenactiviteiten. Wel, ik denk natuurlijk graag met jullie mee. Soms komen ze zomaar in de schoot geworpen want ik krijg vaak leuke tips in mijn mailbox.

Je kan hier ook nog leuke uitstapjes vinden.

1. Superbellen maken

Ik deed het al met de kinderen van mijn klas na een luisterles over jongeren die superbellen gingen maken. Op een of andere manier is ‘bellen blazen’ zo fascinerend voor kinderen want onze Vince maakt steeds zo’n potje meteen op. Hij krijgt er geen genoeg van. Stel je voor dat je dan MEGA veel en grote speciale bellen zou kunnen blazen? Dan wordt het helemaal een feest. Wel, bij Superbellenshop kan je hét ideale recept vinden om mega superbellen te maken. Het enige dat je hoeft te doen is water, afwasmiddel en honing in huis te halen. Je krijgt van hen een geheim poeder om erbij te doen en dan is het sopje klaar om de grootste bellen te maken die er bestaan. Superleuk!!

Wil je een perfect DIY recept? Dat vind je in mijn boek!

2. Sneeuwballen in de winter

Toen ik de vraag kreeg van Glibbi om hun nieuwste product te testen dacht ik: alles doe ik om mijn kinderen buiten te laten spelen. Laat maar komen. Je kan met deze Glibbi Snoball sneeuwballen maken door bij het poeder water te doen. Het is biologisch afbreekbaar en lost vanzelf op. Je kan er dus gerust sneeuwballen mee maken. Wij gebruikten het echter op een andere manier en maakten er een sensopatische activiteit van. We verstopten spulletjes in de glibberige massa en hij kreeg lepeltjes. Dat vond hij wel leuk!

waterspelletjes - unicorns & fairytales

3. Archeoloog

Heel leuk als waterspelletje zijn kleine spulletjes invriezen. Of als je veel plek hebt in de vriezer kan je een grote bak met water (waar speelgoeddino’s of andere spulletjes inzitten) laten bevriezen. Ze kunnen dan door hakken (met een hamertje) of door een penseel met warm water te gebruiken de dino’s uitgraven. Ik verstopte kleine schatten in grotere ijsblokvormen (je kan ook siliconen bakvormen gebruiken), vulde de vormpjes met water en zette ze in de vriezer. Nadien kunnen ze dit met allerlei materialen uitgraven.

lees ook: Zelf waterverf maken met overschotten van stoepkrijt

water activiteiten - unicorns & fairytales

water activiteiten - unicorns & fairytales

waterspelletjes - unicorns & fairytales waterspelletjes - unicorns & fairytales waterspelletjes - unicorns & fairytales waterspelletjes - unicorns & fairytales

4. Spetteren in het zwembadje

Kinderen hebben soms niet meer nodig dan een (zwem)badje, wat speeltjes en water. Wij hebben twee Little Tikes schildpadden. De ene is gevuld met zand en de andere vullen we met water. Op warme dagen erg verfrissend. We zorgen voor water speelgoed dat nat mag worden, onder andere het avontureneiland van Vtech dat je nog steeds kan winnen. De schildpad van Little Tikes kan je volgende week winnen trouwens. Hou de blog dus zeker in de gaten.

badspeelgoed - unicorns & fairytales

5. Met sponzen gooien

Iets wat niet in het rijtje met leuke waterspelletjes mag ontbreken is dit… Een erg eenvoudige maar leuke activiteit: met sponzen gooien naar elkaar. Je kan er zelf een bol van maken zoals hieronder beschreven. Tikkertje met de sponzen… probeer niet nat te worden, of net wél 😉

 

6. Een waterbaan maken

Iets wat op ons to do lijstje staat: een waterbaan maken met buizen, lege flessen, potjes en meer. Ik ga jullie ook op de hoogte houden van hoe wij het gaan doen. Vince is fan van leidingen. Hij wil steeds weten waar het water naartoe gaat en kijkt dus heel erg uit naar deze dingen. Maar welk kind vindt het niet leuk om water door buizen te laten stromen?

7. Waterballon pinata

Een topper der waterspelletjes: waterbalonnen natuurlijk! Je kan er ook een spel van maken: vul ze met water, hang ze op en sla ze stuk!

8. Frozen Waterbeads

Met waterbeads spelen is leuk! Je kan ze ook invriezen. Een erg leuke, verfrissende sensopatische activiteit. Laat je kinderen met hun handjes erover gaan, of met een penseel met warm water.

lees ook: 10 Activiteiten met waterbeads of orbeez

9. Waterpistolen

Met verschillende soorten waterpistolen kan je spulletjes van de tafel schieten. Of maak een soort darts waar je op moet schieten, gaten waar je door moet mikken enz… Er is veel mogelijk. Je kan natuurlijk ook altijd op elkaar schieten.

Je kan ook een race doen. Samen aan de start beginnen en schieten op een voorwerp. Zo snel mogelijk naar de overkant? Je kan ook een waterpistool vullen met waterverf en een schilderij maken.

 

10. Schilderen met ijs

Vul ijsblokvormpjes met verf en steek er een houten stokje in. Na enkele uren in de vriezer zijn ze klaar en kan je ijsverven! Niet eetbaar natuurlijk… hahaha.

lees hoe je ze maakt: Verfrissende educatieve activiteit: verven met ijsblokjes

waterspelletjes schilderen met ijsblokjes - unicorns & fairytales

Sensorische verkoelende activiteiten

Wil je graag enkele sensory play verkoelende activiteiten doen? Dan lees je best onderstaand artikel eens.

20+ Verkoelende sensorische wateractiviteiten voor kinderen

Nog meer creatieve en educatieve ideetjes nodig?

Dan kan je mijn boek SPEEL! raadplegen. Je vindt hem in allerlei online winkels, Standaard boekhandel en ook HIER.

SPEEL! Nathalie De Martelaere - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie

Pin it!

Wil je deze waterspelletjes niet meer vergeten? Pin ze dan op je Pinterest bord via onderstaande afbeelding.

waterspelletjes - unicorns & fairytales

 

Wat vinden jullie van deze waterspelletjes? Leuk, toch? Hebben jullie nog ideetjes? 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply