Unicorns & Fairytales
De Bosrust in Essen - unicorns & fairytales
kindvriendelijke restaurants My life Op stap uitstappen in openlucht

Kindvriendelijk restaurant in Antwerpen: De Bosrust in Essen

Ik hoorde al van de Bosrust in Essen van vrienden. Toen ik het dan eenmaal ging bezoeken herkende ik het ook omdat ik er al eens een keer was geweest. Mega grote speeltuin en veel mogelijkheden voor kinderen. Niet voor niets dat ik voorstelde om daar ons familiefeest te organiseren. Eenmaal daar aankomen viel het weer tegen maar dat maakte onze namiddag niet minder leuk!

Bosrust in Essen

De Bosrust in Essen is een kindvriendelijk restaurant met enorm veel mogelijkheden. Zoek je dus een plekje om gezellig te vertoeven, een feest te geven of te brunchen? Dat kan hier allemaal. Wij gingen er in de zomer naartoe en het zat er vol! Maar je hebt daar een enorme ruimte en een reuzespeeltuin voor kinderen. Heb je zoals ons pech en regent het alsof het nooit meer gaat stoppen? Dan is er een binnenruimte waar ze lekker kunnen spelen (een zolder vol leuks!). Toen wij ons familiefeest hadden zat er iemand bij van het personeel om de kinderen in de gaten te houden. Ik denk niet speciaal voor ons maar ik vond het wel een pluspunt. Zo ben je toch gerust en moet je niet steeds naar boven lopen. Wat een service!

De Bosrust in Essen - unicorns & fairytales

Buitenspeeltuin én binnenspeeltuin

Bij goed weer is de buitenspeeltuin een paradijs voor groot en klein. Er is enorm veel speelgelegenheid. Zoveel speelgelegenheid en gezelligheid bij elkaar heb ik nog niet veel gezien. Zowel Vince als Lex konden zich er amuseren. Tussen de bomen, op de speeltuigen, op de trampolines en in de bossen.  Ook binnen, want als het regenweer is dan is, zoals ik al zei, de binnenspeeltuin geopend.

lees ook: 30 dingen die je buiten kunt doen

Maïsdoolhof

Wat erg leuk is, is het maïsdoolhof en het blotenvoetenpad. Vorige keer was het zo druk en warm dat we beslisten om dit te doen tijdens het familiefeest. Maar dat viel letterlijk en figuurlijk in het water. We hadden het beter toch gedaan.  Maar dan hebben we meteen ook een excuus om het opnieuw te gaan doen als het beter weer wordt. Het doolhof is geopend in juli, augustus en september. See you next year!

De Bosrust in Essen - unicorns & fairytales

BBQ, ontbijt, brunch, recepties… kortom feest!

Bij de Bosrust kan je ook verschillende feestformules vinden (buiten de gewone brasserie kaart), waaronder de BBQ. Dit boekten wij voor onze familie. Het was erg lekker. Op een grote tafel stonden groenten, sausjes en brood en er werd op de grote BBQ vlees gebakken. Njammie. Binnenkort wil ik héél graag eens gaan brunchen of ontbijten daar. Dat lijkt me zo leuk als het degelijk weer is. De kindjes kunnen zich uren vermaken en de mama’s en papa’s zitten even op het gemakje.

De Bosrust in Essen - unicorns & fairytales

Minigolf

Bij de Bosrust vind je trouwens ook een golfterrein van maar liefst 8000m². Het terrein ligt tussen de bomen en is mooi aangeplant met verschillende kleurrijke bloemen en planten. De tuin wordt ‘s avonds helemaal verlicht. De minigolf bestaat uit 18 holes, de ene al wat moeilijker dan de andere. Het is voor iedereen toegankelijk en ideaal als gezinsuitje. De minigolf is het hele jaar door geopend. Enkel bij dagen met veel wind of storm is het terrein gesloten omdat het gelegen is tussen de bomen. Nou, dat hebben we dus ook niet kunnen doen. Wij gaan echt nog veel moeten terugkomen, maar dat doen we dan ook met plezier.

De Bosrust in Essen - unicorns & fairytales

De Bosrust in Essen - unicorns & fairytales

Kindvriendelijk restaurant

De Bosrust in Essen verdient zeker een plekje tussen onze kindvriendelijke restaurants. Ik ben al heel de tijd op zoek naar een puntje va kritiek maar ik kan niet zoveel vinden. Oh misschien 1 ding: investeren in wespenvallen in het hoogseizoen? Omdat ze tussen het bos gelegen zijn en de velden (vele bloemen en planten enzo) komen daar insecten op af. Maar met een degelijk valletje moet dat op te lossen zijn. Maar dat is dan ook het enige… Voor de rest zou ik hier alle dagen heen gaan moest het naast mijn deur gelegen zijn…

De Bosrust in Essen - unicorns & fairytales

De Bosrust in Essen - unicorns & fairytales

Adres

De Bosrust
Kleine Horendonk 8
2910 Essen
België
+32 (0)3/677.01.24

E-mail + website 
[email protected] / http://www.debosrust.be 

 

 

Kennen jullie de Bosrust in Essen? Zeker de moeite waard! 

XOXO

Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply