Unicorns & Fairytales
duurzame vis - unicorns & fairytales
My life Ontwikkeling Personal

Waarom ik vanaf nu enkel nog duurzame vis koop en jij dat ook zou moeten doen…

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit gelet had op ‘een msc label’ of zelfs wist wat het was. Toen ik uitgenodigd werd door Maison Slash om mee op mosselvangst te gaan in kader van de Bewuste Visweek die elk jaar doorgaat in week 39 van het jaar dacht ik eigenlijk: oh leuk voor Vince. Maar na deze tocht moet ik toch wel zeggen dat ik overstag ben gegaan en meeben in het verhaal. Vooral ook omdat ik toch bezig ben met wat duurzamer te wezen. Of althans de intentie heb…

Duurzame Vis

Maar wat is nu duurzame vis? Het begint eigenlijk allemaal met een beetje achtergrondkennis. Want nee, het is niet allemaal hoe we soms denken dat het gaat. We moeten dringend iets gaan doen tegen de vervuiling van de wereld en de overconsumptie en daar ben ik het wel mee eens. Dit doen we ook door de natuur te beschermen. Het lijkt erop dat we de limiet hebben bereikt van wat de oceaan ons te bieden heeft, door schadelijke visserijtechnieken, overbevissing en illegale visserij. Maar ook door vervuiling en de opwarming van de aarde komen de vissoorten en andere dieren in het nauw. De mens heeft nogal de neiging om meer te willen nemen dat wat er is heb ik de indruk. Maar het MSC biedt daar oplossingen voor. Onderstaand filmpje legt het je beter uit…

 

Wat kunnen wij doen?

Duurzame vis kopen dus. Dat doe je door voor vis met het ASC- of het MSC-keurmerk te kiezen. Die staat op de verpakking. Zo weet je zeker dat je goed bezig bent en wat al even belangrijk is: spread the word. Dat is nu net hetgeen wat ik doe. Ik lette er eerlijk gezegd niet op. Maar na de uitleg doe ik dat vanaf nu wél. Zo draag ik alvast mijn steentje bij en ben ik er 100% zeker dat wat er op ons bord komt ook duurzaam gevangen is zonder de natuur en andere soorten schade aan te brengen en dat de vis die ik serveer aan mijn kinderen niet gekweekt is in vervuilde gebieden. Goe bezig wij eh, wat bloggen je allemaal niet kan leren!
duurzame vis - unicorns & fairytales

Euh en wat is die MSC en ASC?

Als er MSC op de verpakking staat, dan weet je zeker dat je duurzame vis hebt.  MSC (Marine Stewardship Council) heeft als doel: overbevissing tegengaan en werken aan de gezondheid van het leven in de zee. Vis met het ASC-keurmerk (Aquaculture Stewardship Council) komt uit kwekerijen die hun invloed op natuur en milieu beperken, goed zorgen voor medewerkers en rekening houden met omwonenden.

duurzame vis - unicorns & fairytales

Receptjes met vis nodig?

Op de website van MSC kan je meer lezen over duurzame vis, wat ze doen en wat de Bewuste Visweek inhoudt en kan je lekkere receptjes vinden. Ik kon het toch niet laten deze te laten zien. Want njammie, die ga ik eens maken.

 

Ben jij bezig met duurzaamheid en ken jij dit label? Indien je het nog niet kende, ga je nu ook letten op duurzame vis of ga je gewoon je eigen gang doen? Help mee de wereld leefbaar te houden voor ons nagebroed hahaha. 

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply