Unicorns & Fairytales
food art - unicorns & fairytales
avondmaal Food lunch My life ontbijt

Die kunst op je bord is om op te eten!

Moeilijke etertjes? Probeer het eens met kunst? Daar is het weekend (of een woensdagnamiddag) toch voor? Experimenteer met leuke bordjes fruit, toast, pannenkoeken en meer. Maak een leuk figuurtje, speel met kleuren en maak het leuk om naar te kijken. Wedden dat ze het gaan opeten?

Kunst op je bord

Dit boek, kunst op je bord, geeft je inspiratie, lekkere tips en recepten om onvergetelijke ontbijtjes, vieruurtjes en boterhammen te maken à la style kidsfood art. Geen kunstenaar? Da’s niks… zo moeilijk zijn ze niet. Voor iedereen staat er wel iets in dat je kan maken. Niet nodig om het elke dag te doen maar af en toe een verrassing houdt het eten spannend. Sinds ik de Yumbox aan Vince meegeef naar school is zijn brooddoos op. Hij vindt het heerlijk om te zien wat er nu weer inzit. Een gezonde brooddoos is heel makkelijk zonder al teveel tijd te verspillen mits een goede voorbereiding. Deze kunstwerkjes in het boek zijn echter iets uitdagender maar daarvoor niet minder leuk. Ideaal tijdens etentjes, in de weekends en om de vakanties te doorbreken.

kidsfood art - unicorns & fairytales

Leuk op een feestje!

Misschien ook leuk om samen met kinderen te doen? Maak kommetjes met allerlei ingrediënten: roomkaas, yoghurt, verschillende soorten fruit, groentjes, noten, … en laat ze experimenteren. Geef wat voorbeelden en laat ze zelf aan de slag gaan. Kleinere kindjes kan je begeleiden en de grotere bengels vinden het waarschijnlijk heerlijk om zelf te kokkerellen. Organiseer je eigen workshop ‘ kidsfood art’ op het kinderfeestje 🙂 Smullen!

lees ook: appel donuts (zelf versieren) 

kidsfood art - unicorns & fairytales

1 dag in de week kunst

Voor mensen die weinig tijd hebben om kunstwerkjes op het bord te toveren (ik ken er alles van hoor) die kunnen ook bijvoorbeeld 1 keer per week hun kinderen verrassen met een leuk bordje. Een zondag ofzo… Het draagt alleen maar bij aan gezellige momentjes. Je kinderen gaan het kei leuk vinden en zelfs de stomste creatie slaat aan (naargelang de leeftijd dan…) Vince vond mijn auto die ik maakte van broccoli puree met zalmburgers de max terwijl mijn vriend me stond uit te lachen. Zo zie je maar weer.

kidsfood art - unicorns & fairytales

Kidsfood art

Op Instagram en Pinterest vind je leuke en inspirerende voorbeelden van kidsfood art. Uiteraard hoeft dit niet de standaard te zijn en vind ik mijn simpele auto ook best ok. Maar toch eens leuk om jezelf te overtreffen hahaha. Zoek op instagram naar #kidsfoodart en je vindt vele inspirerende voorbeelden.

Doe jij mee aan kunst & wil je dit boek winnen?

kidsfood art - unicorns & fairytales

pin it!

kidsfood art - unicorns & fairytales kidsfood art - unicorns & fairytales

 

Om je een duwtje in de rug te geven: doe jij mee en maak jij kunst op je bord? Tag je foto op social media met de hashtag #kunstopjebord en eventueel #kidsfoodandlunchbox en maak kans op dit geweldig leuk inspirerend boek en om een repost te hebben op onze IG stories via ons nieuwe IG account KIDSFOOD & LUNCHBOX (volg je al?)

Heb jij geen Instagram maar wil je nog steeds kans maken op dit leuke boek? Doe dan ook mee in de comments en vertel me waarom jij dit boek graag zou hebben.

 

Meedoen kan tot en met 5 oktober 2018

 

HAVE FUN!

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Tamara
  2 oktober 2018 at 20:12

  Wat een leuk boek! Ik zou dit boek graag cadeau willen geven aan mijn zus. Haar dochter doet de laatste tijd wat moeilijk met eten, misschien helpt dit wel.

 • Reply
  Claudia Diependaal
  5 oktober 2018 at 23:47

  1.5 uur aan een boterham soms! #HELP!

Leave a Reply