Unicorns & Fairytales
vacuüm bewaren - unicorns & fairytales
My life

Lekkers en left-overs bewaren tijdens de feestdagen doe je zo

Wij moeten dringend leren besparen. Mijn grootmoeder is hier MEGA goed in. Ze laat echt niets over. Alles kan ingevroren worden en alles kan in de soep gedaan worden is haar motto denk ik. Ik moet haar echt wel bewonderen. Wij gooien véél te veel weg. Ik mocht van Vacuvita hun bewaarcontainers testen die vacuüm getrokken kunnen worden. Daar zei ik geen nee tegen. Vacuüm bewaren kan ons misschien wel helpen. Zeker met dit eenvoudige systeem.

Wij verspillen

Vacuüm bewaren van eten? Nog nooit gedaan. Ik geef eerlijk toe, wij verspillen erg veel. Niet enkel slecht voor de portemonnee maar ook niet zo milieubewust denk ik. Ik probéér er altijd verandering in te brengen maar het lukt me niet altijd. Mijn grootmoeder is daar beter in, zoals ik al zei. Zij maakt een weekschema, doet bewust boodschappen, kijkt naar prijzen enz… Wanneer ze iets over heeft zal ze dit niet wegdoen, ze zal het invriezen of soep van maken. Ze is een echte keukenprinses. Haar eten is zo lekker. Eigenlijk kunnen wij daar nog iets van leren. De hoeveelheid eten dat wij weggooien is schandalig.

vacuüm bewaren - unicorns & fairytales

Een poging tot …

Maar ik wil al langer proberen bewuster om te gaan met eten. Het probleem bij ons is dan ook iets bewaren: chips, koekjes, brood en andere voedingsmiddelen worden weggelegd en ze drogen uit of worden snel slecht. Ik had wel eens gehoord van opbergdoosjes die je vacuüm kan trekken maar ik zette de stap niet om ze te kopen. Maar toen ik het aanbod kreeg van Vacuvita kon ik geen nee zeggen. Ah nee, ik wou dat al zo lang eens testen.

Vacuvita

De producten van Vacuvita werden voornamelijk verkocht in Amerika. Het is echter een Nederlands product. Door het succes daar besloten ze om deze ook hier te verkopen. Vacuvita bestaat uit een Home Base, bewaardozen en bewaarzakken. In de Home Base kan je je voedingsmiddelen automatisch vacuüm bewaren, door het systeem. Met 1 knop gaat hij open en daarna weer toe en trekt vacuüm. Met de Home Base kan je ook de andere bewaardozen en zakken vacuüm trekken. Zo blijft het eten langer vers en kan je bijvoorbeeld laad marineren en voorbereiden.

Je kan ook een tabel met voedingsmiddelen downloaden waar je makkelijk kan zien waar ze het beste in bewaard worden en hoe lang.

vacuüm bewaren - unicorns & fairytales

App om te zien wat er in de dozen zit

Vacuvita werkt ook aan een app waarmee je de dozen kan scannen zodat je weet wat je in de bewaardozen gestopt hebt en wanneer. Handig! Zeker voor mensen die graag koken en dingen op voorhand klaarmaken. Of overschot van slaatjes! Dat ga ik zeker gebruiken als het weer terug wat beter is. Of na de feestdagen hahaha. Lekkere slaatjes en vacuüm trekken, zo mee naar school nemen en op school nog verse slag hebben die niet verkleurd is. Oh yes!

Handig voor de feestdagen

Ik vind dit ook vooral handig voor de feestdagen: pakken chips, koekjes en left-overs genoeg. Wanneer je ze in de Vacuvita bewaardozen bewaart zullen ze vers blijven! 5 keer langer dan normaal. Ook vlees kan je lekker eerst marineren en daarna klaarmaken. De marinade is dan in het vlees getrokken na amper twee uurtjes. Op de storage chart kan je makkelijk zien hoe lang welke voedingsmiddelen bewaart kunnen blijven.

lees ook: 10 tips om milieubewust op te voeden

Supergemakkelijk in gebruik

Wat ik vooral handig vind aan dit systeem is de gebruiksvriendelijkheid. Je steekt de Home Base in en met een enkele druk is hij open en na sluiten trekt hij automatisch vacuüm. Ook de bewaardozen en zakken moet je aansluiten met de pomp en met 1 druk trekken ze vacuüm. That’s it. Misschien zouden twee dingen jou nog kunnen tegenhouden: de prijs van de Home Base is redelijk hoog (maar dat is natuurlijk eenmalig) en hij moet ook steeds aangesloten zijn op netstroom (indien je er natuurlijk voedingsmiddelen in bewaart)

vacuüm bewaren - unicorns & fairytales

 

Kennen jullie dit systeem? Hoe proberen jullie te besparen en hoe bewaren jullie voedingsmiddelen?

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply