Unicorns & Fairytales
keuken - unicorns & fairytales
Interieur My life Personal

Ik droom van een andere keuken!

Er zijn vele dingen die we nog moeten en zouden kunnen doen in ons huis. We wonen hier nu een jaar en natuurlijk is er al veel gebeurd. Maar ja, ik verander graag en natuurlijk zijn er ook nog toekomstplannen. Een thuis, daar moet je aan bouwen. Letterlijk en figuurlijk dan.

Keuken

We hebben een leuke, fijne keuken maar ik droom eigenlijk van een nog grotere keuken. Ik zou willen dat er meer geleefd kan worden in die keuken. Een mogelijk zou zijn dat we een stukje uitbouwen en een deel van ons terras gebruiken om een langer stuk te maken. Maar dat zijn natuurlijk verre toekomstplannen. Ik zou graag een lange wand hebben waar alle toestellen insteken zoals een oven, opbergruimte en ijskast en dan een groot lang keukeneiland. Een keuken waar je vrienden kan ontvangen en gezellig aperitieven. Met een lang kookeiland. Want eerlijk… een keuken is niet meer zoals vroeger. Het is een ontmoetingsplek, een werkplek, een plek om te eten. Het belangrijkste is veel opbergruimte zodat het een nette indruk nalaat. Nu kan ik wel weer ouderwets met papier en pen aan de haal gaan, maar nieuwe technieken maken het toch een stuk makkelijker om mijn ‘droomkeuken’ te ontwerpen. Onlangs experimenteerde ik met deze 3D ontwerper en behaalde hiermee spelenderwijs erg leuke resultaten. Het ontwerpen van je keuken wordt nog makkelijker als je onderstaande tips in gedachten houdt.

keuken - unicorns & fairytales

keuken - unicorns & fairytales

5 Tips bij het inrichten van je keuken

1. Logisch indelen
Je moet je goed bedenken wat je allemaal wil doen in je keuken. Hou rekening met 5 zaken: bevoorraden, opbergen, voorbereiden, koken en bakken,spoelen en afruimen. Zorg voor voldoende ruimte rond de kookplaat, oven en afwasbak.

2. Ergonomisch
Probeer te denken aan wat handig is voor jou. Kies de juiste hoogte van je werkblad. Je wil toch niet gebogen staan? Anders ga je snel rugklachten krijgen. Plaats ook de toestellen op een goede en gemakkelijke hoogte. De tijd dat ovens beneden staan is voorbij! Zelfs de vaatwasser kan hoger geplaatst worden.

3. Lades zijn handig!
Lades zijn veel handiger dan kasten. Bovenaan kan je zelfs klapdeuren nemen in plaats van deurtjes die zijlings opengaan. Zo heb je minder kans je hoofd te stoten. In lades kan je alles beter opbergen. Dan heb je minder werk wanneer je iets moet nemen dat achteraan staat.

4. Die extraatjes
Bedankt wat jullie graag eten. Heb je er graag een stoomoven bij? Of misschien een speciale pit voor wok? Een kraan met een uittrekstukje of misschien een kraan waar meteen kokend water uitkomt? Dat kan allemaal tegenwoordig.

5. Overzicht in de keuken
Door je opbergruimte efficiënt te gebruiken en voorraadpotjes te gebruiken krijg je een veel overzichtelijker geheel. In mijn blog over ‘Meer overzicht in het leven‘ krijg je tips hoe je je keuken, badkamer en andere ruimtes goed kan indelen.

keuken - unicorns & fairytales

Benieuwd naar de keuken en andere kamers? Dan kan je me altijd volgen via Instagram.
Hoe is jullie keuken ingedeeld?

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply