Unicorns & Fairytales
boutenmuur spelen met bouten en moeren - unicorns & fairytales
DIY Educatief Educatief speelgoed educatieve activiteiten My life Spelen STEM

Spelen met bouten en moeren en zelf een boutenmuur maken

Spelen met bouten en moeren, het is een zeer educatieve activiteit. Je traint er verschillende vaardigheden mee. Ik liet mijn papa een boutenmuur maken zodat mijn kinderen ermee konden experimenteren. Het werd enthousiast onthaald. Dit wordt ook veel ingezet in scholen. Kijk je even mee? 

Een boutenmuur maken

Spelen met bouten en moeren is een leuke Montessori activiteit en zelf een boutenmuur maken is niet zo moeilijk. Je hebt een plank nodig. Je kan kiezen welke dikte, maar ik zou niet té dun gaan zodat die stevig kan staan. Wij vroegen aan een vriend restjes hout. Met twee even lange balkjes konden we de plank vastzetten aan twee kanten. Zo blijft het goed staan en is het stevig. Ik verzamelde verschillende moeren en bouten en aan de hand van de dikte van de bouten boorde mijn vader gaten zodat deze erin pasten. Zo kunnen de kinderen onderzoeken welke bout in welk gat moet. 

boutenmuur spelen met bouten en moeren - unicorns & fairytales

Spelen met bouten en moeren

1. Je kan ze vrij laten ontdekken en spelen met bouten en moeren. Daar hebben ze al heel wat plezier mee. Je kan ze de bouten en moeren laten vastdraaien met hun handen en er ook gereedschap bijleggen

2. Door middel van foto’s die je op voorhand trekt, kan je ze bepaalde bouten en moeren laten plaatsen

3. Als je de kopjes van de bouten een kleur geeft kan je verschillende patronen maken die de kinderen kunnen nabouwen in de boutenmuur. Ze moeten dan op zoek naar de juiste kleur en dikte. Goed voor het inzicht

4. Je kan de bouten en moeren laten sorteren

5. Leg ze van dik naar dun, van groot naar klein enz…

6. Maak er leuke robotmannetjes van

spelen met bouten en moeren - unicorns & fairytales

7.  Leg een plank klaar waar ze andere plankjes of onderdelen van een figuur op kunnen zetten door ze vast te plaatsen met moeren en bouten. 

8. Maak figuren. Je kan daarvoor een Houten constructieset met schroeven gebruiken waar ook dunne plankjes inzitten. Zo kunnen ze vrij spelen met bouten en moeren. 

 

Pin it 

boutenmuur spelen met bouten en moeren - unicorns & fairytales

 

Ga jij voor je kinderen ook eens een boutenmuur maken zodat ze kunnen spelen met bouten en moeren?

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply