Unicorns & Fairytales
houten groeimeter - unicorns & fairytales
DIY kidsroom My life

DIY // zelf een mooie houten groeimeter maken

Binnenkort ga ik Vince zijn kamer veranderen en daar horen nieuwe dingen bij. Zijn monochrome kamer gaat plaats maken voor een rustgevende kamer met allemaal natuurlijke materialen, tinten en speelgoed. Een plekje waar hij kan spelen en leren nu hij wat groter wordt.

Natuurlijke materialen

Ik wil al lang een houten groeimeter in de kamer van Vince. Toen Vince een baby was viel ik pardoes voor het monochrome. Ik kocht een stoffen monochrome groeimeter die ik nooit gebruikte. Zwart-wit was hét ding. Maar ondertussen ben ik dat beu. Nu hij wat meer in zijn kamer speelt, samen met Lex of een vriendje dat eens komt spelen, wil ik het plekje rustgevend maken met natuurlijke materialen. Veel hout, bruintinten en een kleurtje. Een plek dat rust uitstraalt want Vince heeft dat wel nodig. Geen ‘harde dingen’ zoals de berg die nu in zijn kamer geschilderd is. Ja, ik weet het, veel mensen gaan zeggen dat ik gek ben en dat zijn kamer echt wel leuk is. Dat weet ik ook wel. Vince vindt dat ook. Maar ik wil rust en gezelligheid. Hygge. Dat mist het nu een beetje.

37092F7F 7D59 4FDC BC32 2FCA571621E7 - DIY // zelf een mooie houten groeimeter maken

Bekijk de kamer van Vince hoe het nu is.

 

Houten groeimeter

Ik hou van creatief bezig zijn en toen mijn oog viel op een mooie houten groeimeter (die veel geld kostte) dacht ik: waarom het niet gewoon zelf maken? Ik ging op zoek naar een mooie prijsvriendelijke houten plaat en ging aan de slag. Als je het juiste gereedschap hebt is het niet zo moeilijk. Ik laat je in enkele stappen zien hoe ik mijn houten groeimeter maakte. Al mijn gereedschap is van Black and Decker.

1F1354D6 D265 4226 8125 1D3B7E89C479 - DIY // zelf een mooie houten groeimeter maken

Zo maak je het

STAP 1 

Koop een mooie houten plaat maar zorg dat het hout is dat je makkelijk kan uitsnijden en niet gaat splinteren. Teken je sjabloon met een potlood of krijt. In dit geval was het een veer. Snijd het sjabloon uit met een decoupeerzaag. Ik legde de plank op twee houten staanders. Dat is het makkelijkste. Dit ging vrij gemakkelijk met deze zaag.

F90AD98C F18C 413F 967C 05E715674CA0 - DIY // zelf een mooie houten groeimeter maken

STAP 2 

Met een schuurmachine maakte ik de ruwe kanten glad. Zelfs Vince mocht even helpen. Het is echt heel makkelijk om dit toestel te gebruiken. Veel beter dan een schuurpapiertje en véél sneller. Deze ga ik nog veel gebruiken denk ik. Heel erg dankbaar voor zelfgemaakte spulletjes.

B737312E 10E6 4804 9D56 A612B5F3BA16 - DIY // zelf een mooie houten groeimeter maken

STAP 3

Met een meetlint tekende ik de schaal op de veer en met de Pilot Pinter tekende ik de cijfers. Deze pen is speciaal gemaakt om op allerlei oppervlakken te tekenen. Lex zag me bezig en wou natuurlijk meehelpen.

76A3336A 3C8D 4652 BC8D E2E10A2647DE - DIY // zelf een mooie houten groeimeter maken

49E7D19C DAD9 45AE 8A79 ADDEEBA13828 - DIY // zelf een mooie houten groeimeter maken

STAP 4

Even laten drogen en nadien kan je het zonder problemen vernissen. Door deze vernis werd het hout donkerder. Hou er dus zeker rekening mee en kijk goed welke vernis je gebruikt.

F0018E76 3BC7 4E36 B870 9BB65419245C - DIY // zelf een mooie houten groeimeter maken

STAP 5

Als laatste stap rest je nog enkel het ophangen in de kamer. Dat kunnen we binnenkort dus doen als Vince zijn kamer in orde gemaakt is. Met een boormachine kan je deze houten groeimeter ophangen. Zorg wel dat het op de juiste hoogte hangt. Dat is even meten dus… Wil je liever geen gaten boren? Dan kan het met dubbelzijdige tape waarschijnlijk ook wel. En? Wat vind je ervan?

Pin it

Onthouden? Leuk idee? Pin het op Pinterest.

20x originele 35 2 - DIY // zelf een mooie houten groeimeter maken

Wat vind je van mijn houten groeimeter? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Jamey
  14 november 2018 at 09:52

  Wauw!!! Wat een geweldig leuk idee! Deze ga ik echt bewaren!!

 • Reply
  Els
  14 november 2018 at 13:46

  Mooi! Ik ben helaas niet zo creatief

 • Reply
  lindsey
  22 november 2018 at 12:27

  zo mooi 🙂

Leave a Reply