Unicorns & Fairytales
jongenskamer - unicorns & fairytales
Get inspired Interieur kids musthaves kidsroom moederschap My life nursery Personal

Met Lex in de grote jongenskamer van Vince

Ik was het beu… zwart en wit. Ik wou kleur en Vince ook. Nou ja, ik spreek in zijn plaats. He doesn’t give a f* thing at the moment. Ik kon het niet, de berg in zijn kamer weg doen. Die zwarte berg op de muur die bloed zweet en tranen kostte. Ik heb even getwijfeld maar ik kon het niet. Dus lieten we hem maar staan en deed ik veel accessoires weg die zwart-wit waren en verving ze door andere. Ik moet ervan profiteren nu ik nog een beetje de baas ben over de kinderkamers. Ooit komt er een tijd wanneer er lelijke posters van idolen gaan hangen en er een bordje op de deur kleeft: PARENTS NOT ALLOWED. Dus mag het nog effe?

Een beetje meer kleur in de kamer

Het mocht wel vond ik, een beetje meer kleur in de jongenskamer van Vince. Ik hou nog altijd wel van het Scandinavische en je zal bij ons nooit rood, groen, geel en roze bij elkaar zien maar ik wou er meer naturel, hout en terracotta of eventueel mosterdgeel inbrengen. Dat gaat ook wel goed samen met dat donkerblauw. Ik zou héél graag nog een canopy aanschaffen om in Vince zijn kamer te hangen. Maar alles op zijn tijd. Ik ben enorm fan van de spullen van Lorena Canals. Ik denk dat we in elke kamer een tapijt hebben van Lorena Canals. Ik koos voor een tapijt met de kleuren die ik ook zag terugkomen wanneer ik nieuwe decoratie zou kiezen en kreeg er enkele leuke baskets bij, een kussen en muurdeco. Prachtig vind ik het…

lees ook: 5 leuke trends in de kinderkamer

jongenskamer - unicorns & fairytales

jongenskamer - unicorns & fairytales

Inzetten op een gezellig hoekje

Ik wou al langer mijn metekindje eens laten slapen bij ons maar we hadden geen plek. We hebben nu een babymatras dat we gebruiken als zithoekje momenteel. Het is de kinderversie van de Emma Matras en omdat hij 70x140cm is kan er nog makkelijk een kleuter op slapen. Wanneer hij dus binnenkort eens komt slapen hebben we een goede matras die we naast Vince zijn bed kunnen leggen. Vince was zo enthousiast dat hij zijn bed al wou ruilen om een nachtje op de matras te slapen.

lees ook: tips voor een gezonde en veilige kinderkamer

jongenskamer - unicorns & fairytales

Ben je trouwens nog op zoek naar een goede babymatras dan kan ik deze zeker aanraden. Babymatrassen mogen niet te hard of te zacht zijn en het hoofdje van je kind mag bij het slapen niet meer als 3 cm inzakken. Dat wist ik dus niet! Dat is belangrijk voor een goede ontwikkeling van de wervelkolom. De Emma babymatras is met ondersteunende Safesleep koudschuim gemaakt en is deze matras voor een kind van normale lengte en gewicht precies hard genoeg. Omdat kinderen ‘s nachts vaak zweten, hebben ze extra goed op de ventilatie van de babymatrassen gelet. De verticale luchtkanalen zorgen voor een betere ventilatie.

lees ook: 10 leuke ideetjes met magneten

Nieuw behang!

Ik wou iets doen om het wit en het ‘kille’ te breken in de kamer. Toen ik het nieuwe behang van Roomblush zag met de ijsberen was ik helemaal verkocht. Ik liet het behang wel eerst aan Vince zien omdat ik dit wel belangrijk vind. Het kan niet zomaar weggenomen worden en wie weet is hij er bang van. Maar nee hoor, hij was enorm enthousiast over de ijsberen en hij kon niet wachten tot opa kwam om te behangen. Omdat het nogal druk papier is kozen we om de korte muur te doen. Nadien had ik toch een tikkeltje spijt dat ik niet de lange muur deed. Maar… het geeft meteen een heel warm en cozy gevoel en de spulletjes van Lorena Canals passen er supergoed bij!

 

Jongenskamer

Meer en meer wil Vince spelen in zijn grote jongenskamer. Vooral als er een vriendje komt spelen. Daarom hebben we wel wat speelmogelijkheden gecreëerd in de kamer. Een ballenbad, een tafel om met de sporen te spelen, een opbergkist waar we speelgoed kunnen opbergen enz… Echt inzichten als typisch ‘jongenskamer’ doen we niet, denk ik. Al zat het, wanneer ze groter zijn, misschien wel meer veranderen.

jongenskamer - unicorns & fairytales

jongenskamer - unicorns & fairytales

jongenskamer - unicorns & fairytales

jongenskamer - unicorns & fairytales

lees ook: Ben je benieuwd naar de kinderkamer van Lex?

 

Lex vond het wel leuk, zo zonder Vince vrij kunnen spelen in zijn jongenskamer. 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply