Unicorns & Fairytales
kindvriendelijke tuin - unicorns & fairytales
Buiten spelen Interieur lifestyle musthaves Musthaves Personal Spelen

Tijd om de tuin weer kindvriendelijk (& relaxproof) te maken!

De temperaturen gaan stilletjes aan omhoog en we hebben al eens kunnen proeven van mooi lenteweer. Tijd om het gras weer af te doen, het terras af te schrobben en de speeltuigen proper te maken. Wij maken ons de komende weken alvast klaar om leuke momenten in de tuin te beleven Hopelijk zo veel mogelijk. Komaan zonnetje, do your job!

Kindvriendelijke tuin

Ik heb al vaak nagedacht over een kindvriendelijke tuin. Eigenlijk best een raar woord want geef kinderen gewoon buitenlucht en een tuin en ze amuseren zich vaak al. Ook zorgen dat de schadelijke planten wegzijn en eventuele restjes van hout of andere zaken… Goed letten op teken by the way, die zouden in grote aantallen aanwezig zijn. Controleer je kind na het buitenspelen. Onze beste aankoop blijkt nog steeds een schommel te zijn. Het is een simpele schommel (een bakje en een zitje) waar zowel Lex als Vince op kunnen schommelen, al is het nog steeds ruzie over wie ik het zitje mag gaan zitten… Maar goed, een schommel doet het dus altijd wel prima. Je kan er verschillende vinden bij Homingxl.nl trouwens. Voor grote én kleine tuintjes.

buitenspeeldag - unicorns & fairytales

Ook hebben we nog steeds ons favoriete buitenspeelgoed: de watertafel, twee schildpadden (water of zand), het autootje en de piratenboot van Little Tikes. Die doen het nog steeds goed, vooral als er kindjes komen spelen. Maar weet je wat het allerleukste is volgens Vince? Gewoon wat potjes en pannetjes mee naar buiten nemen en spelen met water. Man, hij gaat blij zijn wanneer het zomerweer is. Water! Hij is gek op water…

kindvriendelijke tuin - unicorns & fairytales

lees ook: 30 dingen die je kunt doen tijdens buitenspeeldagen

Oh dit wil ik zo graag…

Ik zou heel graag een modderkeukentje installeren. Zoiets heel simpels voor buiten waar ze kunnen kliederen en experimenteren en waar ze vuil mogen worden. Ook wil ik een watermuur maken. Dat staat al op mijn to do list sinds vorige zomer! De garage kidsproof maken waar ze zelf iets kunnen gaan halen lijkt me ook een droom… Ach, alles op zijn tijd zeker?

kindvriendelijke tuin - unicorns & fairytales

lees ook: 5 ideetjes om educatief buiten te spelen

Relaxhoekje

Nu toch iets waar ik al jaren van droom… zo’n mooi hoekje dat lijkt alsof het uit de boekjes komt. Met een mooi tuinstel (dat besteld is én onderweg is! Eind mei ….), een buitentapijt (ja dat bestaat!) ligbedden én veel planten (waar ik hopelijk heel weinig mee moet doen). Oh vooral ligbedden. Ik weet alleen niet welke ik wil. Ga ik voor goedkoper en eenvoudig of ga ik voor duurder en hopelijk ook duurzamer? Moest je tips hebben, die zijn altijd welkom.

zomeractiviteiten kinderen - unicorns & fairytales

gratis activiteiten voor kinderen - unicorns & fairytales

lees ook: 5x leuk buitenspeelgoed

 

Hoe zorgen jullie voor een kindvriendelijke tuin? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Sofie
    4 mei 2018 at 12:35

    Kinderen hebben inderdaad niet meer nodig dan water, zand en een schommel 😉
    Wat is een watermuur?

Leave a Reply