Unicorns & Fairytales
educatief buitenspeelgoed - unicorns & fairytales
games Get inspired Onderwijs Ontwikkeling Spelen

5x ideetjes om educatief buiten te spelen

Buitenspelen is gezond en leuk. Maar wat als je kind nog zijn tafels van vermenigvuldiging moet oefenen, of moet rekenen, lezen… Ik zou zeggen, combineer het gewoon! Je kan heel makkelijk van alles een spelvorm maken. Ze hebben het niet door dat ze ook aan het rekenen (leren) zijn. Ik geef je graag 5 ideetjes met dit educatief buitenspeelgoed.

Educatief buitenspeelgoed

Oké, het klinkt misschien raar: ‘educatief buitenspeelgoed’. Het spelen op zich is al heel goed voor de ontwikkeling natuurlijk. Die frisse lucht en het ontdekken van de natuur. Heerlijk! We zouden het meer moeten doen. Maar soms moeten we zeggen tegen onze kinderen: heb jij al geoefend? Ik zou zeggen: combineer spelen en leren gewoon. Sommige dingen moeten geautomatiseerd worden zoals kloklezen, een taal inoefenen, lezen, de tafels, plus en min… Dat kan je op een speelse manier doen. Ik tover graag het speelgoed om naar educatief buitenspeelgoed.

lees ook: 10x leuke (herfst)activiteiten voor buiten

Stoepkrijt speelvelden of spelborden

Met stoepkrijt kan je echt enorm veel doen: woorden op de grond schrijven, letters en cijfers oefenen, zelf een spelbord tekenen. Wedden dat je je kind wél buiten krijgt en ook nog eens stimuleert om iets voor school te doen? Misschien is er wel iets dat je kind echt niet leuk vindt. Probeer het om te zetten naar iets dat hij kan doen met stoepkrijt. Zo kan je die saaie staartdeling ook in het groot maken, mét stoepkrijt!
Voor ideetjes kan je altijd naar mijn Pinterest bord EDUCATIEF MET STOEPKRIJT gaan.

Kriebelbeestjes

activiteiten rond kriebelbeestjes en de lente - unicorns & fairytales

Welk kind is er niet geïnteresseerd in kriebelbeestjes? Hoewel ik nu niet meer zo’n fan ben weet ik nog heel goed dat ik aan zee in de zomer altijd lieveheersbeestjes wou vangen en ze bestuderen. Groot en klein: is je kind een ontdekker en houdt hij van de natuur? Dan ga je hem een plezier doen met zijn spulletjes om kriebelbeestjes te spotten. Op het wereldwijde web vind je ook heel veel leuke opdrachten en determinatietabellen. Even zoeken op google, afdrukken (eventueel lamineren) en je kind naar buiten sturen of samen gezellig naar het bos. Jippie!

Tellen

Oh ja, getallen! Daar kan je vanalles mee. Gewoon spelen en je kind de scores laten tellen of er een paar regels aan vasthangen. Doe gewoon eens gek en verzin iets. Laat hen twee pijlen schieten of balletjes gooien en de getallen vermenigvuldigen. Of optellen, aftrekken enz…Laat hen x aantal keren iets doen, een opdrachtje bijvoorbeeld.

Speelmatten

Oh wat leuk, deze grote reuzegrote speelmatten. Samen gezellig een spel spelen. Je kan bij de spelletjes ook opdrachten koppelen aan bepaalde cijfers. Je spreekt af: wanneer ze op ronde getallen komen of veelvouden van 10, moeten ze een opdrachtenkaart nemen. Daar staat dan een oefening van wiskunde op, of een leeskaart, of iets anders wat ze moeten oefenen. Je kan dit erg ruim bekijken. Alles om het leren aangenaam te maken. Jouw kennis wordt meteen ook getest, want je speelt toch mee?

Hinkelbaan

 Met deze leuke hinkelbaan en cijferkaarten kan je jouw eigen spelregels maken. Koppel en opdrachten aan of laat de met een voorwerp op de cijfers gooien. Die cijfers worden dan vermenigvuldigd, opgeteld of kunnen gebruikt worden op een opdrachtenkaart je krijgen waarop ze weer een oefening moeten maken. En leuk om in de zomer te vullen met water! 

 

Spelen jullie graag buiten?  Je vind al dit leuk educatief buitenspeelgoed trouwens op Lobbes.nl! Pin onderstaande foto op Pinterest 🙂
educatief buitenspeelgoed - unicorns & fairytales
XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply