Unicorns & Fairytales
Fashion fashion mama My life Personal

Ouderzonden #3 Wat doe ik om niet enkel mama en papa te zijn maar ook koppel

Toen iemand me enkele weken geleden kwam interviewen voor een artikel in de krant zei ik spontaan dat ik niet veel geld uitgaf aan lingerie, omdat niemand dat toch ziet. Ik kreeg van vriendinnen en manlief berichten… foei… Ik ben toen beginnen nadenken en eigenlijk is dat wel waar. Dikke foei van mij. Maar ik kan het uitleggen… toch een beetje. Al is het een stom excuus. Maar er komt verandering in!

What? Geen setjes lingerie?!

Ik heb vriendinnen wiens schuiven vol setjes liggen. Bij mij een enkele. Maar eigenlijk zelfs niet echt setjes. Allemaal losse stukken. Het boeit (of beter gezegd boeiDE) me niet. Ik haatte het ook, lingerie passen. Ik ben nooit tevreden geweest met mijn lichaam, altijd onzeker. Maar dat zit in mijn hoofd, ik weet dat wel. Manlief vindt dat niet leuk en vriendinnen tikten me op de vingers. “Komaan seg, je bent niet enkel mama en papa, je bent nog steeds geliefden hé”. Ook al ben ik 15 jaar samen, ik mag dit niet als vanzelfsprekend gaan zien. Na 14 maanden slecht slapen, me belabberder dan anders voelen en me allesbehalve vrouw voelen dacht ik, na een uitstapje met een vriendin naar een trouwbeurs (check hier de VLOG trouwens): het moet gedaan zijn. Ik moet me gaan gedragen als vrouw en vriendin en niet enkel als moeder.

Opnieuw fier zijn, een vrouw zijn

Waar het juist misgelopen is weet ik niet maar ik merkte enkele jaren geleden dat ik plots iets minder gaf om make-up… Vroeger zou ik nooit zonder mascara en parfum de deur uit gaan. Nu ben ik blij dat ik me vlug kan douchen, mijn haar in een knot kan doen en zorgen dat ik op tijd aan school sta. Ik sportte vaak en gaf gewoon veel om mijn uiterlijk. Ik ben mezelf ergens verloren in het moeder zijn. Ik besef wel dat het er een beetje bij hoort maar ik mag mezelf niet zo laten gaan. Toen ik de bruidsjurken aan het passen was en helemaal opgemaakt was voelde ik me weer op en top. Sindsdien probeer ik meer moeite te doen.

Lingerie, yes please

Ik ging voor Valentijn naar een lingeriezaak en kocht me meteen 3 grave setjes. Het verbaasde me dat ik er eigenlijk best wel mee stond. Nu moet ik wel zeggen dat ik meer keuze heb nu want na mijn tweede zwangerschap heb ik een cup minder en blij dat ik ben 😉 Nu passen die setjes supergoed vind ik zelf. Dus… gedaan met saai ondergoed, nah. Ikke blij en man ook blij. Ik zou er nog steeds geen honderden euro’s voor 1 setje aan kunnen uitgeven, maar hier en daar eens mooie lingerie die ook nog comfi zit mag wel. Voor de nieuwsgierigen: ik kreeg een setje van Maison Lejaby als prijs van de Mom Blog Awards en dat zat zo leuk, toen ben ik beginnen denken… ik was in het shopping center en kocht de andere setjes bij Intimissimi.

Elke maand een date

Mijn kerstcadeau moest een kalender zijn met elke maand een dag aangeduid waarop de kinderen naar oma en opa gaan en waarop wij kunnen doen wat we willen. De kalender is er niet van gekomen maar de dagen wel. We zijn net op date geweest, voor Valentijn. Dat was super. We deden iets wat we anders nooit doen en ook niet van plan zijn elke week te doen: we gingen chique dineren. Naar een sterrenrestaurant in de buurt. We speelden safe en namen toch maar het 4-gangen diner. Maar het was eens iets anders, heel gezellig en we namen een taxi terug naar huis. We sliepen tot half 10! hahaha, een primeur.In oktober heb ik een concertje vastgelegd van Oscar en The Wolf en dat wordt dat weer onze date night. Wat we de komende maanden gaan doen weten we nog niet meteen. We zoeken iets speciaals. Tijd voor onszelf. Een dagje zonder kinderen, helemaal hij en ik.

 

Lees ook:  ouderzonden #1 (waar blink ik in uit qua ouderschap)  en ouderzonden #2 (wat deel ik niet met mijn kinderen)

 

Hebben jullie nog leuke ideetjes om te doen? Help, ik zoek inspiratie… 

 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Emmy
  20 februari 2018 at 07:04

  Wij daten ook maandelijks, de gewone dingen, lekker eten, kuieren, cinemaatje … en vooral veel aandacht voor elkaar

 • Reply
  Stef
  20 februari 2018 at 07:29

  Sinds Lily geboren is houden wij ook elke maand een datenight. Om de maand moet de andere partner iets regelen. Zo zijn we al gaan bowlen, hebben we een cursus drone-vliegen gedaan (kon ik niets van haha) en nu zaterdag zijn we een kookworkshop japans koken gaan volgen (bij foodforfoodies in Antwerpen… aanrader!).

  Volgende maand gaan we op dubbeldate en hebben we een escape room gepland.

  Ik volg mee de commentaren om wat inspiratie op te doen.

 • Reply
  Ester
  20 februari 2018 at 10:17

  Leuk! Wij houden ook 1x per maand datenight.
  Niet enkel als koppel, trouwens. We proberen ook vaak iets met onze vriendengroep te doen.
  Lekker samen gaan eten, of gaan dansen bijvoorbeeld :D.

  Net alsof ik nood heb aan die 1 op 1 qualitytime met Matthijs, heb ik ook nog aan dat sociale leven met vrienden.
  Dan vergeet ik pas echt dat’k moeder ben :D. Je gewoon laten gaan op de dansvloer !

 • Reply
  Els
  20 februari 2018 at 20:08

  Hier ook maar weinig setjes, en eerder nogal saai ondergoed haha! Die avondjes samen als koppel zijn superbelangrijk, daar maak ik graag tijd voor :-).

 • Reply
  Lieke van Veen
  23 februari 2018 at 20:36

  Houdt een bordspellen avond, ga naar de bioscoop, bowlen, dagje naar de sauna of op citytrip.

Leave a Reply