Unicorns & Fairytales
filosoferen met kinderen - unicorns & fairytales
moederschap Personal

Ouderzonden #2: Wat zou ik nooit delen met mijn kinderen?

Opdracht twee van de reeks ouderzonden…. In het eerste deel moesten we het hebben over hoogmoed. Waar jij als ouder in uitblinkt. Nou, dat kan je dus hier lezen. Deel twee gaat over Avaritia (hebzucht – gierigheid). Vertaald in ouderzonden zou dat neerkomen op wat jij niet zou delen met je kinderen.

Wat ik niet zou delen…

Je kan het heel ruim bekijken natuurlijk. Een beetje filosofisch zelfs. Ik denk dat er wel wat dingen zijn die ik niet zou delen met mijn kinderen. Het hangt van bepaalde factoren af. Iedereen heeft wel dat beetje privacy nodig dus bedgeheimen of enige jeugdzonden zou ik misschien niet delen met mijn kinderen. Maar dat zou ik ook niet zo snel met iedereen delen.

Ze zijn nog klein, mijn kinders, dus er zijn wel wat zaken die we nu (nog) niet delen. Maar wanneer ze ouder zijn hoop ik dat we als gezin dat wel kunnen doen. Dat ze ons vertrouwen en dat ze met eender welk probleem naar ons kunnen komen. Dat kan je, denk ik (maar ik kan ook verkeerd zijn) enkel maar bereiken als je zelf een beetje open bent en je openstelt voor hen, ongeacht de aard van de problemen.

En nu wat ludiek…

Ik deel niet graag mijn badwater. Manlief gaat met de kinderen samen in bad. Dat is hun momentje samen. Wanneer ik met de kinderen in bad ga is dat meer omdat het ‘moet’. Versta me niet verkeerd, ik geniet ervan om te spelen met mijn kinderen, maar het is geen ultiem ‘badmoment’ voor mij. Mijn badmoment is heet water (en daarom hou ik niet van badderen met kinderen, dat water wordt veel te snel koud), schuimbubbels en een goed boek.

Wij delen veel

Sinds ik kinderen heb deel ik eigenlijk heel veel. Zelfs het eten op mijn bord of mijn laatste stuk lekkers. Dat zou ik misschien daarvoor moeilijker gevonden hebben. Zelfs mijn telefoon mogen ze nemen. Ik ben altijd iemand geweest die zelfs prulletjes kocht om ze maar te hebben. Knutselspullen ook bijvoorbeeld. Ik had bijna alles maar wou er niet aankomen omdat het dan ‘op’ was. Nu zet ik alle mogelijke spullen op tafel en laat Vince creatief bezig zijn. Doe maar, experimenteer maar. Mijn beeld, mijn gedachten van dingen zijn veranderd. Allemaal sinds ik moeder ben geworden. Raar hé…

Wat delen jullie absoluut niet met je kinderen? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Lynn Mahieu
  12 februari 2018 at 20:56

  Dat badderen/ douchen inderdaad! Niet omdat het niet leuk is maar om het koude water, net zoals jij! Brrrr!

 • Reply
  Joke
  13 februari 2018 at 10:21

  “Ik ben altijd iemand geweest die zelfs prulletjes kocht om ze maar te hebben. Knutselspullen ook bijvoorbeeld. Ik had bijna alles maar wou er niet aankomen omdat het dan ‘op’ was.” > Héél herkenbaar… En lerarenopleiding volgen was daar ook geen hulp bij 😛 En nu zit ik hier, met een kast vol knutselspullen… En dan heb ik ook al heel veel weggegeven… Hopelijk wordt het een creatief kind, dat kind van ons… ‘t Zal wel moeten 😉

 • Reply
  Bjorn
  15 februari 2018 at 17:04

  Ja 🙂 Dat van dat badwater snap ik ook helemaal! 🙂
  En pas op, je moet als ouder ouder zijn, en er voor je kinderen zijn, maar naast ouder ben je ook nog partner, en bovenal, jezelf!

 • Reply
  chucky1012
  20 februari 2018 at 18:40

  Leuk artikel en inderdaad privé dingen van en voor volwassenen niet….

Leave a Reply