Unicorns & Fairytales
halloween - unicorns & fairytales
moederschap Netflix Spelen

Halloween tricks and treats

Doen jullie dit? Halloween vieren? Wel , deze overgewaaide traditie wordt door de kinderen van de klas aanzien als feestdag. No kidding. Toen ik vroeg of ze wisten welke speciale dagen er aankwamen tijdens de les Godsdienst zeiden ze niets in de aard van Allerheiligen en Allerzielen maar wel volmondig “Halloween” en de “herfstvakantie”. 

Halloween

Eigenlijk hebben ze best gelijk. Halloween en de herfstvakantie kan je meer “feest” noemen dan Allerheiligen en Allerzielen. Toch zijn die twee laatsten niet minder belangrijk. Maar goed, Halloween is overgewaaid uit de US en tegenwoordig wordt dit ook niet meer overgeslagen in de scholen. Ook de winkels en TV-zenders splelen daar goed op in. Verkleedkledij, snoep, decoratie en films… Voor ieder wat wils en vooral voor de dapperen onder ons. Sommigen vinden al dat griezelen maar niets.  Ik zet voor jou graag enkele activiteiten op een rijtje die je in de herfstvakantie/tijdens Halloween zeker wel eens een keer kan uitproberen indien je ook thuis bent met je koters.

1. Griezelsoep maken 

Dit doen we vaak in school met de kinderen. Meestal maken we dan pompoensoep (leuk omdat de kinderen dit mee kunnen snijden, de pompoen kunnen uithollen en je meteen ook een griezelige pompoen hebt!) met spinnen. De spinnen zijn dan spaghettisliertjes in balletjes gestoken. Hmmmm griezelig lekker…

2. Griezelig knutselen 

Ga naar Pinterest en typ Halloween in. Geloof mij, er zal wel iets tussenzitten dat je kan maken met de lieverd. Heb je nog een kleine dreumes? Geen probleem , die kunnen ook mee doen. Wat vind je van dit bijvoorbeeld? Dit kan je perfect met de kleinsten doen. Ik de klas hebben we vleermuizen geknutseld van wc-rolletjes. Maak het zo moeilijk als je zelf wil. Of geef wat verschillende soorten materiaal, wiebelogen en laat hen een monster knutselen.

halloween - unicorns & fairytales

3. Trick or treat 

Bij ons komen de kinderen aan de deur bellen. Verkleed… Maar eigenlijk zit dat hier nog niet echt ingeburgerd. Wat je wel kan doen is afspreken met wat buren dat de kleine bengels mogen komen bellen en dat de buren lekkers hebben ? Want ik zou niet graag de grumphy buren pesten met het aanbellen.

4. Griezelig netflixen 

Zet je gezellig voor de televisie, ofwel met het gezin ofwel met wat kids. Trakteer op griezelige snoepjes en lekkernijen en kijk naar een film. Op Netflix kan je de volgende griezels zien…

halloween - unicorns & fairytales

5. Verkleden en lekkers

Komaan mama en papa, we gaan ons verkleden. Een spook, vampier, pompoen? Laat je volledig gaan. Zo leuk om samen met je kids te doen. Ze vinden het heerlijk. Of laat vriendjes en vriendinnetjes komen en maak er een griezelige party van met hapjes en drankjes. Vampierenbloed en slijmerige snoepjes of drankjes? Of gezonde griezelgroenten?

halloween - unicorns & fairytales

Wat vind ik hiervan? 

Vince is hier misschien nog iets te klein om te begrijpen wat dit allemaal is. Maar ik vind zulke dingen wel leuk om te doen. Vooral omdat dan kinderen écht kind kunnen zijn. Ze vinden het leuk, hebben pret en genieten. Ik wil Vince zo veel mogelijk leuke momenten laten beleven dus ik kijk al uit naar het moment dat Vince dit allemaal lekker mee kan doen. Dat kan natuurlijk nu al. Wij gaan ons wagen aan het griezelige schilderij denk ik. En ook een wandeling maken in het bos en kijken naar de griezelige diertjes. Vince is trouwens helemaal fan van spinnen. (Aaargggg)

 

Wat gaan jullie doen tijdens Halloween? Leuke activiteiten gepland tijdens de herfstvakantie? Ik hoor het graag. 

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Nele
  31 oktober 2015 at 07:51

  Origineel artikel – zoals alleen een leerkracht dat kan x

 • Reply
  Nicole
  31 oktober 2015 at 11:21

  In Nederland begint het steeds meer te komen ook. Grappig, toen ik zelf klein was, besteedde niemand aandacht aan Halloween. Wij gaan hier op 11 november – Sint Maarten – de straat op voor snoepjes enzo. Zie niet zo snel gebeuren dat dat amper 2 weken daarvoor ook gaat gebeuren met Halloween (hoop ik!)

 • Reply
  Yvette
  31 oktober 2015 at 23:16

  Leuk stukje! Vorige week de film monsters en co gekeken met Mijn zoontje en die vond hij echt super leuk!

Leave a Reply