Unicorns & Fairytales
wobbelboard winactie - unicorns & fairytales
cadeautips Fantasie games Get inspired kids musthaves moederschap Musthaves Ontwikkeling Spelen

De interesses en favo speelgoed van Vince, bijna 4

My god (het nieuwe woordje van Vince). Hij wordt bijna 4 jaar. Waar is mijn kleine firstborn naartoe? Mijn meneertje wordt groot, dat merken we. Zijn interesses zijn ook weeral veranderd en vooral ook zijn woordenschat. Waar speelt een kind van 4 mee en waar kan je Vince blij mee maken? Herkenbaar?

Veranderingen

Vince is bijna 4 en we merken weer een hele vooruitgang in zijn speelgedrag. Hij begint ook meer en meer fantasie te hebben. Dat had hij al (en dat begint zo rond 3 jaar geloof ik) maar nu merken we het wel enorm. Hij speelt wel nog het liefst samen met andere kinderen (zeker met wat oudere kinderen). Ook verkleden vindt hij wel leuk en hij verzint zelf liedjes, woordjes enz… Zijn interesses zijn breed in ieder geval.

lees ook: fantasiespel bij kinderen

speelgoed kind 4 jaar - unicorns & fairytales

Knutselen

Mijn mannetje is een echte knutselfanaat. Geef hem kleefband, papier en een schaar en hij is vertrokken. Hij knipt dan ook al zoals een kind van het eerste leerjaar. Op de lijntjes en al! Ieder zijn ding zeker 😉 De creatieve genen heeft hij van mij denk ik. Ik was ook een knutselmie. Nu nog hoor. Ik kon heel goed tekenen en had een grote fantasie. Ik merk dat Vince deze eigenschappen ook heeft. We hebben dan ook allerlei knutselgerief thuis zodat hij zijn ding kan doen. Ik stuur een beetje waar nodig maar laat zijn creativiteit de vrije loop. Hij mag vrij veel van mij.

 

speelgoed kind 4 jaar - unicorns & fairytales

Te koop bij Bijenkorf

 

Taalgebruik

Zijn taalgebruik is er ook op vooruit gegaan. Hij is altijd een vlotte prater geweest en hij gebruikte vrij snel moeilijke woordenschat maar nu merken we toch dat hij weer wat heeft bijgeleerd. EN niet enkel mooie woordenschat ahum… Dat wordt sowieso heel erg letten op onze woorden. Zijn favoriete quote blijkt nu “Oh my god” te zijn… hahahaha.

Verkleden & fantasiespel

Tegenwoordig vindt hij het ook heel leuk om zich te verkleden. We gaan een verkleedkoffer in huis moeten halen. Het is ook zo leuk (en goed voor de ontwikkeling!). Sla je slag dus tijdens de koopjes of zorg voor wat lakens en accessoires. Gooi die carnavals outfits zeker niet weg. Maskers, helpen, toebehoren… Een keukentje, wat kookspulletjes, een dokterstas en andere spullen die aanzetten tot fantasie -en rollenspel zijn helemaal prima 🙂

 

speelgoed kind 4 jaar - unicorns & fairytales

Dit leuk speelgoed kan je bij de Bijenkorf vinden

 

lees ook: waarom verkleden en rollenspelen goed zijn voor de ontwikkeling 

 

Spelletjes spelen

Oh ja, hij is op een leeftijd gekomen waarop hij spelletjes kan meespelen. Zo leuk en gezellig. Het is een momentje tussen vader en zoon (of ons drietjes, Lex is meestal nog te klein en wil alles afnemen waardoor Vince  gek wordt hahaha) Spelletjes zoals die van Haba of Djeco zijn favoriet en ideaal voor kleine kids.

 Fietsen

Iets waar hij een beetje een hekel aan heeft omdat hij het nog niet goed kan: fietsen. Wij hebben een wishbonebike en hebben de zijwieltjes er iets te laat afgedaan. Plus: we hebben een zoon die er niet tegenkan dat hij iets minder goed kan (check, dat heeft hij dus ook van mij). Dat maakt dus dat hij alles doet om fietsen te vermijden. Jammer want er zijn zo’n leuke fietsen!

Speelgoed

Qua speelgoed speelt hij heel graag met Lego, blokken en alles wat met de brandweer te maken heeft. Beetje fan momenteel 😉 Ook bouwen met de Kapla blokken doet hij graag. Dan maakt hij iets en dan is hij erg trots. Jammer genoeg komt broer Lex het dan soms vernielen en vloeien er tranen of wordt er iemand boos. Maar dat is snel voorbij.

speelgoed kind 4 jaar - unicorns & fairytales

Al deze leuke Brandweerspullen kan je bij de Bijenkorf vinden

 

 

Buitenspelen

Iets wat hij niet makkelijk deed maar waar hij tegenwoordig erg van kan genieten is buitenspelen. Vooral met stokken en water of zand. Een echte jongen. Hij graaft graag putten en fantaseert. We gaan dus deze zomer zeker wat meer investeren spelletjes voor buiten.

speelgoed kind 4 jaar - unicorns & fairytales

Boeken

Wij lezen elke avond samen een boekje. Hij is altijd heel enthousiast wanneer hij een nieuw boekje aankrijgt. Daar gaan we dus niet te vlug mee stoppen. Nooit hoop ik. Ik ben als kind elke avond blijven verder lezen toen ik groot genoeg was en ik hoop dat mijn zonen dat ook gaan doen. Ik kan ze niet verplichten maar het was erg verrijkend. Niet enkel je woordenschat gaat vooruit maar ook je fantasie en het werkt ontspannend.

Grenzen aftasten

Maar Vince probeert ook soms zijn grenzen af te tasten. Hij komt weer uit zijn bed ‘s nachts met smoesjes, wil zijn zin en kan heel wispelturig zijn. Dat hoort er natuurlijk allemaal bij. Het is vaak op de tanden bijten, rustig blijven en consequent zijn.

 

Waar spelen jouw kinderen graag mee en hoe oud zijn ze? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Tineke
  16 februari 2018 at 15:44

  Mijn zoontje is bijna 2 en speelt graag met graafmachine’s, Duplo en zijn keukentje. Kijk nu al uit naar de tijd dat hij van verkleden, knutselen en koekjes bakken gaat houden.
  Liefs

 • Reply
  Alice
  17 februari 2018 at 08:18

  En wat worden ze snel groot hè!! Die “Omg”, die herken ik hier!! Laatste vroeg de oudste “wa is u probleem?”?!?? Toen viel ik toch helemaal van mijn stoel, en dan te bedenken dat we in een rustige stad wonen.
  En dat fietsen komt vast goed in de zomer. Voor je het weet is hij ermee weg!! Zeker als hij beseft hoe cool het is!!

 • Reply
  Roelina
  19 februari 2018 at 06:56

  Heel erg herkenbaar allemaal! Wat worden ze groot he. Ik heb afgesproken met onze finn dat hij vanaf nu niet meer gaat groeien… grapje natuurlijk. Maar het gaat zo hard allemaal. Mijn zoontje is nu op 3 maanden na 4. Is gefascineerd door letters op dit moment.

 • Reply
  Els Wanders
  20 februari 2018 at 23:27

  Lisa is ruim 3,5 jaar, de interesses komen een heel eind overeen. Favorieten zijn de Duplo/Hubelino, verkleden, knustelen/kleien, samen bakken, spelletjes spelen.

Leave a Reply