Unicorns & Fairytales
borstvoeding - unicorns & fairytales
moederschap My life

Mamma Latte schiet te hulp!

Toen ik nog zwanger was en in de grote ketens op zoek ging naar een goede BH voor borstvoeding haakte ik al snel af door de hoge prijzen en lelijke modellen. Ze zaten dan nog allemaal zo verpakt dat passen onmogelijk leek. Mijn vroedvrouw raadde me Mamma Latte aan, een klein maar fijn winkeltje in Ekeren/Brasschaat.

 

Els, de verkoopster/eigenares, is zelf vroedvrouw geweest en lactatiedeskundige! Maar bovenal is ze een zeer lieve , vrolijke behulpzame vrouw die haar tijd neemt! Ik ging er een leuke BH en enkele kledingstukken halen (ze hebben er zowel nieuwe als tweedehandse zwangerschaps- -en borstvoedingskledij, en nog mooi ook!) . Ze hebben er echt vanalles voor mama en baby! Leuk voor kids and moms dus…

Toen ik bevallen was van Vince ben ik er terug heen gegaan voor raad. Ik had wat problemen met de borstvoeding. Ze heeft me toen heel goed geholpen. Uiteraard nam ik nog een bloesje mee en wat borstvoedingszakjes van Lansinoh (handig!) Enkele weken later kwam ze een massage voordoen. Heel geduldig en een eeuwige glimlach waardoor je je steeds op je gemak voelt!

Toen ik vorige week haar hulp weer nodig had om te beginnen afbouwen met borstvoeding kwam ze (op een zondag!) naar me thuis voor een consultatie. Ze nam haar tijd en legde alles zeer geduldig uit. Maar zoals iedereen al kon volgen op mijn blog lukte de fles bij Vince niet! Een ramp!

Ik kreeg van haar een bericht dat er iemand de nieuwste fles van Lansinoh kwam voorstellen. Dit zou dé fles zijn voor borstvoedingskindjes. (review van deze fles kan je lezen op de gelijknamige pagina!)  Ik mocht hem eens uittesten gisteren. Het is ondertussen de 4e fles die we proberen. Ik besloot om het toch zelf te proberen (kindjes kunnen weigeren als mama de fles probeert te geven omdat ze je associëren met borst, mmm) Na een moeilijk momentje ‘s avonds dacht ik:  de rust is toch al om zeep, ik ga proberen een fles te geven!) We vinden het altijd zielig om hem lastig te maken als hij zo vrolijk of rustig is…  Ik ging rustig op bed zitten en probeerde. Aanvankelijk geen succes. Ik bleef proberen…ging nog eens met hem naar beneden, terug naar boven…. Toen plots… Hij begon te drinken! En nog goed ook! Helemaal hoe het moet! De speen deed duidelijk het beloofde werk ! Na 100 ml was zijn buikje gevuld. 5uur later werd hij wakker voor zijn volgende voeding! Ik ga vandaag nog eens proberen maar ik ben al deels overtuigd van deze fles.

Maar nu even meer over Mamma Latte: ook solden bij haar! Neem zeker een kijkje in haar webshop. Je kan haar ook vinden op Facebook. Een aanrader!

 

Afbeelding via Shutterstock

 

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    missbriers
    3 juli 2014 at 15:37

    Oh, ik was onlangs nog aan het denken hoe die winkel weeral heette. Ze hebben mij drie jaar geleden ook super geholpen, toen was de winkel nog ‘in opstart’. Je blogbericht komt net op het juiste moment 🙂

Leave a Reply