Unicorns & Fairytales
educatieve kinderseries - unicorns & fairytales
Fantasie kids musthaves moederschap Musthaves My life Ontwikkeling Personal Spelen

Leren van televisieprogramma’s? Ja dat kan!

Soms komt Vince af met zo van die weetjes waarvan ik denk: what? Hoe weet jij dat nou? Nadien wordt het me dan duidelijk dat dit van Blaze of Paw Patrol is. Van televisieprogramma’s kan je echt wel leren en daarvoor ben ik Nickelodeon Junior & Co heel dankbaar voor.

Educatieve kinderseries

Ja, je vindt zeker educatieve kinderseries tussen de zenders. Zo is Nickelodeon Junior een vaste zender die we altijd opzetten. Wil dat dan zeggen dat je ze de hele dag voor het beeldscherm moet zetten? Absolutely NOT. Maar af en toe eens kijken kan geen kwaad, integendeel…  Onze vrienden Blaze en Paw Patrol zijn de absolute favorieten van Vince. Waarom? Omdat die toevallig altijd op televisie wanneer ze eens mogen kijken en dat is meestal op vaste tijdstippen: ‘s ochtends een momentje en na school even. Maar deze series voor kinderen zitten vol met weetjes, educatieve tips en waarden en normen. Dus vind ik het nog wel oké.

lees ook: zo maak je duidelijke afspraken over de schermtijd van je kinderen

educatieve kinderseries - unicorns & fairytales

De kunst van herhaling

Voor kinderen is het fijn om elke keer weer iets opnieuw te zien. Ik zou er zelf gek van worden maar Vince kent sommige afleveringen gewoon vanbuiten. Dan zegt hij: ik wil Blaze als brandweerman zien. We hebben er nl. een heleboel opgenomen zodat we makkelijk Blaze en de Monsterwielen kunnen opzetten wanneer hij wil. (verwennerij, nietwaar) Blaze begint nog maar net of hij weet welke aflevering het is. Kinderen gaan de educatieve dingen ervan zeker oppikken omdat het veel herhaald wordt. Ze gaan het ook begrijpen. Niets mis mee denk ik dan. Ze leren tellen, een andere taal en omgang met anderen via deze educatieve kinderseries. Sommigen worden er gek van en anderen vinden het geweldig. Ik word niet snel gek van zo’n dingen dus ik vind het allemaal prima. Ik ben blij met die educatieve kinderseries, ook al hoor je soms Dora en ben je het engels tellen nu wel heel beu. Veel beter dan al die gewelddadige tekenfilms.

educatieve kinderseries - unicorns & fairytales

Dankbaar cadeautje

Nog een voordeel haha, je weet altijd wat je als cadeautje kan kopen voor je kinderen als ze van iets fan zijn. Zo kunnen ze hun favoriete scenes naspelen en iemand redden zoals Paw Patrol bijvoorbeeld hahaha. We hebben voor Vince een Paw Patrol setje en hij is daar reuzeblij mee. Geef hem wat verkeersborden en enkele kegels en hij speelt zelf voor politie en brandweer samen met zijn vriendjes. Ik vind het altijd zo schattig om hem te horen spelen. Soms vraagt hij dan om mee te spelen en dan moet ik ‘iemand’ spelen. Geweldig, toch?

lees ook: waarom rollenspelen en verkleden goed is voor de ontwikkeling van kinderen

educatieve kinderseries - unicorns & fairytales

educatieve kinderseries - unicorns & fairytales

educatieve kinderseries - unicorns & fairytales educatieve kinderseries - unicorns & fairytales

Zijn jullie ook van mening dat er educatieve kinderseries op televisie zijn of vind je het allemaal maar hetzelfde? Mogen jullie kinderen naar televisie kijken? Zo ja, hoe lang en welke zenders? 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

lees ook: schermtijd bij kinderen

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Nicole Orriëns
    15 mei 2018 at 10:40

    Ja, ik geloof ook zeker dat kinderen wat kunnen leren van tv-series. Zoals gewoon zit het allemaal in de juiste balans. Zo nu en dan een educatief programma opzetten is alleen maar goed. Zelf leer ik ook veel van de tv : )

Leave a Reply