Unicorns & Fairytales
cadeautips Get inspired moederschap Musthaves My life Personal zwangerschap zwangerschap-mama-opvoeding

Wat je écht kan gebruiken van je vrienden als kersverse ouders

We (als in ervaren, ahum, ouders) moeten er geen doekjes omwinden: het ouderschap is niet altijd gemakkelijk. Er zullen ongetwijfeld momenten zijn dat je je gaat afvragen waarom je überhaupt aan kinderen bent begonnen. (ja echt waar, maar na één lachje van je kind ben je dat alweer vergeten). Kind & Gezin ontwikkelde leuke kraamkaartjes voor vrienden van kersverse ouders. In mijn ogen hét perfecte kraamcadeau, want dat heb je soms meer nodig dan een leuke bedovertrek…

Perfecte kraamcadeau

Het perfecte kraamcadeau is eigenlijk niet die dekbedovertrekken of cadeautjes, het is steun. Steun van vrienden en familie. Hoe langer hoe meer begin ik me af te vragen of er effectief gezinnen zijn die het niet moeilijk hebben gehad die eerste maanden. Of het eerste jaar laat ons zeggen. Het is allemaal nieuw, vaak heeft de baby krampjes, slaapt niet goed of vertoont tekenen van reflux. Het is allemaal zo nieuw en het komt op je af. Geen enkele blog of boekje kan je daarvoor behoeden. enkel steunen, raad geven en het mooie (en minder mooie) van het moederschap laten zien. Je moet het gewoon allemaal uitzoeken. Natuurlijk zijn er gemakkelijke baby’s, die slapen en eten en gewoon doen wat men verwacht van baby’s dat ze doen: slapen, eten, kaka en pipi en slapen… en lachen en slapen.

perfecte kraamcadeau - unicorns & fairytales

Wat je écht nodig hebt

Ik wou het eigenlijk niet toegeven maar wat ik misschien wel nodig had was kraamzorg of zo eens even iemand die iets uit mijn handen nam. Natuurlijk hebben we wel steun gehad, vooral van mijn ouders. Waarvoor eeuwige dank. Maar eens iemand extra die een klusje kwam doen of mee de baby kwam wassen zou ook welkom geweest zijn. Kind & Gezin ontwikkelde kraamkaartjes, die je gratis kunt bestellen op hun website. Die kunnen vrienden dan afgeven en die kan je inzetten wanneer het nodig is. Ook jij kan ze zelf aan je vrienden uitdelen. Want hun motto: DURF hulp vragen…

perfecte kraamcadeau - unicorns & fairytales

Over de kraamkaartjes

Dit zijn een reeks cadeaukaartjes die familieleden en vrienden aan nieuwe ouders kunnen geven om hulp aan te bieden: een vriend die even boodschappen gaat doen, een familielid die een vers gemaakte lasagne komt brengen, een handje hulp bij de was en plas, iemand die wat kleine klusje komt doen, …Je kan de kaartjes cadeau doen, maar we roepen ouders ook op om ze zelf uit te delen en op die manier op een laagdrempelige en leuke manier om hulp te vragen, iets wat veel ouders vaak niet durven. De eerste testgezinnen hebben de Kraamkaartjes alvast goed kunnen gebruiken. Het perfecte kraamcadeau als je het mijn vraagt.

Familie, vrienden en ouders kunnen de kraamkaartjes gratis bestellen op de website van Kind & Gezin en hun ervaringen delen met de hashtags #kindengezin #kraamkaartjes #realparenting. Ouders kunnen daar ook gratis het nieuwe zwangerschapsmagazine van Kind en Gezin bestellen. Een magazine boordevol tips en getuigenissen over de zwangerschapsperiode en de eerste weken na je bevalling.

perfecte kraamcadeau - unicorns & fairytales

Niet altijd alles perfect, maar ook niet alleen

Kind en Gezin wil met de Kraamkaartjes aandacht vragen voor realistisch ouderschap: het loopt niet altijd perfect. Bij niemand. En je moet het ook niet alleen doen, leun gerust eens op de mensen om je heen. Dat maakt je geen slechte ouder.

Ouders worstelen vaak met hoge verwachtingen en sociale druk om perfectie na te streven. Dat leggen ze zichzelf vaak op. Maar niet alles verloopt nu eenmaal altijd van een leien dakje en het is belangrijk dat dat bespreekbaar is.
-Verpleegkundige Evelyn De Mets van Kind en Gezin

Kind en Gezin wil realistisch ouderschap bespreekbaar maken en het taboe helpen doorbreken rond het ideaalbeeld van het ‘perfecte ouderschap’. Want toegeven dat je als kersverse mama of papa niet altijd op een roze wolk zit, blijft voor veel ouders moeilijk. Het perfecte kraamcadeau daarentegen bestaat wél hihi.

 

lees ook : 20 leuke (originele) kraamcadeaus

 

Hoe vond jij de eerste maanden als kersverse ouder? Zou jij deze kraamkaartjes bestellen? Wat is voor jou hét perfecte kraamcadeau? Tell me! 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Roelina
    2 september 2017 at 22:53

    Geweldig! wat een leuke kaartjes. Perfect voor mijn zwangeren vriendin. Ik gok dat zij hulp vragen niet heel makkelijk gaat vinden.

Leave a Reply