Unicorns & Fairytales
Onderwijs Personal

We zijn klaar voor het nieuwe schooljaar!

Niet enkel de kinderen gaan morgen weer naar school, ook ik. Na een jaar thuisblijfmoeder geweest te zijn (zwangerschapsverlof + ouderschapsverlof) is het weer tijd om morgen voor de klas te gaan staan. In een nieuw leerjaar, mét nieuwe collega en mét heel veel goesting. Het jaar is voorbijgevlogen, ik kan het amper geloven. Morgen staan we er weer, met het hart voor de kinderen.

Een jaartje thuis

Ik ben exact een jaar thuis gebleven. Ik was immers vorig jaar enkele maanden zwanger van Lex en ik had bekkeninstabiliteit. Omdat het de vorige keer wel erg bleek te zijn en omdat ik uiteindelijk ook moest thuisblijven met rust besloot ik het schooljaar niet te beginnen. Dat was het beste voor iedereen. Uiteindelijk ben ik alsnog twee weken te vroeg bevallen, op kerstdag. Ik kreeg dus een kerstkindje.

Eigenlijk was het een jaar met veel veranderingen: we verhuisden in Augustus, ik bleef thuis, Vince ging voor de eerste keer naar school en Lex kwam ons gezin versterken. Ik nam ouderschapsverlof om de boel even te kunnen managen en ik bracht mijn blog ‘to the next level’. Uiteindelijk kan ik zeggen dat ik niet stilgezeten heb.

Halftijds

Ik ga halftijds werken. Ik wou de blog toch nog niet uit handen geven en rustig aan een nieuw schooljaar beginnen. Zo heb ik voldoende tijd om me op beide beroepen te focussen en thuis bezig te zijn met de kinderen. Mijn blog is mijn bijberoep geworden, ik heb een boekhouder onder handen genomen en ik heb er vooral veel plezier in en mijn kinderen ook. Ook voor de kinderen van de klas zal dit leuk zijn wanneer we nieuwe educatieve materialen kunnen testen.

Een nieuw leerjaar, het leerjaar dat ik wou

Ik ga het zesde leerjaar doen, samen met een nieuwe collega. Het zesde leerjaar is wat ik altijd wou en waar ik doodgraag wou staan. Projecten, kinderen leren leren en klaarstomen voor het middelbaar is wat ik graag doe. Ik heb jarenlang bijles gegeven aan kinderen van 5, 6 en het eerste middelbaar. De leerstof is superleuk en uitdagend en ik weet ook van mezelf dat ik de leerstof meestal op een goede manier kan aanbrengen. Ik kijk er echt naar uit. Bovendien ga ik ook de kinderen terugzien waar ik drie jaar geleden les heb aan gegeven. Een geweldig jaar.

Veel werk

Onze school is volop aan het verbouwen en het was zwoegen om alles klaar te krijgen. We kunnen starten in een mooie nieuwe klas, met banken en stoelen en het digibord zal hopelijk heel snel aan de muur hangen. Heel de week zijn we in de weer geweest met het versleuren van banken, klaarzetten van materialen en opruimingswerken. Maar het komt goed. Vandaag staan we met veel goesting voor de klas, klaar om die kids te verwelkomen, klaar om er weer een jaar samen tegenaan te gaan.

 

lees ook: tips voor een gezonde lunchbox, ook al heb je weinig tijd

 

Zijn jullie klaar voor het schooljaar?

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Liesbeth
    4 september 2017 at 21:11

    Heel veel succes en plezier! Toch altijd weer spannend zo’n eerste dag. Ik slaap de nacht ervoor nooit goed. Maar als je die stralende gezichtjes dan weer ziet!

Leave a Reply