Unicorns & Fairytales
kerstekindje - unicorns & fairytales
moederschap My life Personal zwangerschap

Ons Kerstekindje Lex is geboren!

Wat we ‘vreesden’ (nou ja…) is uitgekomen. We hebben zelf het mooiste Kerstcadeau gekregen dat je je maar kan wensen maar ik had toch gehoopt dat hij gezellig kon blijven zitten tot de uitgerekende datum. Maar Lex besloot dat hij niet langer wou wachten. Ons Kerstekindje ‘Lex’ is geboren. Alles is een beetje in sneltreinvaart gegaan.

Nog lekker gegeten en Kerstavond gevierd

De avond voordien ben ik nog lekker gaan eten bij mijn schoonzus. Ik was heel stil en leek wat emotioneel zei mijn schoonzus en wanneer ik er op terugdenk was dat inderdaad zo. Misschien voelde ik het al een beetje aankomen,. Ik weet dat ik enorm veel harde buiken had. Maar ja, dat had ik al wel een tijdje en met de bekkeninstabiliteit was ik het al gewend om voortdurend pijn te voelen. We hebben lekkere gourmet gegeten. Vince had een leuke avond. Nooit gedacht de volgende ochtend een Kerstekindje erbij te hebben.

kerstekindje - unicorns & fairytales

 

Moeilijke nacht

Maar zoals ik morgen in een blog zal uitleggen (die had ik al gepland voor Lex was geboren) heeft Vince de laatste tijd slechte nachten. Hij wordt steeds wakker en dan moeten mama of papa blijven kijken naar hem. Of zelfs mee in de slaapkamer slapen. Beetje terug naar af lijkt het wel. Maar goed, om 3 uur ‘s nachts werd hij wakker en ging papa kijken. Ik werd ook wakker en had last van buikpijn. Ik dacht darmkrampen eerlijk gezegd maar voor mij was de nacht gedaan want ik bleef maar pijn hebben en die werd heviger. Na enkele terugkerende pijnscheuten werd het mij duidelijk dat het ook wel eens weeën zouden kunnen zijn. Ze kwamen op regelmatige basis en gingen steeds naar een hoogtepunt en trokken weg. Ik nam mijn telefoon en timede de tijd tussen enkele pijnschuiten. 7 minuten en op een half uur tijd 5 minuten. Ik maakte manlief wakker (eigenlijk kon hij sowieso al niet zo goed slapen omdat ik lag te woelen en kreunen) en zei tegen hem dat ik toch maar even naar het ziekenhuis kon gaan om het te laten nakijken. Ik zou hem wel bellen moest er iets zijn. Maar Vince sliep uiteindelijk …

kerstekindje - unicorns & fairytales

kerstekindje - unicorns & fairytales

 

Geen vals alarm, alle hens aan dek!

Eenmaal aan de monitor in het ziekenhuis bleken het zelfs weeën om de twee minuten te zijn en had ik al 4cm opening. De vroedvrouw zei: “Jij gaat vandaag nog bevallen”. Ik belde manlief en mijn ouders zodat ze Vince konden opvangen en tegen dat manlief in het ziekenhuis aankwam had ik al 5cm. Op een uur tijd van 5cm naar 7cm en ze hadden de gynaecoloog van wacht al verwittigd dat ze maar snel moest komen want dat het erop leek dat het redelijk snel zou gaan. In no time had ik bijna volledige ontsluiting en zo voelde het ook! De gynaecoloog zei dat ik nog even moest wachten want dat het nog niet helemaal goed was en dat ik anders een gescheurde baarmoeder ging hebben. Ze zei om op mijn zij te draaien omdat het dan beter ging gaan en wou nog even haar ronde doen op de materniteit. Maar zodra ik op mijn zij draaide kon ik niet anders dan zo snel mogelijk op mijn rug draaien. Ik riep naar de vroedvrouw: “nee, ik kan het niet ophouden, echt niet, echt niet, echt niet!”. Ze belde de gynae die er heel snel weer stond en ik mocht persen. Wat een pijn… Maar gelukkig was Lex er in no time en was het een heftige maar supersnelle bevalling. Om half 9 was hij er … Ons Kerstekindje.

kerstekindje - unicorns & fairytales

kerstekindje - unicorns & fairytales

Geen epidurale

Nee, ik had na Vince besloten om deze keer geen epidurale te nemen. Bij Vince was het niet helemaal gelukt (ik had na de plaatsing plots persweeën) en ik dacht… ik heb het toen allemaal gevoeld en dat ging wel… Maar eerlijk gezegd denk ik dat het wél een beetje heeft geholpen want deze pijn was toch erger. Ik ben oh zo blij dat het snel gegaan is. Elke persoon die de kamer binnenkwam zei: “oh en geen epidurale? Wow moedig, Sterke madam.” Na de bevalling kreeg ik enorm veel complimenten. Ik vond dat enorm raar eigenlijk… Alsof het een “raar” gegeven is om geen epidurale te nemen. Ik vind vrouwen die bevallen, op eender welke manier, moedige vrouwen. Dus ladies…epi, keizersnede, natuurlijk… Allemaal goed! We are strong hahaha.

kerstekindje - unicorns & fairytales kerstekindje - unicorns & fairytales kerstekindje - unicorns & fairytales

Ons Kerstekindje op de televisie

We kregen meteen na de bevalling de vraag of ATV mocht langskomen voor een interview. Nou ja, waarom ook niet hé? Jammer genoeg is het niet meer te zien via internet, maar wij hebben het wel nog op DVD.

Wij zijn superblij met Lex, ons Kerstekindje, in ons gezinnetje. Ik wil iedereen ook bedanken voor de leuke reacties op de facebookpagina van Unicorns & Fairytales en via Instagram. Leuk!

 

Binnenkort meer nieuws over ons gezinnetje en hoe het met ons gesteld is. 

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Yessica leidner
  27 december 2016 at 07:34

  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje ???een prachtige naam Lex ??

 • Reply
  Liesellove
  27 december 2016 at 09:21

  Proficiat met de geboorte van Lex! En oh in dat filmpje als Vince komt aangelopen, dat grijpt hier naar de keel zeg 😉

 • Reply
  Kelly
  27 december 2016 at 12:28

  Ahh super leuk gefeliciteerd met jullie prachtige zoon 🙂

 • Reply
  Sofie van mamaABC
  27 december 2016 at 14:02

  Ook langs deze weg een hartelijke proficiat!!

 • Reply
  Anneke
  27 december 2016 at 14:07

  Oh, wat leuk! Van harte gefeliciteerd! En inderdaad, een mooier Kerstcadeau kan je niet wensen! 😉 Geniet zo keihard van jullie gezinnetje! :*

 • Reply
  Lieke van Veen
  27 december 2016 at 17:17

  Gefeliciteerd met jullie zoontje. Wat heeft hij een leuke broek en leuk truitje aan. Zo’n filmpje is altijd leuk voor later

 • Reply
  Audrey Van den Bremt
  27 december 2016 at 22:18

  Welkom Lex! Een prachtig kerstgeschenk?!

 • Reply
  mamadammeke
  28 december 2016 at 21:32

  Gefeliciteerd!!! En BV deze keer zie ik, hoera!
  En knap zeg, zonder epidurale!!!

 • Reply
  Evi
  28 december 2016 at 22:30

  Gefeliciteerd met de geboorte van Lex!

 • Reply
  Marian
  29 december 2016 at 23:40

  Van harte gefeliciteerd met jullie zoontje!

Leave a Reply