Unicorns & Fairytales
stokke sleepi - unicorns & fairytales
Interieur kidsroom My life

Een groter bed voor Lex, wat gaat de tijd snel voorbij…

Het is zover…. stilletjes aan verandert de kamer van Lex van een babykamer naar een kleuterkamer. Kleine veranderingen, zoals het vergroten van het bed en wat accessoires maken van de babykamer een (kleine/grote) jongenskamer. Een beetje met pijn in het hart maar ook met een gevoel van fierheid en nieuwsgierigheid. Maar ik kan ook niet ontkennen dat het een dubbel gevoel geeft…

Waar is mijn baby heen?

Ik kan het niet geloven dat het al bijna 3 jaar (in december) geleden is dat we Lex mochten ontmoeten. Een hevig bazeke als ik de voetjes in mijn buik mocht geloven. Het bleek dan ook al sinds zijn geboorte een zeer pittig mannetje te zijn. Ik moet jullie niet meer vertellen dat wij eigenlijk af en toe (zeg maar gewoon héél véél) met de handen in het haar gezeten hebben. Waarschijnlijk hoorde ik vroeger enkele decibels meer, had ik ettelijke haren meer op mijn hoofd staan en je zag iets minder rimpels in mijn gezicht… Deze drie jaren waren best pittig moet ik zeggen. En de jaren ervoor ook. Huilbaby’s, hooggevoelige kinderen…. noem maar op. Stresskes af en toe.

Maar nu wordt Lex groot. Soms te groot want ik schrik elke dag van de nieuwe dingen die hij kan. Dan mis ik die kleine baby wel eens. Toen hij begon te vragen naar een groter bed (ja, hij zag dat natuurlijk van Vince) wisten we dat het tijd werd. Ook had ik alle babyspullen verkocht of weggegeven aan mensen die het nodig hadden.

Stokke Sleepi

Wij hebben 3 jaar geleden, toen we verhuisden en toen ik zwanger was van Lex, gekozen om geen babykamer te kopen maar te kiezen voor een meegroeikamer (klik voor de ROOMTOUR van de babykamer van Lex toen) De reden is simpel: ik wil niet om de zoveel tijd investeren in nieuwe kasten etc… Daarom kozen we een tijdloze PAX kast van IKEA, een verschoningsmeubel dat je kan omvormen tot een gewoon leuk kastje en de Stokke Sleepi, een ovaal bed dat je op verschillende hoogtes kan zetten én groter kunt maken. Je kan het dan gebruiken tot ze ongeveer 10 jaar zijn. Het bedje is gewoon ook een leuke zitbank dus er zijn zoveel mogelijkheden…

slaapwekker slaaptrainer - unicornis & fairytales

Slaapt hij nu beter of is het toeval?

Het kan natuurlijk toeval zijn maar nu hij een groter bed heeft lijkt hij beter te slapen. Wij hebben tot op heden heel veel problemen, met het slaapgedrag van Lex. De eerste jaren sliepen we niet en je kan alles wat we probeerden hier ergens op de blog wel teruglezen. Sinds enkele weken zijn we gestart met de slaapwekker die bij Vince hielp en ik moet zeggen… ofwel is het toeval ofwel werkt het echt maar hij slaapt beter. Hij WIL ook slapen tot schaapje wakker is. Het eerste wat hij doet als hij wakker wordt is kijken of schaapje al wakker is. Er zijn momenten geweest dat hij tot 7 uur sliep!!!!! Voor ons is 7 uur het langste dat hij OOIT sliep. Wij blij , hopelijk is het geen toeval en slaapt hij beter … Anyway, ik hoop ook dat ik het niet gejynxt heb!

 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Kris10
    15 oktober 2019 at 11:22

    Mooi bedje! En als hij nu beter slaapt is dat nog mooier 🙂

Leave a Reply