Unicorns & Fairytales
moederschap My life Personal

Je bent niet enkel mama maar ook nog een vrouw!

Ik merkte het bij mezelf: de eerste weken, maanden na de bevalling liep ik rond als een slons. Een zombie. Ik was moe, voelde me niet goed in mijn vel en was constant met de kinderen bezig. De valkuil van moeders is dat we ons soms enkel nog maar gaan gedragen als mama en eigenlijk zijn we ook nog steeds een vriendin en een vrouw. Zo probeer ik behalve mama me terug een vrouw te voelen…

Vrouw

Vrouw zijn en niet enkel mama spelen. Dat is mijn doel. Zeker thuis! Je valt soms in die rol, wat logisch is, maar je vergeet jezelf. Dat is voor niemand goed. Want een happy vrouw is een happy mom.  Ik probeer de volgende dingen in het achterhoofd te houden (en er effectief ook iets mee te doen).

1>> Tijd maken voor ons twee

Ik denk dat dit één van de belangrijkste dingen is dat we geleerd hebben. Ja, we hebben gekozen voor kinderen en ja, we weten dat je dan veel moet ‘opofferen’ of meer rekening moet houden met de kinderen. Zo zullen we altijd op tijd doorgaan wanneer we op bezoek zijn bij vrienden zodat de kinderen op tijd in hun bed liggen en hun avondritueel niet verstoord wordt. We zullen zo weinig mogelijk gebruik maken van een babysit en indien er geen andere oplossing is een extra dag vragen aan oma en opa om op te passen en we zullen onze kinderen op nummer 1 zetten in ons leven. Maar… we mogen niet vergeten dat het leven ook nog uit andere dingen bestaat dan enkel werken, huishouden en kinderen. Happy ouders zijn happy kinderen zeggen ze wel eens. Wel, dat is zeker waar. Wij maakten op de duur geen tijd meer voor elkaar. Dus we hebben besloten om minstens 1 keer per maand een babysit in te schakelen en iets leuks te gaan doen, gewoon met ons tweetjes. Ook hebben we besloten Lex eens een dagje extra naar de opvang te doen op een moment dat we beiden thuis zijn zodat we eens kunnen ontbijten of gewoon… samen zijn.

vrouw zijn - unicorns & fairytales

2>Back in shape

Eigenlijk zou ik terug willen gaan sporten. Ik heb jaren korfbal gespeeld. Maar door de shiften van mijn vriend is dit onmogelijk geworden. Ik moet natuurlijk twee keer per week trainen en het is niet mogelijk om elke keer een babysit in te schakelen… Moeilijk. Gelukkig geef ik les op het bovenste verdieping van school en doe ik aardig wat trappen hahaha. Maar het zou wel kunnen helpen om je wat meer vrouw te doen voelen. Die laatste kilootjes, beter conditie, mentaal, … Sporten is echt wel aan te raden. Helaas gaat sporten soms gepaard met blessures. OZ heeft een interessante verzekering; Medicalia. Naast osteopathie biedt Medicalia ook andere terugbetalingen (logopedie, psychologie,…), onder andere ook diëtiek!

Wat ook wel leuk is is de OZ Fit trailer waarbij je in verschillende stappen opgevolgd wordt.  (onderstaande gegevens komen rechtstreeks van oz.be) Dit vond ik best interessant en wil ik graag met jullie delen.

Stap 1: Onder de loep

 

 • We meten je vetpercentage
 • Een fietsproef van 20 minuten op onze Ergofit-fiets
 • Fietsproef wordt bepaald volgens je niveau, leeftijd, geslacht, gewicht en de informatie uit het verkennende gesprek
 • Tijdens de hele proef registreren we je hartslag

Stap 2: Jouw beweegplan

 

 • De coach evalueert de resultaten
 • Haarfijne uitleg hoe het gesteld is met je conditie
 • Er wordt onmiddellijk een persoonlijk bewegingsschemaopgesteld voor de komende 10 weken
Je bent vertrokken!

Stap 3: Opvolging


Na de trainingsperiode van
10 weken kan je een afspraak maken voor een tweede test. 

Zo kunnen ze dus samen met jou zien hoeveel vooruitgang je hebt geboekt. Intussen heb je aan den lijve ondervonden hoeveel deugd het doet om te bewegen en je super fit te voelen en zal regelmatig bewegen een goede gewoonte zijn. Wist je trouwens dat OZ (het Onafhankelijk Ziekenfonds) een superinteressante verzekering heeft ? Medicalia . Dankzij Medicalia krijg je immers elk jaar tot € 1.500 terugbetaald voor medische kosten buiten een ziekenhuisopname. Daaronder valt ook diëtiek, alternatieve therapieën, lazerbehandelingen voor de ogen en veel meer! Medicalia voorziet een terugbetaling bij voedingsadvies/diëtiek. Via het OZ voedingsadvies krijg je maar liefst €135 korting. Als je ergens anders voedingsadvies wil volgen, kan je een totale tegemoetkoming tot €25 per kalenderjaar krijgen.

check: www.oz.be

3>> Me-time

Heel belangrijk is af en toe je afzonderen en me-time hebben. Alsof dat gaat met kinderen in huis… Toch kan je eens afspreken met je man om een uurtje alleen in de badkamer te vertoeven met een tasje (sex)thee (moehahaha) , een goed boek en een lekker geurend badschuimpje. Daar kan ik echt van genieten, vooral nu de herfst weer in het land is.

vrouw zijn - unicorns & fairytales

4>> Make-over

Wat ik vooral leerde is dat het belangrijk is om je te blijven verzorgen en opmaken. Zo liet ik me eens onder handen nemen door een visagiste: Birgit Michielssen en kreeg ik een workshop over hoe me op te maken wanneer ik niet zoveel tijd heb ‘s morgens.

Na het event van Remington ben ik dus ook in het bezit van een leuke krultang. Ik testte ze meteen even uit en postte het resultaat op Instagram Stories. Ik kreeg erg leuke reacties dus ik denk dat het geslaagd was.

Sinds ik mama ben shop ik ook alleen maar voor de kinderen. Vroeger shopte ik kledij voor mezelf. Daar komt vanaf nu ook terug verandering in hoor. In mijn favoriete shops kan ik vinden wat ik wil. Ik winkel graag in enkele lokale shops in mijn ex-gemeente en bij collega blogger Elle Milla. Haar items zijn helemaal wat ik zoek. Ik moet me vaak inhouden om niet alles te shoppen want anders gaan mijn zuurverdiende centen helemaal op aan die shop.

 

5>> Friends 0’CloCk

Waar ik enorm van kan genieten is afspreken met vrienden. Of het nu met of zonder kinderen is, dat maakt niet uit. Maar je hebt zo nood aan sociaal contact. Ik was ook heel blij dat ik weer kon gaan werken want ik had het nodig.

Wanneer ik uitgenodigd word voor events vraag ik vaak vriendinnen mee. Dan kunnen we nadien nog iets gaan drinken en even wat Q-time hebben. Altijd leuk.

6>Make your bed rock

Ik ben vaak moe want we slapen echt heel weinig. Vooral lichamelijk dan ook. De fut is vaak weg. Maar, je kan je seksleven best boosten. Zo is er de thee van Tastea! Sexthee of de ‘Make your bed rock’. Nou hey, baadt het niet dan schaadt het niet is mijn motto dus dit wou ik wel proberen.

vrouw zijn - unicorns & fairytales

Dit doet de thee:

 • Verhoogt het libido
 • Helpt te ontspannen
 • In balans brengen van de hormonen
 • Meer energie

Om echt resultaat te hebben moet je natuurlijk wel enkele kopjes drinken en ik moet zeggen dat we een heel heel drukke maand hebben gehad met vlagen van ziek zijn dus ik kan niet mer zekerheid zeggen of het bij mij gewerkt heeft. Ik moet wél zeggen dat ik de laatste tijd enorm ontspannen ben, dus misschien is dit wel het effect van deze thee. Energie met hopen. Het libido is niet meteen gestegen naar mijn weten maar zoals ik al zei kampen we met enorm slaaptekort en zijn we allemaal ziek geweest.

 

lees ook: me-time!

 

En jij? Wat doe jij om je vrouw te voelen en niet enkel mama? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply