Unicorns & Fairytales
ForCurly - Unicorns & Fairytales
Fantasie Interieur kids musthaves kidsroom Musthaves Sensopatisch speelgoed Spelen Webshoptips

Er was eens een heel speciale boom…

Er was eens een heel speciale boom… een boom die meegroeit met je kind. Een boom die je kan zetten waar je wil en dat een stukje mee ‘thuis’ wordt. Dat is het idee van For Curly Treee, een crowd funding project. En wij mochten die boom eens gaan bewonderen.

Spelen en leren met de For Curly TREEE

De For Curly TREEE – met z’n 3 E’s – staat voor Enlightment (verlichting), Engagement (betrokkenheid) en Enchantment (betovering) en vormt een poort naar de verbeelding van het kind. Het is een plek voor verhalen en een natuurlijk anker in een snel veranderende wereld. Maar de TREEE is ook fun design: een tijdloos stuk dat door deze en toekomstige generaties zal geliefd zijn. De TREEE zou de creativiteit van kinderen moeten stimuleren en als juf en mama kan ik dit alleen maar aanmoedigen.

For Curly Treee - Unicorns & Fairytales

2 verschillende bomen

De collectie bevat twee verschillende TREEE’s: Amir en Abril. De TREEE’s zijn verschillend in ontwerp en betrekken het kind een beetje anders. ‘Abril’ is opgebouwd uit een organische, feeërieke vorm terwijl ‘Amir’, schittert door eenvoudig maar opvallend geometrisch design.

ForCurly - Unicorns & Fairytales

ForCurly - Unicorns & Fairytales

Magisch en functioneel

Zowel Amir als Abril zijn creatieve hubs en game stations. Ze zijn een ware eyecatcher in de kamer maar ook een beginpunt voor de avonturen, queesten en sprookjes die je kind aanvat. De TREEE is de plaats waar kinderen hun meest waardevolle bezittingen verstoppen, maar vormt tevens ook een podium voor hun verbeelding. Het design is aanpasbaar: het groeit met je kind door de vier fasen van spelen: functioneel spel, constructief spel, symbolisch spel en spelletjes met regels. Dit veelzijdig stuk is praktisch en onderhoudend, mooi en functioneel en vooral ook een beetje magisch. De TREEE is creatief design met planken, viltzakjes, borden, kapstokken en magneten. Ook werden een nachtlicht, Bluetooth luidspreker en geheim compartiment ingebouwd. Technologie is geïntegreerd in de TREEE, maar op een onopvallende en eenvoudige manier. De TREEE werd gekozen als een symbool van leven, groei en familie. Sterke wortels zijn essentieel voor een gezonde, bloeiende boom, net als de familie belangrijk is voor de ontwikkeling van een gelukkig kind. Plant een zaad van een boom in je kind en zie hoe het groeit. Help hen bloeien tot hun volle potentieel.

ForCurly - Unicorns & Fairytales

ForCurly - Unicorns & Fairytales

Wij mochten de bomen uittesten

For Curly Treee - Unicorns & Fairytales

Toen ik de vraag kreeg of Vince en Lex het leuk zouden vinden om een innovatief project uit te testen moest ik geen twee keer nadenken. Natuurlijk wilden we dat. We gingen in een weekend naar de showroom waar de bomen stonden en mochten kennis maken met deze bomen. Vince trok vooral naar de Abril Treee. Dit omdat het een schrijfbord had en lichtjes. En ja… een lichtschakelaar. Ook kon je enkele onderdelen van de boom gebruiken als blokken of zitje. Zoals je in het onderstaande filmpje kan zien vonden ze dat heel erg leuk.

For Curly Treee - Unicorns & Fairytales

For Curly Treee - Unicorns & Fairytales

Na een tijdje gingen de kinderen ook experimenteren met de boom. Ze ontdekten dingen, gingen bepaalde stukken gebruiken op een andere manier dan ze misschien oorspronkelijk bedacht waren. En dat is nou net wat het zo leuk maakt: de fantasie van ieder kind. Het leuke is ook dat de mensen die het maken nog vele uitbreidingen aan het ontwikkelen zijn voor de bomen, zodat het echt de bedoeling is dat de boom onderdeel wordt van het gezin en meegroeit met de kinderen. OF… wat volgens mij ook erg leuk is, is de boom zetten in een school… een kleuterklas of kinderopvang.

 

Crowdfunding: they need your help!

Steun de TREEE…Toon je liefde door de TREEE op crowdfunding platform Kickstarter te ondersteunen vanaf 8 oktober 2017. Op dit moment bereiden we voor om in de herfst van 2017 te lanceren. Onderschrijf onze campagne en draag je steentje bij om dit magische ontwerp te realiseren. Wie weet komt er dan wel een boom in jouw kamer of klas  te staan…Meer informatie op ForCurly.

 

lees ook: verkleden en waarom rollenspel goed is voor kinderen

 

Wat is jullie eerste gevoel bij deze bomen? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Jess
    1 oktober 2017 at 08:51

    Super schattig boompje! Moet je al wel een grote kamer voor hebben ?

Leave a Reply