Unicorns & Fairytales
roomtour babykamer - unicorns & fairytales
decoration Interieur kidsroom moederschap

Roomtour Babykamer Lex

Ik was het eigenlijk al lang van plan, een roomtour. Diegenen die mij volgen op Instagram en hier op de blog zullen onwaarschijnlijk al fotootjes zien voorbijkomen. Maar vandaag ga ik een blogje schrijven over de babykamer van Lex. Vaak verander ik wel eens maar voorlopig ben ik tevreden met wat het is.

Babykamer

Nu is het nog een babykamer. Ik weiger afstand te doen van het woord ‘baby’ momenteel. Lex is dan wel één jaar geworden, voorlopig kan hij nog niet zelfstandig stappen en zegt hij enkel nog maar ‘kijk’, en ‘daaaa (danku…) en ‘mama’ of ‘papa’ dus voor mij is hij dan nog baby. Nah. Peuter komt nog wel. Geef me nog even hahaha.

roomtour babykamer - unicorns & fairytales

Al vanaf dat ik zwanger was wist ik dat ik iets anders wou dan zwart en wit. Ik ben het beu. Al even. Maar wanneer ik in Vince zijn kamer binnenkom en het wil veranderen houdt iets me tegen. Geen idee wat maar misschien vind ik zijn kamer toch mooi en ben ik bang dat als ik alles wegdoe, ik er spijt van ga hebben. Maar goed, het gaat hier nu over de babykamer van Lex. Ik wou grijs als hoofdkleur en een beetje ‘botanisch’. Daarom koos ik voor de kleuren grijs, wit en groentinten, zoals zijn geboortekaartje en doopsuiker. Dat alles past ook geweldig goed samen met de witte laminaatvloer. Beneden hebben we ook alles wit en met hout en hebben we een lichte houtkleur laminaatvloer. Geen idee hoe ik het moet beschrijven maar het gaat goed samen met andere kleuren. Dat doet toch veel want in ons vorige huis waren de vloeren donkerder en dan zou het een heel ander effect hebben.

roomtour babykamer - unicorns & fairytales

Ik koos voor meegroeimeubelen omdat ik babykamers vaak in het prille begin mooi vind, maar nadien niet meer. Het kastje is dan te klein, het bedje moet weg en de verschoningstafel staat in de weg. Bij IKEA vond ik dé kast naar mijn hart: uiteraard een PAX kast. Heel mooi en elegant. Ook vond ik een verschoningstafel die je kan ombouwen tot gewoon kastje. Van Stokke heb ik het meegroeibedje Sleepi. In het begin is het een wiegje maar je kan het uiteindelijk gebruiken tot 12 jaar!

roomtour babykamer - unicorns & fairytales

roomtour babykamer - unicorns & fairytales roomtour babykamer - unicorns & fairytales

DIY

Ik ben erg trots op mijn DIY projectje: de tak voor kleding. Erg makkelijk te maken en toch best een eye catcher in de kamer vind ik zelf. Manlief en opa hadden het moeilijk met al die gaten in het plafond (wat is dat toch met mannen en gaten boren?!) maar uiteindelijk is zo’n haakje in het plafond (in een kinderkamer) altijd handig. Wie weet wat moet je in de toekomst ophangen.

roomtour babykamer - unicorns & fairytales

Accessoires

Hiermee kan je dus spelen. Ik heb nu al een tijdje de leuke Trixie spulletjes ‘SHEEP’ die perfect met hun kleurtje in de babykamer van Lex passen. Ook hebben de kids allebei een leuke Trixie Pyjama in deze serie. Zo schattig om hen daarin te zien. Zoals je kan zien hebben wij er aardig wat spulletjes van: lakentje, verzorgingsmandjes, badjasje, een muziekster, een rammelaar en meer!

roomtour babykamer - unicorns & fairytales

Teepee

Nog steeds ben ik fan van de teepee. Ik ben er aardig van overtuigd dat deze veel gaat gebruikt worden als Lex groter is. Samen in de tent spelen! Hij gaat nu al een tijdje mee. Hij past ook met zijn neutrale kleur perfect in het kamertje. Al wordt het binnenkort wel eens tijd om een ander kleurtje te gaan gebruiken misschien. Je kan een tipi ook leuk aankleden met hangertjes, garlands, pompoms en meer.

roomtour babykamer - unicorns & fairytales

roomtour babykamer - unicorns & fairytales

roomtour babykamer - unicorns & fairytales roomtour babykamer - unicorns & fairytales

VLOG

Je kan ook live mee volgen :)) Meer van mijn video’s zien? Abonneer je dan gratis op mijn kanaal en je wordt mee als eerste op de hoogte gebracht.

 

Vergeet je de afbeeldingen niet op je Pinterest te pinnen als je ze leuk vindt? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Britt
    18 januari 2018 at 12:30

    Dag Nathalie, van waar heb je de mooie witte klamboe? Alvast bedankt.

Leave a Reply