Unicorns & Fairytales
garabatisse - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops Op stap uitstappen

Musea saai? Ik denk het ni!

Het is net kerstvakantie geweest en het is alweer krokusvakantie. Een weekje. Maar in die week kan je vele leuke dingen gaan doen hoor. Ik heb weer enkele tips voor jullie. Krokuskriebels, een initiatief van de Gezinsbond, zorgt ervoor dat er meer dan 180 activiteiten voor jou bij elkaar gezocht zijn in verschillende musea. Een museum met kinderen bezoeken is tijdens de krokuskriebels ongelooflijk boeiend. Bovendien krijg je korting op sommige plekken als je lid bent van de gezinsbond.

Museum voor kinderen

Een museum voor kinderen? Saai? Ik denk het ni! Tijdens de krokusvakantie, onder de noemer ‘krokuskriebels‘ zorgen honderden musea (101 om exact te zijn) dat je met je kinderen een leuke tijd kan beleven. Op een heel gemakkelijke manier kan jij de activiteiten van de musea in jouw buurt vinden, voor welke leeftijd en of het een buggytour omvat.

museum voor kinderen - unicorns & fairytales

Euh buggytour?

Musea zijn ook voor de allerjongsten een inspirerende plek. Met of zonder buggy, op of aan de arm of volledig op eigen beentjes : de allerjongsten kunnen er volop spelen. En dat betekent in de eerste plaats: plezier maken. Tegelijk is dit voor hen ook dé manier om zichzelf en de wereld te leren kennen. Een museum met kinderen bezoeken is op deze manier voor iedereen leuk. Je hoeft je niet druk te maken om anderen want die zijn er dan ook met hun kleine koters. Gezellig hé?

twee jaar geleden in het MAS

museum voor kinderen - unicorns & fairytales

MAS

museum voor kinderen - unicorns & fairytales

MAS

Mijn top 10 keuze in Antwerpen

Ik woon in Antwerpen en heb twee kinderen: Vince van bijna 4 jaar en Lex van 1 jaar. We moeten dus een beetje afstemmen. De meeste activiteiten zijn tot 4 jaar of vanaf 4 jaar. We kunnen eventueel afspreken dat we splitsen of dat oma en opa één van de twee opvangt. Ik denk dat het voor Vince leuker is dat hij vanaf 4 jaar neemt. Wij gaan alvast twee dingen doen: Bruegelland XS en Hydrodoe of het speelgoedmuseum. Een erg leuk museum voor kinderen!

1. Speelgoedmuseum in Mechelen 

Samen met een gids ontdek je speelgoed van jong en oud uit de hele familie. Waarmee speelde opa vroeger? Speelde mama ook al met de Play Station? Wie wint er vandaag nog het wedstrijdje bikkelen of kan het snelst bouwen met Lego?

2. Maak je eigen Flipboekje

Maak je eigen flipboekje, door zelf tekeningen te maken die een verhaaltje vormen. Op die manier werd de eerste echte animatie gemaakt! Knutselplezier en plakpret verzekerd

3. Pixelpret

Kan jij een museum bezoeken met je ogen dicht? Lukt het jou om ondersteboven een foto te maken? Kan jij net zo stil te staan als de persoon op de foto? Welke foto’s vind je mooi en welke helemaal niet?

4. smARTbox

Ontdek de tentoonstellingen samen met het hele gezin. Met de smARTbox maak je van jouw bezoek een onvergetelijke ervaring. Trek op avontuur door het museum,en leer kijken naar de foto’s aan de muur. Nadien ga je met een heleboel leuke gadgets naar huis!

5. Hidrodoe

Met een leuk en interactief spel maakt Hidrodoe  je wegwijs in wat nu wel en niet gezond is. Uitgangspunt is de nieuwe voedingsdriehoek. En wat staat er bovenaan het gezonde lijstje? Inderdaad, water! Lekker om te drinken … én te spelen. Ontdek het in Hidrodoe!

6. Bruegelland XS

Kom de tentoonstelling binnen via het blotevoetenpad,  speel in een Bruegeliaans sneeuwlandschap, schuif aan bij een feesttafel, ontdek vormen en kleuren, kir en snoezel bij live muziek, experimenteer met verf en zand en geniet van deze unieke gedeelde museumervaring.

7. Dierenpret in het MAS

Ga samen met de gids op zoek naar dieren in het museum. Onderweg moet je dierengeluiden raden, dieren nadoen, en een liedje zingen. Je gaat ook zelf aan de slag met vingerverf.

8. Speelvogel op reis 

Mag er ook gespeeld worden in het Red Star Line Museum? Zeker en vast. Ga mee op reis en ontdek  enkele speelplekken in de museumzalen. Rollen, kruipen of zingen: alles kan, terwijl je (groot)ouder ook reisverhalen op maat krijgt.

9. Eigen stempel maken 

Heb je al ooit zelf een stempel gemaakt? Ga aan de slag met rubber, potlood en papier op een houten blokje. Omdat het vandaag Valentijn is mag er gerust een hartje bij. Die kan je gebruiken voor je eerste liefdeskaart.

10. Boem Paukenslag

Boem! Paukenslag is een app met een interactieve ontdekkingstocht  Zo leer je al spelend leuke weetjes over de geschiedenis van de muziek, meer bepaald van het slagwerk doorheen de eeuwen.

museum voor kinderen - unicorns & fairytales

Benieuwd wat er in jouw regio te doen is? Ga dan naar Krokuskriebels.

lees ook: activiteiten tijdens de krokusvakantie

Hebben jullie al plannen? Ken jij een leuk museum voor kinderen? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply