Unicorns & Fairytales
activiteiten paasvakantie met kinderen - unicornis & fairytales
Activiteiten & workshops moederschap Op stap pretparken uitstappen uitstappen binnen uitstappen in openlucht uitstappen in schoolvakanties Winactie & Give away

Activiteiten in de Paasvakantie met kinderen & WIN

Nog even en de Paasvakantie staat voor de deur. Dan komt de vraag weer: “Wat te doen in de Paasvakantie?” Wel, ik heb mijn best gedaan om enkele leuke activiteiten voor je op een rijtje te zetten die je met je kinderen kan gaan doen. Buitenshuis!

Activiteiten paasvakantie met kinderen buitenshuis

Welke leuke activiteiten in de Paasvakantie staan er bij jullie op de planning? Twee weken vakantie. Heb je mijn tips al gelezen over hoe je een schoolvakantie met kids kan overleven? Maar geen zorgen, er zijn zoveel dingen die je kan doen. Voor iedereen wat wils…

1.Paaseierenraap

Wat zou Pasen zijn zonder paaseierenraap? Er zijn verschillende plekken in België waar dit gehouden wordt. Kijk op deze leuke website voor allerlei leuke activiteiten, inclusief de paaseierenraap. Je kan het natuurlijk ook altijd thuis doen, in de tuin of het dichtstbijzijnde park of bos!

lees ook: Paaseierenraap zonder chocolade

F4D8992E 5EF1 42F3 9F64 FF142A583A23 768x1024 - Activiteiten in de Paasvakantie met kinderen & WIN

2. Ga eens naar een museum of een concertgebouw

Tegenwoordig zijn kinderen meer dan welkom in musea. Wij gingen al naar meerdere leuke musea met kinderen en het was steeds heel prettig! Hieronder kan je onze aanraders vinden, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer…

– Red Star Line museum in Antwerpen

Het Red Star Line museum met kinderen bezoeken is een echte aanrader. Ze hebben er familiekoffers, vertellers en veel meer. Bekijk ons verslag van het bezoek aan het Red Star line Museum.

– Concertgebouw Brugge

Ooit al gehoord van hun heerlijke zondagse formule ‘Atelier Matinée’? Elke eerste zondag van de maand toveren ze de Inkomhal van het Concertgebouw om tot een zalige pleisterplek voor (groot)ouders en kinderen: met een heerlijk ontbijt, gratis speelhoeken, spelkoffers en een geleide knutselactiviteit.
Aansluitend het Concertgebouw Circuit verkennen? Ook dat is een goed idee! Het Circuit is een inspirerend en verrassend parcours dat je laat kennismaken met onze unieke collectie (klank)kunst, beeldende kunst en architectuur. Kinderen volgen het spoor van de liervogel, laten zich gidsen door vliegende bollen en gaan op stempeljacht.

– Industriemuseum Gent

In dit museum komen kinderen en volwassenen meer te weten over industriele processen en kunnen ze meer zien over drukken, stempelen etc… Er zijn in dit museum voor kinderen enorm veel mogelijkheden en workshops. Ideaal om eens te zien of er voor jouw kinderen iets leuks tussen zit. Misschien ontwerpen ze dan wel hun eigen kussensloop of leren ze vilten.  Ga hier naar de website.

3. Grabbelpas

Met het pasje, dat je kan kopen bij een van de deelnemende jeugddiensten, krijg je toegang tot: een unieke combinatie van sport, spel, creativiteit, knutselen, uitstappen, film, theater, circus,… Grabbelpassers worden uitgenodigd om volgens eigen ritme, zin, aard en mogelijkheden zijn of haar keuzes te maken. Spel en plezier staan hierin centraal.

Naast plaatselijke activiteiten, georganiseerd door de lokale jeugddienst, kunnen kinderen genieten van een heel aantal kortingen en voordelen bij uitstappen met het gezin of met een aantal vriendjes. Van deze kortingen kan je genieten op vertoon van je pasje. Voor sommige kortingen heb je een kortingsbonnetje nodig. Deze bonnetjes krijg je bij aankoop van je Grabbelpas.

In Vlaanderen zijn er ongeveer 125 gemeentebesturen die Grabbelpasactiviteiten organiseren. Het leuke is dat je met je Grabbelpasje ook kan deelnemen aan activiteiten van een van de andere deelnemende gemeenten. Klik hier voor leer info en de activiteiten die je kan doen met de grabbelpas.

Erg handig: bij de activiteiten staat telkens de aangeraden leeftijd.

Grabbelpas - Activiteiten in de Paasvakantie met kinderen & WIN

4.Theather

Ga eens naar het theater. Kleine kinderen genieten van al dat leuks op het podium. Het is meestal al vanaf 2 jaar. Theater ‘De Spiegel’ hebben al producties geschikt voor de allerkleinsten. Snuif wat cultuur op…

lees ook: Wij gingen naar het theater voor baby’s en peuters

363 bramborry028 - Activiteiten in de Paasvakantie met kinderen & WIN

foto: Marjon Kahane

 

5. Ga eens naar een zwemparadijs

Wij gaan wel eens een dagje zwemmen. Geen zin om in een superdruk groot subtropisch zwembad te zitten? Dan kan je terecht bij de LAGO zwembaden . In verschillende gemeenten vind je deze zwembaden. Leuk voor het hele gezin!

 

6. Allerlei leuks in Oostende

Ga je naar de zee? Altijd fijn om in het zand te spelen en in het water te plonsen. Als je er dan toch bent … In Oostende valt allerlei leuks te beleven.

Kursaal

In Kursaal zijn er vaak optredens en voorstellingen. Zo is er in de Paasvakantie

Hangtime 

Wil je in een grote ruimte vol met trampolines springen, springen en nog eens springen? Dan kan je naar Hangtime gaan.Voor de allerkleinsten is er een uitdagende speelruimte, gebouwd door De Van Hut. Deze zone is geen voorgekauwde hap in felle kleuren, maar een plaats voor ontdekking. Kinderen kunnen er zelf hun spel vormgeven en hun fantasie de vrije loop laten. Ook worden er workshops gehouden, fly Yoga en meer.

De Grote Post

In dit cultuurcentrum zijn altijd leuke dingen te doen voor kinderen, ook voor de allerkleinsten. Zo bezochten we enkele jaren geleden Woelgevoel, een sensopatische ontdekking voor peuters en kleuters.

Kijk hier voor de voorstellingen in De Grote Post

Springtij

Wat denk je van enkele leuke workshops? Kunst, knutselen, muziek? Of met de kleinsten een eierenraap doen? In de paasvakantie kun je in Oostende terecht voor het Kinder Cultuur Festival SPRINGTIJ! Theater, creatieve workshops, leuke shows, (voor)lezen en tekenfestival maar ook strandsporten en een paaseierenraap… Springtij bezorgt je een creatieve en actieve paasvakantie! Klik hier voor het aanbod.

7. Op kamp

Er zijn heel leuke kampen waar de kinderen een weekje of enkele dagen tijdens de Paasvakantie veel plezier kunnen beleven. Op internet vind je enorm veel leuke kinderkampen. Ook op school krijgen ze vaan folders mee waar leuke activiteiten instaan. Zoek maar eens op google voor een kamp in je buurt. Hier een aanbod van enkele leuke kampen:

1F11C9BA 870B 4BC1 BF90 B727FAA81D27 668x1024 - Activiteiten in de Paasvakantie met kinderen & WIN

8. Naar een pretpark

Altijd fijn als het goed weer is: een pretpark!

 

9. Ga naar Center Parks, De Roompot, Landal!

Superleuk toch? Een weekje tijdens de Paasvakantie naar een subtropisch zwembad met allerlei leuke activiteiten. Als je geluk hebt zit het weer ook nog mooi mee! Wij gaan dit jaar naar de Roompot in Nederland. Er zijn over heel België, Nederland en Duitsland leuke parken.

IMG 8282 - Activiteiten in de Paasvakantie met kinderen & WIN

10. Een mooi overzicht van activiteiten in België 

Voor wie een mooi overzicht wil voor uitstapjes raad ik deze twee websites aan, ze geven de activiteiten weer op leeftijd en plaats.

 

11. Kinderboerderij

Ook leuk is een bezoekje brengen aan een kinderboerderij. In België zijn er veel mogelijkheden. Zoek de dichtstbijzijnde (of verder weg als je een tripje wil maken) en geniet van de diertjes. Vaak zijn er ook activiteiten te doen met kinderen.

12. Naar de bioscoop

Is het slecht weer? Wat denk je van een uitstapje naar de bioscoop? Altijd leuk om met je kinderen te doen. Soms zijn er ook speciale dagen zoals “Kids at the movies” en zijn er allerlei activiteiten voorzien. Voor meer info en tijdstippen van Kids at the movies klik je hier.

D9A0E5A9 C61E 4840 8D6D 8B20DD8C6ADA 768x1024 - Activiteiten in de Paasvakantie met kinderen & WIN

13. Het hyacinten festival!

De paasvakantie staat bijna voor de deur!  Dit jaar valt het Hyacintentfestival, waarbij de bekende blauwe boshyacint in de kijker wordt gezet, samen met de paasvakantie. In heel wat bossen in de Vlaamse Ardennen en Scheldeland, twee streken van Oost-Vlaanderen, staat de boshyacint in april in volle bloei. Een adembenemend, blauw bloementapijt dat iedereen, van kind tot fotograaf, sprakeloos maakt. Het ideale uitje met de kids! Meer info vind je hier terug: https://www.natuurenbos.be/hyacintenfestival .

14. Nog meerdere activiteiten in de natuur en het bos

Het Agentschap Natuur & Bos organiseert veel leuke activiteiten in de buitenlucht. Ga eens geocachen, doe een natuurwandeling, ga op natuurkamp, leer moestuinieren en nog veel meer mooie natuur activiteiten!

 

BD14811B C02D 450D B813 E83C4F6C0513 768x1024 - Activiteiten in de Paasvakantie met kinderen & WIN

 

Activiteiten tijdens de Paasvakantie binnenshuis

1. Netflix middagje – gezelschapsspelnamiddag – playdate 

Wanneer het slecht weer is kan je natuurlijk in de Paasvakantie altijd naar een binnenspeeltuin gaan maar je kan het evengoed thuis gezellig maken. Wat denk je van een bioscoopnamiddag thuis? Met Netflix heb je altijd een ruim aanbod aan kinderfilms. Maak het gezellig met leuke en gezonde hapjes!

Maar ook een ‘gezelfschapsspelnamiddag’ zou leuk kunnen zijn met allerlei verschillende spelletjes die je samen kan spelen.

Een playdate is natuurlijk ook altijd fun. Kinderen vervelen zich minder als ze samen zijn en mama’s en papa’s hebben dan de tijd om even bij te kletsen en ook even tot rust te komen.

7D601193 8706 4ED1 83D1 2DB8759D26B0 768x1024 - Activiteiten in de Paasvakantie met kinderen & WIN

2. Knutselen

Je kan met vrij weinig materiaal al heel erg leuke dingen knutselen. Ik verzamelde op Pinterest enkele leuke paasknutsels voor kinderen, die ik regelmatig aanvul. Neem daar maar eens een kijkje. Bekijk ook deze leuke paasknutsels.

7FB721B7 4CE4 4293 9C7F 6CEF7997BABF 768x1024 - Activiteiten in de Paasvakantie met kinderen & WIN

660EFDB4 5A3D 40C0 8F18 01C5252933F0 - Activiteiten in de Paasvakantie met kinderen & WIN

 

3. Koekjes bakken

Koekjes bakken is leuk! Tegenwoordig hebben ze zo’n leuke vormpjes en stempels om je baksels mee te versieren. Maak samen koekjes en steek ze in je gemaakt paasmandje? Wij gaan ook koekjes bakken voor Vince zijn verjaardag. De eerste keer! Spannend.

 

4. Verhaaltjes over Pasen

Boekjes lezen blijft leuk dus waarom geen boekjes over Pasen?

5. Paastakken versieren

Koop een mooie paastak en versier hem samen. Hang er leuke eitjes in, zelfgemaakt of gekocht, wikkel de takken in met stof of maak er een eigen versie van.

 

6. Organiseer een leuke paasbrunch

Trommel je familie en vrienden op en hou een leuke paasbrunch. Dat kan al heel budgetvriendelijk hoor. Je hebt een gezellige middag en iedereen is blij.  Nadien kan je lekker blijven hangen, de kinderen kunnen spelen of een paaseierenraap doen en de volwassenen kunnen gezellig bijkletsen.

57E5FC05 969E 4469 8FB5 4CB0E0BF4FD3 768x1024 - Activiteiten in de Paasvakantie met kinderen & WIN

 

WIN WIN WIN WIN

Ook dit jaar mag ik weer leuke tickets weggeven om activiteiten te gaan doen. Wat zou jij graag doen? Ik mag de volgende zaken weggeven.

1. Een pretpakket van het Red Star Line Museum

Wat houdt dit in? Inkom voor 4 personen, gratis meedoen aan een activiteit, Voor 20 euro drank en eettegoed en voor 30 euro stoptegoed in het museumwinkeltje! Als dat geen PRETpakket is, dan weet ik het ook niet…

2. Een Familiepakket van het Concertgebouw in Brugge

Dit houdt in: 4 tickets voor het Circuit met een drankje achteraf in het Concertgebouwcafé: een inspirerend en verrassend parcours dat je laat kennismaken met de unieke collectie (klank)kunst, beeldende kunst en architectuur. Te bezoeken van woensdag tot en met zondag met gids of op eigen houtje.

3. Tickets voor LAGO zwembaden naar keuze

Hier mag ik 3x 4 tickets weggeven zodat je naar een LAGO ZWEMBAD van jouw keuze kunt gaan.

20x originele 18 2 683x1024 - Activiteiten in de Paasvakantie met kinderen & WIN

Hoe kan je nu meedoen?

 1. Laat weten voor welke tickets je graag meedoet. Dat mogen meerdere dingen zijn.
 2. Deel als je wil deze blogpost op je eigen sociale media of tag een vriend via Facebook
 3. Pin bovenstaande afbeelding als je zelf Pinterest hebt!

 

Meedoen kan tot en met 3 april. Succes! 

Schrijf je in op de kei toffe nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven van leuke acties en artikels

* indicates required


XOXO Nathalie 

 

Er zijn natuurlijk nog heel veel andere leuke activiteiten tijdens de paasvakantie. Hebben jullie leuke tips? Dan hoor ik die heel graag.  Fijne vakantie gewenst! 

XOXOX Nathalie

 

pinit fg en rect red 28 - Activiteiten in de Paasvakantie met kinderen & WIN

You Might Also Like...

32 Comments

 • Reply
  Jamey - Beauty Unboxing
  24 maart 2016 at 09:43

  Leuke ideeen! Ik denk dat ik zelf lekker ga shoppen!

 • Reply
  Rebecca
  1 april 2018 at 20:45

  Mila-kamp = musicalkamp voor kids van 3 tem 12 jaar. Ze worden in 3 groepen verdeeld volgens hun leeftijd. De week sluit af met een musical, waar ouders op uitgenodigd worden. Het volgende Mila-kamp in Wuustwezel gaat door in de tweede week van juli.

 • Reply
  Annemie
  24 maart 2019 at 19:59

  1 van onze goede voornemens is meer cultuur/geschiedenis bijbrengen aan de kindjes, een bezoekje aan het red star museum zou daar ideaal voor zijn!

 • Reply
  Nathalie
  24 maart 2019 at 20:00

  Leuke ideeΓ«n!
  Wij doen mee voor de tickets voor de Lago zwembaden.. onze dochter zit niet liever dan in het water 😊

 • Reply
  elisabeth maria martina
  24 maart 2019 at 20:07

  1. Een pretpakket van het Red Star Line Museum
  dat is toch geweldig voor de kleinkinderen

 • Reply
  Tine
  24 maart 2019 at 20:16

  Mag ik ook meedoen voor alle prijzen? Redstarline is prachtig en zou milo er graag eens mee naartoe nemen. Lago is ons favoriete tijdverdrijf als het wat minder goed weer is. En Brugge klinkt tof en is een origineel idee waar ik nog niet eerder aan gedacht had.

 • Reply
  Marijke Luna
  24 maart 2019 at 20:20

  Wij doen mee voor de Lago-zwembadkaartjes. Samen plezier maken en sporten!

  • Reply
   G.T.
   27 maart 2019 at 04:37

   Leuke tips!
   Ik maak graag kans op de zwembad kaartjes. Niets is leuker dan heerlijk plonsen en spetteren volgens mijn kleine waterrat.

 • Reply
  Kelly Van de Venne
  24 maart 2019 at 20:29

  Een tripje naar het Red Star Museum met ons viertjes zien wij wel zitten! Lijkt me ook heel interessant voor onze beide jongens (11 en 6)….maar aangezien de jongste een echte waterrat is, zou ook een bezoekje aan Lago De Waterperels (of een nieuwtje uitproberen?) heel leuk zijn!
  Wij duimen alvast! πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€

 • Reply
  Lynn Mahieu
  24 maart 2019 at 20:38

  Wat een leuk overzicht! Ik maak graag kans om te gaan zwemmen met het gezin! πŸ˜€

 • Reply
  Goele H
  24 maart 2019 at 20:40

  Ik doe heel graag mee voor een pretpakket van het Red star line museum en de ticketjes voor een Lago zwembad naar keuze. Brugge is helaas te ver voor ons, de andere zijn erg bereikbaar.

 • Reply
  Marijke Hamael
  24 maart 2019 at 20:52

  Red Star Line Museum… Mijn zoon is er ooit al eens geweest en was er enorm enthousiast over. Dus graag het pakket van dat museum 😁om eens samen te doen.

 • Reply
  yelena
  24 maart 2019 at 21:01

  Voor het S en R zwemparadijs doe ik voor mijn dochtertje heel graag mee,
  Als ze maar kan ravotten in het water dan is zij heel tevree.
  Van de glijbaan en maar spetteren,
  Ik hoor haar in mijn gedachten al van geluk kwetteren.
  Het enige wat ik wil is haar een mooie dag geven,
  En haar in het water veel plezier laten beleven.
  Dank u wel voor deze mooie wedstrijd!!

 • Reply
  Tania
  24 maart 2019 at 21:56

  Wij doen graag mee voor de zwemtickets! Zoonlief is dol op water en de tweede week van de paasvakantie is iedereen thuis. Mama heeft paasvakantie, crèche is gesloten en papa neemt verlof. WE-time!

 • Reply
  Andrea
  25 maart 2019 at 05:43

  We hebben recent de zwembaden van Lago ontdekt. Geweldig vinden we ze! Zelf ons jongste zoontje van één jaar komt er helemaal los en is niet weg te slaan van de glijbaan. Het water is ook heerlijk warm. Hoewel het voor ons een heel eind rijden is, is er in onze ogen geen beter zwembad dan de Lago zwembaden! Wij zouden deze tickets dan ook heel graag winnen.

 • Reply
  Lea Kennis
  25 maart 2019 at 08:53

  Heel graag onze kans gewaagd πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ

 • Reply
  Valerie Jonkers
  25 maart 2019 at 10:09

  Leuk!!! Wij doen graag mee voor het pretpakket van het Red Starline museum of de tickets voor Lago zwembaden. Thumbs up!!! Succes iedereen!

 • Reply
  Delphine Collie
  25 maart 2019 at 11:14

  De tickets voor Lago Brugge zouden welgekomen zijn. Na de komst van een baby weer eens gaan zwemmen met grote zus zou fijn zijn!

 • Reply
  Stacey katuin
  26 maart 2019 at 09:13

  Super leuk om met de waterratten even lekker te draken in een van de lego zwembaden. Wij houden ervan.

 • Reply
  Kris10
  26 maart 2019 at 09:50

  Zowel gaan zwemmen als het Red Starline museum staan al een tijdje op onze TODOlijst! Ik waag graag een kansje.

 • Reply
  Kdr
  26 maart 2019 at 12:48

  Wij doen graag mee voor het Familiepakket van het Concertgebouw in Brugge of het pretpakket van het Red Starline museum.

 • Reply
  Elke
  26 maart 2019 at 16:33

  Wij doen graag mee voor het pretpakket van het Red Starline museum en ook voor de tickets voor de Lago zwembaden. Red Starline museum staat al een tijdje op de TO DO lijst. En de tickets voor het zwembad lijkt mij ook fijn om te doen met onze 2 zoontjes omdat het water daar lekker warm is.

 • Reply
  Katrien Adams
  27 maart 2019 at 09:53

  Ik wil graag meedoen voor de tickrts van Lago! Met onze 2 waterratten gaat dit supertof worden!

 • Reply
  dana vangenechten
  28 maart 2019 at 08:13

  Yes please! Wij doen ook héél graag mee voor alle prijzen! Wie weet worden we wel verrast πŸ˜‰

 • Reply
  Nele V
  28 maart 2019 at 11:16

  we hebben twee waterratten in huis, dus ik weet dat ik ze het meeste plezier kan doen met een dagje naar een LAGO zwembaden te gaan.

 • Reply
  emmy
  29 maart 2019 at 20:33

  Wat een leuke ideetjes en veel uit de buurt ook deze keer (ik ben van Brugge). De grote post ligt al vast en het concertgebouw hebben we al gezien. We gaan graag zwemmen in lago, dus wij doen mee voor die tickets πŸ™‚

 • Reply
  Birgit van de brul
  1 april 2019 at 19:42

  Het red star line museum is ECHT iets voor ons gezinnetje! Wat een heerlijke educatieve prijs voor jong Γ©n oud!! πŸ€—πŸ€—πŸ€— wij duimen mee πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

 • Reply
  Marcia Kan
  2 april 2019 at 22:16

  Wat een leuke tips zeg! Ik waag graag een kansje voor de LAGO tickets. We willen dΓ³lgraag nog eens terug naar LAGO Beveren De Meerminnen!

 • Reply
  Helena
  3 april 2019 at 10:40

  Een pretpakket van het Red Star Line Museum zou ons zeker kunnen bekoren

 • Reply
  Nathalie Buttiens
  3 april 2019 at 17:47

  Ik zou graag tickets willen winnen voor LAGO zwembaden, zodat ik met mijn broertje en zusje, als grote zus, weer eens een uitstapje kan doen.

 • Reply
  Elisa Van Loock
  3 april 2019 at 23:50

  Graag doe ik nog last minute mee. Het liefst voor de LAGO zwem tickets. Maar het Red starline museum lijkt ook wel een leuke uitstap.
  (Afbeelding gepind)

 • Reply
  Marianne V
  4 april 2019 at 22:34

  Wij doen graag mee voor een pretpakket van het Red Star Line Museum

Leave a Reply

Read previous post:
Wat vind jij van het Plaspoort?

Kind & Gezin stelt vast dat kinderen steeds later zindelijk worden en dat ouders niet goed weten wanneer ermee te...

Close