Unicorns & Fairytales
doedelen voor kinderen - unicorns & fairytales
creatief DIY Educatief speelgoed Knutselen knutselen rond een thema My life Spelen

Geen saaie vakantie met deze leuke doedozen en knutselboxen voor kinderen!

In de vakantie of tijdens de weekends nood aan wat knutsel -en speelinspiratie? Je vindt er wel een heleboel tegenwoordig. Ik heb er enkele mogen uittesten! Benieuwd welke doedozen voor kinderen en knutseldozen ik mocht bekijken? Ik heb er enkele uitgekozen, allemaal met een andere insteek, die zeker de moeite waard zijn. 

1. Flinsters

De doedozen voor kinderen van Flinsters zijn superleuk en veelzijdig. Ze komen met een boekje erbij waar allerlei activiteiten instaan, beginnend met een verhaal. Je knutselt en beweegt of onderzoekt dus ook allemaal dingen in dat thema. Zo wordt het een veelzijdige doedoos waarbij je veel zintuigen aanspreekt. Het proces is hier ook belangrijker dan het resultaat en veel geknutselde zaken kan je gebruiken voor andere opdrachten in het boekje. Ik testte de winterbox uit en we maakten samen superleuke dingen. Het bleef maar komen! Natuurlijk staat nu de lentedoos voor je klaar! Het is een waardevolle knutseldoos voor kinderen met een zeer brede insteek waarbij je alle zintuigen aanspreekt. 

Ga naar Flinsters

doedozen voor kinderen - unicorns & fairytales

2. Spriet

Deze doedoos voor kinderen is vooral gericht op natuurbeleving en duurzaamheid. Per seizoen zijn er enkele boxen waarbij je kan kiezen voor hoeveel kinderen je de box wil ontvangen. De seizoensboxen wisselen elke 6 weken. Je kan ook een abonnement nemen. 

Wil je nou weleens meer leren over de natuur waar je elke dag doorheen loopt en waar je mee leeft? Ontdek je buurnatuur is een 7-weken programma waarin we de natuur in de stad verder gaan leren kennen. We laten je de magische wonderen van jouw directe omgeving zien in video’s. Die ga je daarna natuurlijk zelf zoeken. Je houdt je bevindingen bij in je natuurboekje. En er is een geweldige extra: we laten je zien hoe je de natuur kan tekenen…!

Ze streven naar een minimale footprint om zo duurzaam mogelijk te zijn. Zo bestaat hun drukwerk uit 100% gerecycled papier (FSC-gecertificeerd) en werken ze zoveel als mogelijk met biologische en duurzame leveranciers uit Nederland.

Ga naar Spriet

doedozen voor kinderen - unicorns & fairytales

3. Wahoe edubox

Wil je iets bijleren over een bepaald onderwerp? Dan zit je goed bij de Wahoe edubox. Eens iets anders dan knutseldozen voor kinderen. Hier leer je ook iets bij! Over het menselijk lichaam, de natuur, elektriciteit, het zonnestelsel, algoritmes en nog veel meer. De doos komt met het materiaal een een grote opdrachtenposter waar ook uitleg op staat. Door middel van een QR code worden de kinderen naar een filmpje of geluidsfragment geleid waar ze meer uitleg krijgen. Mijn zonen en kinderen van de klas waren dolenthousiast. Een aanrader voor kinderen die heel graag nieuwe dingen leren (alle kinderen dus…) 

In de doos zit al het materiaal dat je nodig hebt ! 

Ga naar Wahoe

doedozen voor kinderen - unicorns & fairytales

4. Congé Bricolé 

Eenvoudig en toch kei leuk knutselen? Dan zit je met de knutseldozen voor kinderen van Congé Bricolé ook zeker goed. Momenteel staat de lentekoffer online en zo gaat ze elk seizoen aan de slag. Je hebt een bloemenmemory, knutselkonijn, fladderende vlinder en zelfs de doos kan je gebruiken! De werkjes zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar. De kleuters gaan natuurlijk steeds samen met een begeleider aan de slag, maar voor de oudere kinderen is het een echte uitdaging om zelfstandig de stappen te volgen en uit te voeren. Met het materiaal in de doos kan je zeker met twee kindjes aan de slag. Leuk hé! 

Ga naar Congé Bricolé

knutseldozen voor kinderen - unicorns & fairytales

5. Sensory box 

Game Of Toddlers heeft op Instagram net haar sensory boxen voorgesteld. Het is een duurzame insecten box en nog een andere box waarmee je uitgedaagd wordt met kinetisch zand en speeldeeg te spelen. Allemaal fijne materialen om samen met je kinderen aan de slag te gaan (laat ze ook zeker maar alleen doen, je gaat ze het eerste uur niet horen). De boxen kunnen besteld worden via Instagram. Ze bevatten naast de sensorische materialen zoals gekleurde rijst en kikkererwten ook bijvoorbeeld rollers, stempels, blaadjes etc… Deze doedozen voor kinderen zijn geschikt vanaf 3 jaar. 

6. Doedoos

De DoeDoos is méér dan een knutseldoos. Het is een speeldoos vol verrassende schatten die je verbeelding op hol laten slaan! Ontdek jij rioolputmonstertjes of geraak je op drift als kapitein van een drijvende boomhut? Maak allemaal beestjes en bouw een vlot! Deze doedozen voor kinderen zijn out of the box and I like it! 

Deze creatieve box is vooral gericht op het proces! Waar je uiteindelijk belandt is niet belangrijk! Kliederend, morsend en bouwend bedenk je creatieve oplossingen voor problemen die je onderweg tegenkomt. Zo beleef je onvergetelijke momenten samen in de wonderlijke wereld van elkaars verbeelding.

Voor elk type speelvogel bestaat er een DoeDoos voor kinderen met een origineel thema en herbruikbare “grotemensenmaterialen”, zoals ze het zelf zeggen. Van de magische groene wereld genaamd Minitopia tot een Galaxy far far away. 

Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar

Ga naar DOEDOOS

knutseldozen voor kinderen - unicorns & fairytales

 

Nog meer doedozen voor kinderen? 

Heb jij ook een knutseldoos of doedoos voor kinderen die je in de kijker wil zetten? Dan mag je mij altijd contacteren via INSTAGRAM (OUT OF THE BOX PLAY)  of via mail ([email protected]) en wie weet, kan je hier ook tussen staan…

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply