Unicorns & Fairytales
paasbrunch met kinderen - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops DIY moederschap My life Personal

Tips voor een leuke budgetvriendelijke paasbrunch met kinderen

Het is bijna Pasen! Niets zo leuk als in de Paasvakantie een paasbrunch met kinderen organiseren. Gezellig én leuk. Wij waren er al vroeg bij en hielden alvast een voorproefje met onze kinderen, samen met vrienden. Het werd een superleuke dag. Lekker eten en leuke activiteiten.

Paasbrunch met kinderen

Een Paasbrunch met kinderen is dikke fun. Jullie kunnen gezellig tafelen en de kinderen kunnen spelen, knutselen en spelletjes doen. Samen met een vriendin maakten we vorig weekend een lekkere paasbrunch klaar en zorgden we voor leuke activiteiten. We gingen inkopen doen bij Lidl (sinds het paasontbijt leerde ik de producten van Lidl beter kennen en ben ik dikke fan). Een volle kar later (en toch geen gat in de portomennee) konden we beginnen. Mijn collega / vriendin wilde het bij haar thuis doen en maakte lekkere homemade granola met de havermout en noten die we ook bij Lidl kochten, een lekere fruitsla, sla met mozzarella, taboulé, een kaasplankje en wat charcuterie. Superleuk: hagelslag met paashaasjes erin!

A31A7594 8522 4E75 8EFC C6A6B8595D78 - Tips voor een leuke budgetvriendelijke paasbrunch met kinderen

paasbrunch met kinderen - unicorns & fairytales

paasbrunch met kinderen - unicorns & fairytales paasbrunch met kinderen - unicorns & fairytales

paasbrunch met kinderen - unicorns & fairytales

paasbrunch met kinderen - unicorns & fairytales paasbrunch met kinderen - unicorns & fairytales

Homemade granola

Leuk om samen met je kinderen te doen: homemade granola! Het is héél simpel, Kristin legde het me uit:

 • havermout
 • de gewenste ongezouten noten die je erin wil pletten
 • eventueel zaden en pitten
 • kaneel bijdoen indien je wil
 • mengen met wat honing en zonnebloemolie
 • alles onder elkaar mengen en storten op een bakplaat
 • op 180 graden 20 minuutjes laten bakken maar wel geregeld eens omroeren

paasbrunch met kinderen - unicorns & fairytales

Tafel versieren

Leuk voor kinderen: samen de tafel versieren. Wij legden een papieren tafelkleed zodat ze er nadien op konden knutselen. We konden het gewoon weggooien wanneer het vuil was door etensresten, lijm en verf. Wist je dat je kinderen gemakkelijk zelf eierdopjes kunnen maken van een leeg eierdoosje? Je kan trouwens nog veel meer knutselen met lege eierdoosjes.

knutselen met Pasen - unicorns & fairytales

Knutselen

Na de brunch zetten we het knutselgerief klaar voor wanneer ze zin hadden. Ze konden allerlei dingen maken. Je kan iets knutselen rond Pasen maar je kan ze ook gewoon hun zin laten doen natuurlijk.

knutselen met kosteloos materiaal - unicorns & fairytales

lees ook: 8x knutselen met Pasen!

Lekker in het bos spelen

Kristin woont dicht bij een stukje bos. Terwijl wij de paaseieren voor de zoektocht gingen verstoppen gingen de kids met de papa’s naar het bos. Met zijn opvallende gele laarzen van Engelbert Strauss, helemaal in Paassfeer, ging Vince mee op pad. Hij vindt het de laatste tijd heerlijk om buiten te spelen. Hop naar de zomer en naar beter weer dat we die laarzen kunnen inruilen tegen sandalen. Je kan in het bos ook een paaseierzoektocht houden met allerlei opdrachten (als je wat grotere kinderen hebt) en met een kaart waar de weg of tips opstaan.

Paaseieren zoektocht

Terwijl de kinderen in het bos speelden met de papa’s gingen wij paaseieren verstoppen in de tuin. Toen ze weer terugkwamen vertelden we dat we iets gehoord hadden in de tuin maar dat we niet durfden kijken. Vince werd helemaal gek toen hij hier en daar paaseieren vond. Ook Lex en de dochters van Kristin deden mee. Dat was écht fun. De kinderen van Kristin weten ondertussen dat de paashaas niet bestaat maar speelden gewoon mee. Het enthousiasme op de gezichtjes was zo fijn… heerlijk om te zien. Natuurlijk wilden ze al smullen van hun eieren.

paasbrunch met kinderen - unicorns & fairytales

paasbrunch met kinderen - unicorns & fairytales

paasbrunch met kinderen - unicorns & fairytales

paasbrunch met kinderen - unicorns & fairytales

paasbrunch met kinderen - unicorns & fairytales

paasbrunch met kinderen - unicorns & fairytales

Toen Vince nog kleiner was deed ik een  paaseierenraap zonder chocolade.

 

Spelletjes spelen

Heel fijn om samen te doen: gezelschapsspelletjes spelen natuurlijk! Er zijn echt genoeg spelletjes voor alle leeftijden. Zelfs voor de allerkleinsten. Erg leuk en nieuw is het spelletje van de pyjamahelden. De leuke serie voor kinderen: overdag leven Greg, Connor en Amaya een gewoon leven maar ‘s avonds activeren ze hun armbanden die verbonden zijn met de pyama’s en worden ze: De Pyjamahelden! Ze krijgen speciale krachten om de stad te beschermen van de schurken. Het tweede seizoen gaat vanaf 28 maart van start op Disney Junior, iedere woensdag om 16u30! We ontvingen enkele leuke goodies en een enorm leuk spel dat zeker goedgekeurd is, ook door grote papaheld.

 

Gaan jullie een paasbrunch met kinderen houden? Of enkel met vrienden? Dit wordt sowieso mijn jaarlijkse traditie (dat is het eigenlijk al)  #makeyourowntradition

 

XOXO Nathalie

 

pinit fg en rect red 28 - Tips voor een leuke budgetvriendelijke paasbrunch met kinderen

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  8x knutselen met Pasen

  Het is bijna Pasen! We hebben een heerlijk lang weekend in het vooruitzicht en dus extra veel tijd om leuke...

  Sluiten