Unicorns & Fairytales
paasbroodjes met ei - unicorns & fairytales
Food Koken met kinderen lunch My life

Leuke paasbroodjes met (of zonder) ei maken

Ga jij ook een paasbrunch organiseren? Dan kan je leuke paasbroodjes met ei, of zonder ei, maken. Het is kei gemakkelijk en ook heel leuk om te doen met kinderen. Ik maakte ze samen met Vince en die vond het heerlijk om zelf een broodje te maken. Uiteindelijk kunnen alle vormen hé! Wil jij ook weten hoe je dit maakt? Lees even mee, het is easy peasy.

Paasbroodjes met ei

Om deze leuke broodjes te maken heb je eieren nodig en brooddeeg. Je kan een all-in mix brooddeeg gebruiken waar je enkel water moet aan toevoegen of je maakt je deeg helemaal zelf. Dat is aan jou. Ik nam de all-in deeg omdat we dat nog thuis hadden en omdat ik het gewoon gemakkelijk vind. Ik maakte het deeg klaar met de keukenrobot, liet het rijzen en wanneer het klaar was gingen we aan de slag.

samen broodjes maken - unicorns & fairytales

domo keukenrobot - unicorns & fairytales

Je kan ook dit recept gebruiken, dat is wat zoeter brood.

 • 220 g bloem
 • 1 tl bakpoeder
 • 20 g boter
 • 5 eieren
 • 90 ml lauwe melk
 • 30 g suiker

Nadien op 170 graden een twintigtal minuutjes laten bakken. Wanneer je het all-in deeg gebruikt staat er op de verpakking op hoeveel graden jouw broodjes gebakken moeten worden. Leg ze op een bakplaat. Eerst insmeren met eigeel hé.

paasbroodjes maken - unicorns & fairytales

paasbroodjes met ei - unicorns & fairytales paasbroodjes met ei - unicorns & fairytales

Leuke paashazen of kippen?

Paasbroodjes met ei maken is niet moeilijk. Wij maakten enkele leuke diertjes en vormpjes. Je kan er werkelijk alles mee maken. Het eitje bak je gewoon mee en is dan hardgekookt. Je kan ook een plekje laten voor het eitje en het zacht koken zodat je kan soppen. Lekker! Het leukste eraan is dat het kidsproof is. Kinderen vinden het heerlijk om te spelen met dat deeg. Laat ze goed hun handjes wassen en je hebt echt een fijne activiteit met je kinderen. Daag ze uit om creatief te zijn!

paasbroodjes met ei - unicorns & fairytales

paasbroodjes - unicorns & fairytales paasbroodjes met ei - unicorns & fairytales

Ideaal op de paasbrunch

Deze paasbroodjes met ei gaan wij maken op onze paasbrunch. Gaan jullie ook gezellig met vrienden of familie brunchen? Wij hielden vorig jaar een budgetvriendelijke paasbrunch. Dit jaar gaat het iets groter zijn.

Hier kan je leuke tips vinden voor een paasbrunch! 

Pin it please…

paasbroodjes met ei - unicorns & fairytales

Hebben jullie al eens paasbroodjes met ei (of zonder…) gemaakt? Wat vinden jullie van onze creaties? 

XOXO Nathalie

 

 

 

pinit fg en rect red 28 - Leuke paasbroodjes met (of zonder) ei maken

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  30 travel essentials die het verschil maken

  Kleine zaken kunnen soms een groot verschil maken en ook grote zaken kunnen een klein verschil maken. Met deze travel...

  Sluiten