Unicorns & Fairytales
knutselen met Pasen - unicorns & fairytales
creatief DIY holiday play knutselen feestdagen knutselen seizoenen painting

8 leuke ideetjes om te knutselen rond Pasen

Het is bijna Pasen! We hebben een lange periode in het vooruitzicht wegens voorzorgsmaatregelen wegens het Corona Virus en dus extra veel tijd om leuke dingen te doen met onze kids. Zoals gezellig samen knippen en plakken, kleuren, verven en knutselen aan de eettafel. Met deze leuke knutseltips van mijn Nederlandse collega blogger Annemieke van Lady Lemonade kom je helemaal in de paassfeer! Ze geeft 8 ideetjes om te knutselen met Pasen en ik doe er nog eens extra bij! Have fun. 

Knutselen met Pasen

Knutselen met Pasen is leuk, gezellig en mooi. Je kan zoveel leuke dingen maken. Verzamel lege eierdoosjes, haal wat eitjes in huis en je kan al een heleboel. Haal dat knutselgerief maar boven!

lees ook: knutselen met kosteloos materiaal

1. Paaseieren stempelen

Een paar aardappels kun je heel simpel in paasei stempels veranderen. Jij snijdt er figuurtjes uit en je kleintje doopt ze in de verf om er de mooiste afdrukken mee te maken. Wedden dat opa en oma er heel blij mee zijn als je kindje zo’n prachtig zelfgemaakt kunstwerk meeneemt op paasbezoek!

knutselen met Pasen - unicorns & fairytales

2. Eierdopje

Ei, ei, ei, we zijn zo blij! Want met Pasen een eitje eten uit je zelf gemaakte eierdopje is toch wel extra lekker. Je maakt dit kipje van een eierdopje en een middenstuk uit een eierdoos. Die verf je wit en dan geef je de kip nog een kam, snavel, lel en paar ogen.

knutselen met Pasen - unicorns & fairytales

3. Surprise ei

Hé, wat een lieve verrassing komt daar ineens tevoorschijn? Dit is weer eens wat anders dan een surprise ei van chocola. In de video laat ik zien hoe je hem maakt. Wie tikt dit eitje?

4. Paashaas masker

Paaseieren zoeken is leuk. Maar zelf voor paashaas spelen is haast nog leuker. En dat begint bij het maken van je eigen paashaas masker. De basis is een half kartonnen bordje. Daaruit knip of snijd je twee kijkgaten en dan geef je de paashaas een paar oren, neus en neusharen. Lijm er een ijsstokje aan of maak aan beide zijkanten een elastiekje voor om de oren, zodat je het masker voor of op kunt zetten.

knutselen met Pasen - unicorns & fairytales

5. Funky paaskuiken

Verven met je vinger of een kwast is leuk. Maar heb je het al eens met een vork geprobeerd? Daar ontstaan hele grappige nieuwe vormen door, zoals dit funky paaskuiken. De snavel, poten en wiebelogen maken hem helemaal af.

knutselen met Pasen - unicorns & fairytales

6. Ombre paasei

Ombre is helemaal hip. Niet alleen in je haar, kleding of interieur, maar ook op je paasei! Je krijgt dit effect door een ei steeds wat dieper in een verfbadje – ¾ water, ¼ azijn en 15-20 druppels voedingskleurstof – te dompelen. En je kunt er daarna eventueel nog een gezichtje op tekenen. Kijk hier hier voor uitleg over het uitblazen van eieren en meer leuke ideeën om je paaseieren te schilderen.

knutselen met Pasen - unicorns & fairytales

7. Pompon paashaashanger

Vind je dit paashaasje niet super schattig met zijn zachte lijfje en wollige wipstaart? Leuk om samen met je kinderen te maken en daarna op te hangen in de paastakken. In de video laat ik je zien hoe ik ze gemaakt heb.

8. Paasslinger

Nog meer leuks om je huis mee in paassfeer te brengen! Je maakt deze slinger door uit gekleurd papier gelijke rondjes te knippen, die dubbel te vouwen en met het touwtje van de slinger ertussen aan elkaar te lijmen. Op de bollen teken je een paar ogen en je plakt er een snavel aan vast. Of je knipt geen rondjes, maar ovalen en maakt een paasei slinger.

knutselen met Pasen - unicorns & fairytales

 

Nog meer leuke activiteiten rond Pasen

Knutselen met Pasen is superleuk! Maar ik heb nog vele andere leuke activiteiten die je kunt doen rond de paasvakantie. Bekijk de onderstaande artikels maar eens.

Leuke knutselactiviteiten en spelletjes rond Pasen met kinderen

Meer dan 100 Anti-verveeltips tijdens vakanties… alstublieft…

15 tips om een schoolvakantie te overleven!

Leuke paasbroodjes met (of zonder) ei maken

Paaseierenraap zonder chocolade

30 leuke activiteiten aan de Belgische kust met kinderen tijdens de Paasvakantie

Tips voor een leuke budgetvriendelijke paasbrunch met kinderen

Boeken die jou en je kinderen stimuleren om de natuur in te trekken & creatief aan de slag te gaan

Pin it

Leuk? Pin dan deze 8x knutselen met Pasen.

knutselen met Pasen - unicorns & fairytales

 

Ik vond het heel erg leuk om deze paasknutsels voor jullie te maken. Ik hoop dat ze je inspireren om zelf ook lekker aan de slag te gaan en te knutselen met Pasen. Hele fijne paasdagen allemaal!

 

XOXO Nathalie & Annemieke

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply