Unicorns & Fairytales
alternatieven nieuwjaarsbrieven - unicorns & fairytales
creatief DIY holiday play Ontwikkeling painting Sensopatisch speelgoed

DIY | Glitter snow paint

Superleuk om te doen, sensopatisch en ontspannend: maak zelf ‘sneeuwverf’ of ‘snow paint’en creëer een winters schilderij. Ik probeerde het met Vince en hij vond het leuk. Algauw kwamen er nog meer ideetjes. Zo ontstond ook onze nieuwjaarsbrief van 2017.

 

Snow Paint?

Ja hoor, het klinkt misschien moeilijker dan het is. Maar je kan romige, koude, lekker geurende snow paint maken. Het maken zelf vond ik op zich al superleuk. Vince is nog iets te klein om het helemaal zelf te mengen maar kinderen van de lagere school gaan aan het ‘maken’ van de snow paint op zich al veel plezier beleven. Het is heel eenvoudig:

snow paint - unicorns & fairytales

❆ Scheerschuim 
❆ (Witte) knutsellijm
❆ Glitters
❆ Eventueel pepermuntextract of een ander geurtje

Ik haalde alles in de Action. Het pepermuntextract vond ik niet maar dat maakt niet uit. De scheerschuim had van zichzelf al een geurtje. Ik deed er een heel potje glitters bij. Maar ik had ook wel teveel gemaakt natuurlijk.

snow paint - unicorns & fairytales

snow paint - unicorns & fairytales

Fluffy puffy schilderijen

Je kan er heel leuke dingen mee maken zoals een “fluffy” schilderij. Hoe dat nou heet dat weet ik niet, ik geef er maar een naam aan. Wanneer je de scheerschuim met de lijm er dik oplegt en nadien goed laat drogen heb je als het ware een 3D schilderij. De schuim is dikker en harder geworden en blijft goed kleven. Uiteraard moet je nog steeds voorzichtig zijn en kan je je tekening maar beter ophangen of inkaderen (in zo’n dikke kader) Het schuim zal nadien wel wat inzakken. Maar het blijft een tof effect.

snow paint - unicorns & fairytales snow paint - unicorns & fairytalessnow paint - unicorns & fairytales snow paint - unicorns & fairytales

Glitter sneeuwlandschap

Het is door Vince dat ik zag wat je kon verkrijgen. Hij legde de snow paint er niet dik op maar smeerde hem uit. Daardoor werd het blad met wit en glitters bedekt. Heel leuk om er nadien nog figuren op te kleven. Ik zocht leuke kleurprentjes en kleefde die er nadien op.

snow paint - unicorns & fairytales snow paint - unicorns & fairytales

Versieren

Natuurlijk kan je, wanneer je schilderij nog nat is, makkelijk versieren met leuke steentjes. Ik had nog allemaal dikke glitters in de vorm van sneeuwvlokken, kerstboompjes en sterretjes. Ik liet ze erop kleven en mee drogen. Zo bleven ze hangen.

snow paint - unicorns & fairytales

 

En zo kwam onze nieuwjaarsbrief tot leven…

Eens we bezig waren kwam de inspiratie. Dat heb ik altijd. Ik ben altijd wel creatief geweest en ik knutselde graag. Maar ik neem er soms niet veel tijd voor. De laatste tijd doe ik het meer en meer omdat ik merk dat Vince dit ook leuk vindt. Zo ontstonden onze nieuwjaarsbrieven. We hadden er wel al van school, maar dat waren geen geknutselde. Ik printte ook enkele kleine fotootjes van Vince af, knipte zijn hoofd eruit en kleefde die op het hoofd van de Kerstman. Op de achterkant kan je een leuk gedichtje schrijven/kleven. Tadaaa, onze nieuwjaarsbrieven van  2017!

snow paint - unicorns & fairytales snow paint - unicorns & fairytales

 

Meer inspiratie nodig om te knutselen voor kerst en nieuw?

Lees ook hoe wij leuke kerstballen maakten als kerstcadeau. We maakten ook figuurtjes uit zoutdeeg.

Lees onze alternatieven voor een nieuwjaarsbrief die we vorig jaar maakten.

Of wat denk je van zelf leuke (kerst)kaarten en inpakpapier maken? Wij maakten ook een Schuddebol als cadeau vorig jaar.

 

 

Heb je dit ook al eens geprobeerd? Wat vind je van het resultaat? 

X0X0 Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply