Unicorns & Fairytales
DIY Musthaves Winactie & Give away

DIY | Zelf kerstkaarten en inpakpapier maken

DIY kerstkaarten en inpakpapier. Af en toe komt mijn creativiteit weer eens boven en maken we iets zelf. Ik kreeg mooie stempels aan van Urban Woods en maakte hiermee zelf inpakpapier en kerstkaarten. 

Zelf inpakpapier maken

De feestdagen staan voor de deur en dan worden er meestal cadeautjes verpakt en kan je zelf inpakpapier maken.. Ik doe het vaak zelf. In de Hema kan je al goedkoop heel mooi inpakpapier kopen maar voor de kleinere cadeautjes maakte ik het zelf. Ik kreeg van Urban Woods deze twee leuke stempels en hiermee ging ik aan de slag. De stempels zijn superstevig en van heel goede kwaliteit. Ze stempelen enorm goed. Ik ben er dus zeer blij mee. In hun webshop hebben ze nog hele mooie andere kerststempels , andere stempels en geboortestempels. Ook kan je ze laten maken. Klik *hier* om hun collectie te bekijken.

 

DIY kerstkaarten en inpakpapier - unicorns & fairytales

Ik nam stevig kraft papier want ik wilde sokken wegstoppen op een leuke manier. Wat zijn ze leuk hé, deze sokken van Arsène et les Pipelettes. Eigenlijk is het meer een kousenbroek (hoe wij dat hier zeggen). Ik stempelde overal boompjes en tekende er nadien zilveren bolletjes tussen. De zilveren balpen komt van de Hema.

DIY kerstkaarten en inpakpapier - unicorns & fairytales

DIY kerstkaarten en inpakpapier - unicorns & fairytales

DIY kerstkaarten en inpakpapier - unicorns & fairytales

Eerst wou ik het gewoon als inpakpapier gebruiken maar naarmate ik bezig was kwam ik op een ander idee: ik maakte er een doosje van. Het papier was stevig genoeg. Ik versierde het nog een beetje met washi tape (ook van Hema) en klaar was Kees.

DIY kerstkaarten en inpakpapier - unicorns & fairytales

DIY kerstkaarten en inpakpapier - unicorns & fairytales

DIY kerstkaarten en inpakpapier - unicorns & fairytales

Nadien was het tijd voor enkele kerstkaartjes. Ik ben heel slecht in kaartjes versturen. Ik heb zelfs een keer gehad dat ik ze allemaal had geschreven en dat ze na de feestdagen nog steeds in de schuif lagen… Ik vind het een heel werkje en redelijk duur als je veel kaartjes verstuurd. Daarom ga ik enkel kaartjes maken (ja zelf maken) voor de meter en peter van Vince, onze vrienden die Nieuwjaar komen vieren en enkele familieleden. Ik kocht DIY kaartjes in de Hema , nam de stempels , gekleurde balpennen en washi tape en ging aan de slag.

DIY kerstkaarten en inpakpapier - unicorns & fairytales

Je kan eigenlijk oneindig veel kaartjes maken, ook al heb je twee stempels. Het is natuurlijk leuker om er nog meer te hebben. Bij Urbanwoods hebben ze een hele mooie van een ijskristal. Ook het envelopje nam ik onder handen. Na een beetje freestylen had ik er drie gemaakt op nog geen 5 minuten tijd. Dit is het resultaat.

DIY kerstkaarten en inpakpapier - unicorns & fairytales

DIY kerstkaarten en inpakpapier - unicorns & fairytales

DIY kerstkaarten en inpakpapier - unicorns & fairytales

Ik vind het altijd heerlijk om nog eens creatief bezig te zijn. Wat vinden jullie van het resultaat? Zou je dit ook zelf willen doen?

 

<<<<< WIN WIN WIN WIN >>>>>

Goed nieuws voor de creatievelingen onder ons. Van Urbanwoods mag ik een geboortestempel of naamstempel weggeven. Hieronder zie je een aantal voorbeelden. Jij mag zelf de naam en het dier kiezen uiteraard. Heb je liever een andere stempel? Dan neem je best eens een kijkje op deze pagina.

DIY kerstkaarten en inpakpapier - unicorns & fairytales DIY kerstkaarten en inpakpapier - unicorns & fairytales DIY kerstkaarten en inpakpapier - unicorns & fairytales DIY kerstkaarten en inpakpapier - unicorns & fairytales DIY kerstkaarten en inpakpapier - unicorns & fairytales DIY kerstkaarten en inpakpapier - unicorns & fairytales

Hoe maak je kans om te winnen?

BLOG

❄ Vertel mij welke stempel je graag zou willen winnen.
❄ Het zou fijn zijn als je de facebookpagina van Unicorns & Fairytales liked zodat je van alle winacties op de hoogte blijft.

INSTAGRAM

❄ Follow Unicorns & Fairytales (= Nathalieke7) + Urbanwoods
❄ Vertel ons welke stempel je graag zou winnen
❄ Like de foto en tag een vriend

 

#nathalieke7lovesurbanwoods

 

Je kan meedoen tot en met zondag 12 december. De winnaar wordt nadien bekend gemaakt op instagram en de facebookpagina. Veel succes! 

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  Valerie
  6 december 2015 at 09:28

  Ik heb tegenwoordig een zwak voor pijlen dus ik wil graag de arrow winnen! De paardebloem vind ik ook heel mooi, Valerie x

 • Reply
  Tine Vanhaevre
  6 december 2015 at 09:35

  Voor mij graag een ‘Milo’ beer <3

 • Reply
  Rebecca
  6 december 2015 at 10:45

  Voor m’n metekindje op komst een naamstempel!!! Perfect voor de uitnodiging voor de babyborrel! Xxx

 • Reply
  Liesbet Rombaut
  6 december 2015 at 14:54

  Supermooi! Ik zou graag een naamstempel hebben voor een van mijn dochtertjes, en voor de ander zal ik dan wel eentje moeten bijbestellen hé.

 • Reply
  Teddy
  6 december 2015 at 21:14

  Wat een enorm leuk idee, ik vind ze er heel erg mooi uitzien!

 • Reply
  Miss Wobie
  7 december 2015 at 09:58

  waaaw, die stempels zijn prachtig!
  ik zou wel eentje willen winnen met het logootje van mijn blog 🙂

 • Reply
  Eveline
  7 december 2015 at 14:22

  Die stempel met het vosje is super leuk en onze dochter noemt Julie De Vos dus …perfect match!

 • Reply
  Sybile Giese
  9 december 2015 at 13:53

  Voor mij de stempel Let it snow (sneeuwvlokje). Superleuk om de kerstkaarten mee te stempelen…

 • Reply
  Isabel
  9 december 2015 at 21:35

  Geen voorkeur, de stempels zijn allemaal om ter mooist! Ook jouw eigen creativiteit ziet er prachtig uit…

 • Reply
  Ester
  13 december 2015 at 09:45

  Zalige give away! Ik heb een zwak voor stempels en vind het aanbod van de website top! Zelf zou ik een naamstempel kiezen met Jules’ naam. Gemakkelijk om traktaties e.d. te personaliseren.

  Ik ben reeds trouwe volgers op Instagram en volg je nu ook via Facebook

 • Reply
  Lien
  13 december 2015 at 17:50

  Woow, weeral zo’n fijne actie !! De vos en de beer zijn wel heel fijn ! De beer is wel heel stoer ! Zeker om als cadeautje te geven aan mijn petekindje Lucian. Als 4-jarige begint hij zijn creativiteit te uiten en stempelen vindt hij heel fijn. Ook is het een fijne stempel om op kaartjes ofzo te gebruiken.. Al vind ik het rendier ook wel heel fijn voor mezelf. Fijn om te gebruiken voor kerstkaartjes, cadeaupapier,… Super fijn allemaal!

 • Reply
  abel
  13 december 2015 at 17:53

  Leuke actie! Ik zou een naamstempel kiezen voor mijn kleinzoontje! Leuk voor als hij naar de kleuterklas gaat, samen met vake uitnodigingen maken voor zijn verjaardagsfeestje! En ja, zou fijn zijn want dit zou iets creatief zijn wat we samen kunnen doen! Genieten, zowel voor vake als kleine pruts!

Leave a Reply