Unicorns & Fairytales
Get inspired

GET INSPIRED | kinderkamers en opbergruimte

Wij zijn (zoals de meesten wel zullen weten) volop op zoek naar een nieuw huisje. Een ruimere plek met oog op een tweede kindje, een broertje of zusje voor Vince. Ik heb enkele leuke ideetjes voor kinderkamers en opbergruimte gezien en ik deel ze graag met jullie.

 

Kinderkamers en opbergruimte, twee woorden die goed bij elkaar passen. Het is mijn grote wens om voldoende ruimte te hebben in ons volgende huisje waar ik een leuke speel -en/of leesplek kan maken voor Vince en zijn broertje of zusje. Het staat erg hoog op mijn wishlist samen met nog andere zaken zoals een dressing (maar dat is dan voor mama) Nou kwam ik enkele erg leuke opbergruimten tegen en ik dacht… die moet ik laten zien aan mijn lezers. Hoe geweldig zijn die! Natuurlijk is dit inspiratie, je kan het nog altijd een beetje indelen zoals jij het wil. Of dit budgetbewijs voor ons is valt ook nog af te wachten maar als je een handige Harry bent (wat wij jammer genoeg niet zijn) kan je al veel.

Zoals deze boekenboom. Die zou ik wel heel graag willen…

kinderkamers en opbergruimte

Dit is ook een leuk opbergidee. Een leuke zithoek met opbergruimten in de banken. Dit is wel vrij haalbaar om zelf te doen. Je kan het op allerlei verschillende manieren, je moet enkel rekening houden met de stevigheid.

kinderkamers en opbergruimte

Dit vind ik ook wel heel leuk. Ik zou andere kleuren gebruiken maar het idee van huisjes als kasten lijkt me wel leuk en origineel.

kinderkamers en opbergruimte

Deze schattige opbergbakken zijn er nog in verschillende dieren.

kinderkamers en opbergruimte

kinderkamers en opbergruimte

kinderkamers en opbergruimte

Hoe leuk is dit design? Heel plaats besparend en mooi. Het krijtbord maakt het af. Ideaal voor wat grotere kindjes die al zelf veilig van een trapje kunnen.

kinderkamers en opbergruimte

Dit vind ik ook een leuk idee. Een opbergwand dat de kamer in twee verdeeld en met een trapje naar boven. Zucht… Zoveel ideetjes en zo weinig plek bij ons thuis hahaha.

kinderkamers en opbergruimte

En hier zijn we weer bij een tipi beland. Nog steeds een item op mijn wishlist als we wat groter wonen. Ik hou van de planken voor boekjes op te zetten. Wanneer we een nieuw huisje hebben is dat toch iets wat ik wil: een leeshoekje. Ik vind lezen enorm belangrijk en als je het gezellig maakt is het eens zo leuk.

kinderkamers en opbergruimte

Dit is ook zo mooi, vooral de details zijn leuk gedaan. Dit is volgens mij ook makkelijk zelf te doen. Enkele bakken in een mooi kleurtje schilderen en stevig ophangen. Het behang is prachtig. Je kan ook *hier* een leuk alternatief vinden als je wel houdt van dierenprints.

kinderkamers en opbergruimte

Dit ideetje kwam uit een ontwerp van een crèche. Maar ik denk dat je dit in een grote kamer ook wel kan zetten. Vooral de kussens in de vorm van wolkjes (achteraan) vind ik wel leuk. Lekker gezellig. Indien je zo groot woont dat je een aparte speelruimte hebt dan kan je dit zeker zetten.

kinderkamers en opbergruimte

Op Homify vind je enorm veel inspiratie voor kinderkamers (en andere ruimten). Dit is een platform waar je aannemers , ideetjes en producten kan vinden voor alles in verband met interieur, architectuur enz… Je krijgt tips over hoe de ruimten optimaal te gebruiken en je kan er eindeloze inspiratie opdoen. Zeker de moeite waard want er zijn nog vele mooie kinderkamers die je kan bekijken.

Wat vind jij van de uitgekozen kamers? Heb jij een leuk opbergidee ?

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Kim_xazoe
  5 december 2015 at 08:48

  Wat een leuke ideetjes ! Ik vind veel dan lastig te realiseren dus dan denk ik al snel: laat maar. Haha.
  Mijn zus heeft toevallig zo’n ‘grachtenpandkast laten maken door haar schoonvader, in het wit. Ze zijn namelijk best prijzig dus dit was een leuke oplossing 🙂
  Succes met de zoektocht!

 • Reply
  Sanne
  5 december 2015 at 09:40

  Leuke ideetjes! Ik vind de tipi kamer het mooiste! En succes met de zoektocht x

 • Reply
  Lotte
  5 december 2015 at 22:42

  Dat behangpapier met het konijntje <3 <3 !! Ik vind die zitbanken ook echt heel leuk!

 • Reply
  Dhini
  5 december 2015 at 23:28

  gaaf kamer allemaal. love en want it voor mijn zoon

 • Reply
  Ohmymacushla
  6 december 2015 at 19:01

  Jaaa dat bovenste plaatje is helemaal onze stijl!

Leave a Reply