Unicorns & Fairytales
sensopatisch speelgoed Moluk - unicorns & fairytales
Fantasie kids musthaves moederschap Musthaves Ontwikkeling Sensopatisch speelgoed Spelen

Sensopatisch speelgoed Moluk: Pluï, Cloudy en Oogi

Ook al ontdekt dat kleine kinderen vaak meer geïnteresseerd zijn in het inpakpapier dan in het speelgoed zelf? Ook al heeft het geen duidelijke bedoeling of zelfs vorm? Wel, dat valt onder andere onder ‘zintuiglijk spel, sensopatisch spelen’. Moluk ontwikkelde hulpmiddelen die het sensopatisch spelen bevorderen. Weliswaar met een herkenbare vorm maar toch zodat kinderen kunnen experimenteren. Maak kennis met het sensopatisch speelgoed Moluk.

 

Sensopatisch speelgoed ?

Je baby dat aan een papiertje frunnikt, met zijn handje over een zacht dekentje wrijft, dingen in zijn mond steekt. Dat is ook allemaal sensopatisch. Ze ontdekken en nemen waar met hun zintuigen. Sensopatisch spelen is spelen met vormloos materiaal. De kinderen voelen, ruiken, manipuleren het materiaal. Heel goed voor hun ontwikkeling. Lees ook de blog over sensopatisch spelen. Je kan ook ideetjes vinden op mijn Pinterest bord over sensopatisch spelen. Je doet het meer dan je zou denken en nee, het is niet iets voor enkel ‘boomknuffelaars’. No effense 😉

sensopatisch speelgoed moluk - unicorns & fairytales

Moluk

In een tijd waarin dat alles steeds meer virtueel wordt biedt Moluk speelgoed aan dat kinderen geheel manueel moeten gebruiken. Speelgoed dat kinderen laat ontdekken en ze laat experimenteren met al hun zintuigen. Moluk streeft naar innovatieve producten die kinderen laten genieten van het spelend ontdekken. Er zijn geen batterijen, geen aan en uit knopjes of moeilijke instructies, enkel de verbeelding van het kind. Alles is goed, er is niets fout.

Pluï regenwolk

De regenwolk is een leuk en interessant speeltje. Je kan het in bad gebruiken, op vakantie in het zwembad en waar er water is. De wolk begint te regenen en kan gestopt worden door de vinger op het gaatje te duwen. Geweldig. Echt iets voor Vince. Vince vindt zulke dingen (waarschijnlijk net zoals alle andere peuters/kleuters/kids) geweldig!! Het is ook nog eens goed voor de motoriek en de zintuigen. Je zal versteld staan. PLUS: het is een leuk pakje voor onder de kerstboom. Hij had al vrij snel door hoe je de regen kon stoppen. Heel fascinerend.

sensopatisch speelgoed Moluk - unicorns & fairytales sensopatisch speelgoed Moluk - unicorns & fairytales

 

Oogi

Oogi’s zijn leuke beweeglijke mannetjes met zuignapjes. Je kan ze in allerlei richtingen plooien en in combinatie met andere producten gebruiken. Weer speelt hier de verbeelding van de kinderen een grote rol, wat ik alleen maar kan aanmoedigen. Vince vond ze ook heel leuk. Zelfs papa begon er plots mee te spelen. Het is uitdagend speelgoed, wederom een leuk cadeautje.

“Logic will get you from A to B, imagination will take you everywhere!” – Albert Einstein

sensopatisch speelgoed Moluk - unicorns & fairytales

 

Cloudy

De Cloudy is zintuiglijke speelgoed dat je verbeelding en zintuigen prikkelt. Hij is een prachtige aanvulling op de Pluï regenwolk voor in bad en voegt plezier aan de anders saaie taak van het wassen. Net als alle Moluk speelgoed stimuleert de Cloudy zowel op motorisch als sensorisch niveau de fantasie en lichaam van je kid en ontdekt hij/zij de verrassende mogelijkheden in combinatie met Oogi, Nello en andere delen van de familie Moluk. Vince begon al vrij snel met zich te wassen. Hij herkende de verschillen tussen de Pluï en de Cloudy. Nadien wou hij ook het bad schoonmaken hahaha.

sensopatisch speelgoed Moluk - unicorns & fairytales sensopatisch speelgoed Moluk - unicorns & fairytales

 

 Vlog

Vince vond het superleuk om met de wolkjes en de Oogi’s te spelen. Ze verblijven permanent in de badkamer want er gaat geen dag voorbij of de wolk komt ter sprake. Ook de Oogi’s vallen in de smaak. Maar zijn favoriet is toch de wolk. Vooral de Cloudy omdat je daarmee kan poetsen, zegt hij. Je kan in het filmpje zien hoe de speeltjes van Moluk werken.

 

 

 

Ook kopen?

[bol_product_links block_id=”bol_585a4f92e4d7f_selected-products” products=”9200000065473468,9200000065473474,9200000065472658,9200000065472656,9200000025877792,9200000014101332″ name=”moluk” sub_id=”” link_color=”5E9931″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”020802″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”702″ cols=”3″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Zouden jullie dit cadeau geven? Heb je al ervaring met de Moluk speeltjes? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Vlijtig Liesje
    23 december 2016 at 11:44

    Wat een bijzonder speelgoed om te zien. Echt anders dan het standaard aanbod van de Intertoys bijvoorbeeld. Het ziet er goed uit!

Leave a Reply